Anxietatea: Cum se manifestă și care sunt cele mai bune soluții de tratament

0
876

        Cu totii am trecut prin situatii limita si am simtit teama intr-un mod cat se poate de intens, pentru ca aceasta este in fond un mecanism de parare de baza al organismului. Cu alte cuvinte, teama este un sentiment cat se poate de natural, ce apare atunci cand ne aflam in diferite situatii ce pot reprezenta un potential pericol. Spre exemplu, inaintea unei prezentari sau a unei competitii, ne simtim ingrijorati, respiratia se intensifica, creierul primeste mai mult oxigen si gandirea ni se ascute, astfel ca suntem pregatiti sa dam tot ce este mai bun. Aceasta este o situatie in care anxietatea are un efect benefic, insa atunci cand teama devina un sentimment mult prea intens si  apare in mod nejustificat, putem vorbi despre cealalta anxietate, cea mai putin benefica.

            Desi poate parea greu de crezut, anxietatea este o afectiune foarte comuna, intalnita pretutindeni in lume, la persoane de toate varstele. Conform specialistilor, anxietatea apare pe fondul a mai multi factori ce au legatura cu predispozitia genetica, diverse dezechilibre in chimia creierului, influenta sociala, istoricul familial, singuratatea, un mediu de lucru stresant etc. Acestia sunt doar cativa factorii ce pot contribui la aparitia anxietatii. Din fericire insa, anxietatea se poate trata, lucru care presupune desigur si ajutorul specialistilor, singurii care pot evalua in mod corect starea de sanatate.

            Apelează încrezător la ajutorul medicilor de specialitate

            Anxietatea desi are o simptomatologie destul de specifica, ea se poate totusi manifesta diferit de la un pacient la altul, din acest motiv, este imperios necesar ca atunci cand trecem prin episoade de anxietate, sa ne adresam medicului specialist. Daca exista un tratament bun pentru anxietate in mod sigur il vei gasi in cabinetul psihoterapeutului. Astfel, este de dorit sa lasi deoparte orice fel de prejudecati si sa soliciti ajutor de specialitate, in special atunci cand situatia devina una coplesitoare. Tine minte faptul ca cu cat identifici si abordezi mai devreme anxietatea, cu atat aceasta este mai usor de tratat.

            Asigură-te că te odihnești suficient

            Odihna este foarte importanta atat in cazul anxietatii, cat si in cel al depresiei, pentru ca ambele afectiuni ne pot epuiza si consuma energia zilnica destul de usor. Daca intampini probleme in ceea ce priveste somnul, poti apela la ajutorul unor produse eficiente pentru tratarea tulburarilor de somn, astfel incat sa te poti odihni in mod corespunzator. In plus, este recomandat pe cat posibil sa renunti o perioada si la consumul de alcool, cafea sau tutun, pentru ca aceste vicii pot inrautatii starea ta de sanatate.

            Adoptă un stil de viață cât mai activ

            In acelasi timp, adoptarea unui stil de viata cat mai activ reprezinta de asemenea o modalitate eficienta prin care poti ameliora starile create de anxietate. Cateva exercitii fizice realizate cu regularitate si ocuparea timpului cu diferite activitati sunt lucruri care iti vor fi de un real folos in lupta cu anxietatea.

            Atat depresia cat si anxietatea sunt doua fete ale aceleasi monede, care ne afecteaza semnificativ modul in care se desfasoara viata noastra de zi cu zi, de aceea este esential sa le identificam cat mai repede si sa parcurgem toti acei pasi pe care tratamentul acestora ii presupun.

Articol publicitar

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.