Jale la Primăria Războieni: plăți pentru lucrări neexecutate, salarii stabilite eronat, firme sărite de la plata taxelor

0
1582

 

La Primăria Războieni, ilegalitățile s-au ținut lanț. Asta au scos în evidență inspectorii Camerei de Conturi Neamț, după verificările pe care le-au efectuat la Războieni anul trecut.

Salariații cu atribuții specifice au stabilit eronat drepturile salariale, sporurile, premiile acordate celor care lucrează în primărie, inclusiv ale primarului și viceprimarului, toți fiind obligați să restituie suma băgată în buzunar ilegal, în valoare de 19.000 de lei. Mai mult, angajații Primăriei Războieni au făcut o gaură în bugetul local de aproape 53.000 de lei în contul cheltuielilor de personal. Un alt prejudiciu, de aproape 3.800 de lei, a fost constatat în cazul bibliotecarului căruia i-au fost stabilite eronat drepturile salariale, în timp ce 616 lei au fost decontați ilegal din bugetul local pentru cazare. În plus, au plătit din banii comunei servicii de telefonie mobilă suprataxate, în valoare de 1.000 de lei.

Cel mai mare prejudiciu la bugetul local al Primăriei Războieni a fost înregistrat în urma plăților în valoare de 126.611 lei pentru lucrări care nu au fost efectuate. Totodată, Școala „Constantin Virgil Gheorghiu” din Războieni a decontat ilegal aproape 1.100 de lei cheltuieli de transport.  

Inspectorii Camerei de Conturi Neamț au mai descoperit că unele firme din Războieni nu au plătit taxa de salubrizare, deoarece nu a fost stabilită, înregistrată și urmărită de angajații primăriei.

În același timp, au fost depistate neconcordanțe între încasările din aplicația IT utilizată pentru impozite și taxe locale și cele consemnate în evidența contabilă.

Verificările au fost efectuate în anul 2020 și au vizat anul 2019. Rezultatele controlului au fost publicate, de curând, de Curtea de Conturi a României.

Mai multe despre neregulile descoperite la Primăria Războieni, AICI

N.R.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.