Fiscul a cerut falimentul „televiziunii lui Arsene”

1
2050

Societatea R TV Neamț SRL, care deține licența postului de televiziune Tele M , traversează o perioadă dificilă, din cauza datoriilor pe care le are la bugetul de stat. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț a solicitat, în urmă cu patru zile, deschiderea procedurii de faliment în cazul societății R TV Neamț SRL. Conform bilanțului depus la Ministerul Finanțelor Publice, firma a avut, în anul 2019, o cifră de afaceri de 237.124 lei, un profit de 2.731 lei, , 6 angajați și datorii în valoare de 385.782 lei. În anul 2018, cifra de afaceri a fost de 140.662 lei, pierderi de 120.136 lei, 6 angajați și datorii în valoare de 380.141 lei.

În acest moment, administrator al firmei este Nicoleta Husaru, fost purtător de cuvânt la Consiliul Județean Neamț, iar asociat majoritar al societății este firma Trust CCDP (98%), ce aparține „drumarului” Daniel Niță, un apropiat al lui Ionel Arsene, inculpatul pentru corupție din fruntea Consiliului Județean Neamț. Niță nu numai că se află într-o relație bună cu Arsene, dar în ultimii ani, societatea sa, Trust CCDP, a încheiat numeroase contracte cu finanțare de la bugetul CJ-ului.

Trust CCDP a devenit asociat la Tele M în timp, primii pași fiind făcuți după descinderea procurorilor DNA la sediul televiziunii, din vara anului 2017, când asociat majoritar era Cristinel Istrate, din Petricani, cumnatul lui Ionel Arsene. În urma percheziției, procurorii au ridicat mai multe documente, anchetatorii fiind interesați în special de contractele de publicitate încheiate de Tele M cu diverse societăți de construcții din Neamț. Firmele respective aveau încheiate și contracte pe bani grei de la Consiliul Județean Neamț, iar investigatorii au vrut să afle dacă nu este ceva necurat la mijloc. Cum au trecut vreo patru ani de la demararea acestei investigații, iar dosarul nu a ajuns în instanță, putem presupune că, cel mai probabil, procurorii au clasat cauza. Cert este că la vremea respectivă, Cristinel Istrate a fost audiat de procurorii DNA, cărora le-a povestit cum a ajuns el să cumpere televiziunea și cu ce bani, cum Arsene nu avea nicio treabă cu afacerea (sic!), deși presa din Neamț nu mai scotea Tele M din „televiziunea lui Arsene”.

Sigur este că, după ce procurorii au demarat ancheta, Istrate a renunțat la părțile sociale pe care le deținea la R TV Neamț SRL. Cel dispus să investească în televiziune a fost Daniel Niță, „drumarul” cu intrare la Arsene. Trust CCDP a intrat în acționariatul firmei în vara anului 2017. Capitalul social al societății R TV Neamț a fost majorat de la 400 la 600 de lei, majorare care a provenit din depunerea aportului asociatului al Trust CCDP, de 190 lei, și depunerea asociatului Alexandru Ungureanu, de 10 lei. Până la această modificare, firma îl avea asociat unic pe Cristinel Istrate, din satul Boiștea, comuna Petricani. În urma modificărilor din iulie 2017, de la Oficiul Registrului Comerțului, Cristinel Istrate a rămas cu 40 părți sociale (66,66% din capital), Trust CCDP a intrat acționariat cu 19 părți sociale (31,67% din capital), iar Alexandru Ungureanu cu o parte socială (1,67% din capital)

Numai că Daniel Niță nu s-a mulțumit cu numai cu 31,67% din părțile sociale ale televiziunii și a vrut să devină majoritar cu 98,33%, diferența de 1,67% urmând să fie deținută de Alexandru Ungureanu. Intenția schimbării structurii acționariatului a fost anunțată, așa cum este legal, Consiliului Național al Audiovizualului. După analizarea adresei, membrii CNA au constatat că SC R TV Neamț SRL a mai modificat acționariatul o dată, în iulie 2017, fără a anunța instituția audiovizualului, așa cum prevede Legea audiovizualului. În aceste condiții, societatea R TV Neamț, deținătoarea postului de televiziune Tele M Neamț, a fost sancționată cu somație publică.

În prezent, Trust CCDP deține 98% din părțile sociale, iar un anume Mihai Bogdan Lupeș, 2%.

Daniel MURARU

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. tudor 27 mai, 2021 at 13:06 Răspunde

    Televiziunea lui Soseta este imaginea fidela a lui Soseta. Toti puscariasii nau avut televiziuni. Tocu, Pinalti, Dragnea, Felix , etc. Toti au ajuns la bulau. Asa va ajunge si Ciorap asta.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.