Nemții de la AMF-Bruns investesc 7 milioane de euro la Roman. Deputatul Leoreanu: „Suntem bucuroși că eforturile noastre au dus la un rezultat atât de important pentru municipiul Roman”

0
1920

Compania germană AMF-Bruns va investi aproape 7 milioane de euro într-o fabrică ce urmează să fie construită la Roman și care va produce piese şi ansambluri pentru sisteme de mobilitate pentru industria auto. Anunțul a fost făcut recent de deputatul Dan Laurențiu Leoreanu, care a dezvăluit că se lucra la acest plan de peste un an.

„Mă bucur că am prilejul să anunț deschiderea unei unități de producție, a unei fabrici la Roman, a unei fabrici axată pe producerea de ansambluri sudate pentru sisteme de mobilitate, producere de benzi transportoare, deci o unitate de producție care vine să creeze produse finale cu valoare adăugată crescută. Lucrăm la acest proiect de peste un an. Această companie, care e cu capital nemțesc, e și beneficiarul unui sprijin de ajutor de stat, astfel încât va fi o dublă finanțare pentru fabrica de la Roman; 50 % capital nemțesc, 50% ajutor de stat din partea guvernului. Firma a achiziționat deja teren în Roman, are proiectul pus la punct pentru construirea acestei fabrici, lucrările urmând să înceapă în acest an. În primă fază, această fabrică va avea în jur de 50-60 de angajați, urmând ca, după un an și jumătate, să aibă 100 de angajați. Vorbim de un personal cu calificare peste medie, pentru că, așa cum spuneam, aici vor fi produse piese și mijloace care necesită un anumit grad de precizie și cunoștințe. Ne bucurăm că demersurile și discuțiile noastre prind contur și iată că un nou actor în piața economică consideră că Romanul este un loc propice pentru dezvoltarea economică. Suntem bucuroși că eforturile noastre cumulate au dus, în final, la un rezultat important atât pentru mediul de afaceri, dar și pentru municipiul Roman, romașcani, și ăentru cei din apropierea orașului. Romanul, așa cum spuneam, dorim să devină un pol de dezvoltare cu influență pozitivă în zonă”, a declarat Leoreanu.

Compania germană AMF-Bruns are filiale în mai multe țări: SUA, Marea Britanie, Olanda şi Tailanda și este un jucător important pe segmentul său de piață.

N.R.

 

Comentariile sunt închise