3 căi simple prin care să eviți defecțiunile majore ale mașinii

0
420

        Avand in vedere viteza cu care lucrurile se misca in jurul nostru, nu este de mirare faptul ca, in prezent, depindem de masini mai mult ca oricand. Dincolo de a fi unele dintre cele mai confortabile mijloace de transport, masinile ne sunt mereu la indemana, de aceea ne dorim sa ne bucuram de functionalitatea acestora pentru vreme cat mai indelungata. Ca orice alt lucru insa, uzura este aspectul care va avea intotdeauna ultimul cuvant de spus, pentru ca nu mai reprezinta probabil o noutate faptul ca orice model de masina este compus din piese si accesorii cu o durata de viata limitata. Aceasta durata depinde insa de o serie larga de factori, cei mai importantii fiind: calitatea pieselor si conduita soferului.

            Dincolo de aceste lucruri, trebuie tinut totusi cont de faptul ca mai devreme sau mai tarziu, anumite componente (in special cele supuse in mod constant uzurii) vor ceda, ceea ce ne pune automat in situatia de a investi in altele noi. Pentru a evita pe cat posibil defectiunile majore, ce in general presupun costuri de reparatie destul de ridicate, am pregatit pentru tine o lista cu cateva sfaturi ce iti pot fi de folos. Iata asadar despre ce anume este vorba!

            Înlocuiește/repară la timp piesele ce prezintă urme de uzură

            Unul dintre cei mai importanti pasi de facut in acest sens este acela de a te asigura intotdeauna ca inlocuiesti sau solutionezi la timp toate problemele pe care le identifici la anumite componente auto. De multe ori, micile probleme aparute sunt neglijate o vreme, cea ce creste riscul ca acestea sa duca la defectiuni majore, la componente importante. Pentru a evita astfel de situatii, este recomandat sa te asiguri ca inlocuiesti intotdeauna la timp acele componente ce nu mai functioneaza in parametri normali. In prezent este atat de usor sa regasesti in magazinele online, de la practicele anvelope auto, pana la cele mai complexe componente ale masinii, incat nu merita eziti nicio secunda sa inlocuiesti componentele defecte.

            Adaptează-ți stilul de condus

            Modul in care utilizezi masina are o pondere foarte importanta in ceea ce priveste durata de viata a componentelor masinii. Din acest motiv, este de dorit sa te asiguri ca adopti un stil de condus  mai preventiv, lucru benefic atat pentru siguranta ta, cat si pntru durata de viata a componentelor masinii tale. Adoptand un stil de condus agresiv, nu ar trebui sa iti fie foarte mare mirarea ca te vei vedea pus in mod constant in situatia de a cauta piese auto pentru BMW, Dacia, Citroen sau orice alt model de masina pe care il detii.

            Inspectează periodic starea de funcționare a mașinii

            Un alt mod prin care ai posibilitatea de a evita defectiunile majore este prin a inspecta in mod constant daca toate componentele acesteia functioneaza in mod corespunzator. Daca nu te pricepi foarte bine la acest lucru, recomandarea este aceea de a te adresa unui service autorizat, acolo unde masina va fi inspectata de catre profesionisti, astfel ca vei putea descoperi in timp util orice defectiune aparuta.

Articol publicitar

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.