Sute de mii de pui eutanasiați, după „o decizie excesivă” a autorităților pentru prevenirea gripei aviare

1
1061

Decizia președintelui Autorității Sanitar Veterinare, Robert Chioveanu, prin care au fost suspendate activitățile comerciale cu păsări vii, pentru o perioadă de 30 de zile, pe întreg teritoriul României i-a scandalizat pe producători, care se văd nevoiți să eutanasieze zilnic cantități însemnate de pui sănătoși. Este vorba atât despre pui de o zi, cât și despre păsări reformă din toate speciile de păsări comercializate prin intermediul mijlocitorilor de afaceri, precum și a oricăror altor activități de intermediere, în vederea comercializării directe către crescătorii de păsări din gospodăriile populației.
De asemenea, spun producătorii, vor fi afectați și cei care sunt acum în stațiile de incubație autorizate și care vor fi produși în următoarele 30 de zile.

„Toți acești pui sănătoși destinați magazinelor de pui și în final gospodăriilor populației vor fi eutanasiați fără ca cineva să-și asume vreo responsabilitate, se precizează într-o petiție realizată de două dintre stațiile de incubație autorizate din județul Bihor, care eutansiază deja, în fiecare zi de marți și vineri,  între 150.000 și 300.000 de pui sănătoși.

Un important fermier din Bihor, deținătorul a trei din cele cinci ferme avicole de incubație din județ care livrează pui de o zi pentru creștere în ferme și gospodării, acuză autoritățile că pentru a preveni răspândirea gripei aviare au luat o decizie abuzivă, contrară reglementărilor europene, care duce la slăbirea acestui sector de activitate. Din această cauză, săptămâna trecută, bihoreanul a fost nevoit să ucidă peste 300.000 pui de o zi, iar alți 400.000 vor avea aceeași soartă zilele următoare. Fermierul a și făcut publice imagini șocante cu puii eutanasiați.

Citește mai departe AICI

(Sursa foto: agri.shop0)

Radio Transilvania

 

 

 

 

1 comment

  1. Grădinaru Neculai 22 mai, 2021 at 07:33 Răspunde

    Aceste decizii pot fi luate doar în România deoarece noi facem parte din lumea a treia a UE și trebuie să importăm carne de porc și pasăre din Germania și Franța,etc. ! În caz contrar apare imediat gripa aviară, porcină, boala vacii nebune ,etc. la fel ca și tulpinile actualului virus din PANDALIE,(din China,India, Brazilia, Anglia, etc !

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.