Au votat! Primăria Piatra-Neamț, credit de 16,6 milioane de lei. Bonus: 50 de posturi noi

3
1906

 

Municipalitatea pietreană încă gâfâie, creditele de zeci de milioane de euro contractate în mandatele fostului primar Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, punându-și serios amprenta pe dezvoltarea orașului. Banii luați cu împrumut și dobânzi substanțiale au fost cheltuiți pe tot felul de proiecte care au îmbogățit camarila lui Pinalti.

Actualul primar, Andrei Carabelea, nu a învățat nimic din greșelile predecesorilor săi și contribuie și el la îndatorarea municipalității.

În urmă cu mai puțin de o oră, consilierii locali PNL, împreună cu cei de la USR, unul de la ALDE și unul de la Pro România au votat pentru contractarea unui împrumut în valoare de 16,6 milioane de lei, ce va fi rambursat în următorii 10 ani. Banii, spune primarul Carabelea, ar urma să fie folosiți pentru asigurarea cofinanțării proiectelor cu fonduri europene.

Consilierii Opoziției au votat împotriva împrumutului, afirmând că nu se justifică îndatorarea cetățenilor municipiului Piatra Neamț prin contractarea unui nou împrumut, mai ales în contextul în care vechile datorii nu au fost încă achitate și nu există o perspectivă de dezvoltare economică a orașului din partea actualei administrații.

Tot în ședința Consiliului Local de astăzi, la inițiativa primarului Carabelea, consilierii puterii au votat pentru modificarea organigramei și înființarea a 50 de noi posturi. Consilierii Opoziției nu au votat acest proiect, aleșii PMP afirmând că nu se justifică mărirea numărului de angajați în cadrul Primăriei Piatra-Neamț în condițiile în care bugetul local nu poate susține noi cheltuieli suplimentare.

D.M.

 

3 comments

 1. FLORIN 28 mai, 2021 at 06:15 Răspunde

  Prostituatele de la PMP pe care le gasim pe centura PSD-ului au votat impotriva.
  (***) le-a adus celor din PMP noi sinecuri de la PSD pe banii publici unde le place cel mai mult sa se mufeze fiind (***) si (***).
  Sa ne spuna (***) Gavrilescu si cu (***) penal Chitic ce au facut timp de 6 ani la Primarie,de ce si-au incasat salariile uriase,pentru ce?De ce nu avem 16 milioane in conturile Primariei ca sa nu mai imprumutam acum?
  Oare din cauza salariilor uriase platite unor incompetenti pusi pe tot felul de functii in administratie ?Oare din acauza sifonarii banilor Primariei cu lucrari in bataie de joc si smenuri cu adpostul de caini si achizitii trucate?Toate aceste furaciuni au costat orasul milioane de euro an de an, bani care au ajuns in buzunarele unor hoti din clica lor.
  Din cauza asta orasul este in paragina,o mizerie,la fel ca si cei care l-au condus in ultimii ani.
  3 milioane de euro e un împrumut insignifiant pentru zecile de milioane euro proiecte UE atrase pentru a scoate acest oras din comuna primitiva.
  Asteptam reforma de la Carabelea pentru ca acest oras sa nu mai fie condus in veci de analfabeti si hoti.

 2. constantin 28 mai, 2021 at 09:05 Răspunde

  Vin copii la butoane si imprumuta in prostie.Ce blestem pe acest oras sa aiba la butoane excroci, pocheresti si habarnisti.In loc sa recupereze banii furati din buget facem alte imprumuturi.Eu cred ca butoanele sunt actionate de la bucuresti iar fraierii din CL P.NT. LE APROBA.Am devenit toti neomarxisti.

 3. Al Bano 28 mai, 2021 at 12:27 Răspunde

  Fratilor blestemul numit Pinalti nu se mai termina pe capul orasului Piatra Neamt. Aici este numai mana lui Carabelea habar nu are pe ce lume traieste el fiind doar un umil executant pe axa Pinalti – Tapu si nu are nici un fel de coloana vertebrala. Asa ne trebuie fratilor daca la vot stam si dormim in loc sa iesim si usor usor sa facem curatenie in administratia locala caci pana la urma vom avea si de unde alege. Cat despre bani vor fi praduiti impreuna cu banii europeni din asa zisul PNRR unde trei sferturi sunt tot credite……

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.