Un stil de viaţă sănătos cu ajutorul superalimentelor

0
793

Superalimentele au captat în ultimul timp şi atenția românilor care apar tot mai preocupați de un stil de viaţă sănătos.

Motivele pentru care acestea au devenit atât de populare sunt numeroase, de la dorința de a beneficia de o stare de de spirit optimă la necesitatea de a crește aportul cu nutrienţi valoroşi sau pur şi simplu pentru plăcerea gustului. Pentru sunt tot mai des întâlnite şi pe mesele românilor, ne-am propus să facem cunoştinţă cu ele.

Ce sunt superalimentele

Am găsit recent un articol sugestiv despre superalimente care spunea că acestea sunt speciale pentru că au densitate mare de nutrienţi rari valoroși pentru organism. Practic putem integra în această grupă alimentele cu concentraţie ridicată de vitamine, minerale fenoli, acizi grași esenţiali, uleiuri dar şi pe cele bogate în antioxidanţi. Conform nutriţioniştilor superalimentele sunt împărţite în 4 categorii diferite: 

  • superalimente verzi
  • superalimente fructe şi nuci
  • superalimente condimente şi ierburi aromatice
  • superalimente de alte tipuri.

Care este rolul superalimentelor

Rolul superalimentelor este de a îmbunătăți funcționarea organismului, de a susține sănătate organelor. Acestea nu doar că sunt bogate în nutrienți foarte valoroși, dar au şi rol stimulativ, îmbunătățind ciclul metabolic. Acestea furnizează energia necesară desfășurării activităților normale, dar şi surplusul necesar pentru refacere şi vindecare rapidă în caz de boală. Rolul superalimentelor este mult mai important.  Cantităţile ridicate de compuși antioxidanți şi stimulatori pe care acestea le dețin sunt esențiale pentru reducerea riscului de apariţie a bolilor grave. Acestea au proprietatea de a neutraliza radicalii liberi responsabili de apariția celulelor canceroase.

Beneficiile superalimentelor

Beneficiile superalimentelor sunt numeroase şi variate. Acestea sunt diferite de la un superaliment la altul, efectele pozitive asupra organismului fiind în strânsă legătură cu compuşii nutritivi preponderenţi. 

Superalimentele bogate în antioxidanţi sunt esenţiale pentru reglarea metabolismului, reduc stresul oxidativ şi ajută la transformarea grăsimii în energie. Superalimentele din această grupă ajuta în procesul de pierdere a kilogramelor, de tonifiere. Persoanele care au integrat superalimente bogate în antioxidanţi în dieta se bucura de păr frumos, piele sănătoasă şi o stare de spirit pozitivă.

Produsele bogate în grăsimi sănătoase susțin buna funcționare a inimii. Acestea previn apariția bolilor cardiovasculare şi ajută la reducerea valorii colesterolului rău.

Suplimentele sunt bogate în fibre, iar acestea sunt esenţiale în procesele de digestie şi absorbţie. De asemenea au rolul de a regla nivelul glicemiei, deci previn instalarea diabetului. 

Beneficiile superalimentelor nu se opresc aici, acestea sunt esenţiale în procesele metabolice, deci furnizează un plus de energie organismului.

Care sunt superalimentele

Având o denumire atât elaborată, puțini știu că superalimentele sunt chiar fructe, legume şi condimente pe ca le consuma frecvent cu multă plăcere. Lăptişorul de matcă, mierea de albine, pătrunjelul verde, spanacul, fructele de afine, nucile, fructele de goji, fructele de acai, turmericul şi seminţele de cânepă sunt câteva superalimente. Găsește aici o listă completă a superalimentelor şi descoperă care sunt proprietățile şi beneficiile fiecăruia, dar şi detalii despre cum influenţează acestea modul de viaţă. 

Printre cele mai cautate superalimente in magazinul online Eherbal se numara produsele din categoria nuci si seminte bogate in fibre, proteine vegetale si grasimi sanatoase pentru inima. Printre cele mai cunoscute si benefice pentru sanatate sunt: migdale, nucile pecan, fisticul, caju, nucile de Brazilia, nucile de macadamia, arahidele si seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, semintele de chia, seminte de in si de de canepa.

Pe departe cele mai apreciate produse din categorie sunt semintele de chia bogate in omega 3 si 6, dar cunoscute si pentru continutul ridicat de calciu (de 5 pana la de 6 ori mai mare decat laptele), si minerale (potasiu, fier, mangan, cupru, zinc) si vitamina E in special. Reprezinta de asemenea, o sursa excelenta de proteine, fibre si antioxidanti.
Prin urmare acestea contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si reduc astfel riscul de diabet .

Intra in magazinul online Eherbal.ro si descopera peste 3500 de produse naturiste, alimente bio , detergenti ecologici si cosmetice bio aleste cu atentie de la cei mai renumiti producatori!

Articol publicitar

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.