Deșeuri abandonate în albia Cracăului, la Doina, comuna Girov

1
1008

O nouă groapă ilegală de gunoi ne-a fost semnalată, recent, în satul Doina, comuna Girov, de un cititor al publicației atacul.ro. Locul în care cei certați cu legea și cu bunul simț au ales să abandoneze deșeuri se află în apropierea râului Cracău, unii aruncând gunoaie și în apă. Se vede clar că groapa ilegală de deșeuri este folosită de ceva vreme, fără ca nimeni să ia vreo măsură. Deșeuri provenite din construcții (azbest, cărămidă, betoane), deșeuri vegetale, deșeuri menajere, PET-uri, sticlă etc, toate sunt aruncat pe un câmp care, din punct de vedere administrativ, aparține de comuna Girov.

Conducerea primăriei ar ști de existența acestui focar de infecție, însă nu a făcut nimic pentru a-i descuraja pe nesimțiți să mai arunce gunoaiele aici.

„Grav este că locul este amplasat în albia râului Cracău, pe suprafața fostei balastiere din Doina. Autoritățile locale și județene nu au întreprins niciun demers pentru închiderea și igienizarea suprafeței, aceasta reprezentând în continuare un focar de poluare a râului Cracău, pericolul fiind cu atât mai mare cu cât suprafața respectivă a fost de mai multe ori inundată în ultimii ani, antrenând practic toate deșeurile depozitate”, a declarat un locuitor al comunei Girov.

Sunt puține localitățile în care să nu existe astfel de locuri unde cetățenii se debarasează de mizeriile din gospodării. O campanie de informare, însoțită de controale ale autorităților, ar duce, cu siguranță, la descurajarea unor astfel de acte, adevărate atentate la mediul înconjurător.

 

1 comment

  1. codrin.@ 5 aprilie, 2021 at 18:32 Răspunde

    Depozitele imense de deseuri sunt in zona amonte de locatia statiei de sortare spalare agregate minerale de pe malul drept rau CRACAU, localitatea Girov; desi pe malul drept este o lucrare de aparare, de ani de zile care este in administrarea Sistemului de Gospodarire a Apelor NEAMT. Pavaleanu Ioan fost director la SGA NEAMT dar si exinginer sef ing MIHAILA STELIAN nu o vedeau in ce statre grava este pentru a putea interveni sa fie reparata!! cine oare din persopnalul de la SGA NEAMT s-a ocupat de societatea care a avut in exploatare statia de sortare ?? acest individ nu a vazut dezastrul lucrarii de aparare dar si tonele de deseuri provenite din demolari constructii???

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.