Moldovenii investesc masiv în Neamț. Vin să studieze piața și să presteze servicii informaționale

0
2776

Două companii străine au propulsat județul Neamț pe locul al II-lea, după București, în topul investițiilor străine din țară. Practic, doi agenți economici, cu investitori majoritari din Republica Moldova, au adus Neamțul pe o poziție greu de ocupat, întrecând județele dezvoltate ale țării.

Luna trecută, potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), în Neamț au fost înmatriculate 5 societăți comerciale cu o participare străină la capitalul social de 487.825 de euro.

Cele mai mari sume au fost injectate în economia locală de doi investitori din Republica Moldova. Este vorba despre Bajenov Market SRL, cu sediul în comuna Borlești, care a investit în noua afacere din Neamț 203.400 de euro, și despre Revision Accounting SRL, cu sediul în Roman, care a avut o participare la capitalul social de 162.500 de euro.

Trebuie menționat faptul că prima companie, Bajenov Market SRL, are ca obiect: „Activități de studiere a pieței și de sondare a opiniei publice”, iar cea de-a doua, Revision Accounting SRL, „Alte activități de servicii informaționale”.

În clasamentul primelor 40 de societăţi după participarea străină la capitalul social total subscris, în echivalent valută, în luna aprilie, Bajenov Market SRL se află pe locul 30, iar Revision Accounting SRL, pe locul 32.

În afară de Neamț, și alte județe ale Moldovei și-au adus aportul la dezvoltarea economică a regiunii, prin infuzii de capital străin consistent. Județul Bacău s-a situat pe locul al IV-lea, cu investiții străine de 325.146 de euro, provenind din Republica Moldova și Polonia, iar județul Suceava a ocupat locul al VI-lea, cu investiții străine de 117.305 euro.

În privința investițiilor autohtone, luna trecută, acestea s-au cifrat la 118.230 de lei, provenind de la 136 de societăți comerciale nou înmatriculate, ceea ce, în medie, a însemnat 870 de lei/firmă.

(Sursa foto: economictimes.indiatimes.com)

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.