„Dacă nu vă convine, plecați acasă!”. Angajații Apa Serv nu renunță. Vor protesta în fața sediului Consiliului Județean Neamț

10
3064

Lucrurile se complică la compania județeană Apa Serv, acolo unde angajații au decis să continue protestele declanșate pe 31 martie, cu pichetarea sediului. Decizia a fost luată ieri, 2 aprilie, după o nouă rundă eșuată de negocieri cu cei din conducere. Întâlnirea sindicaliștilor cu directorul Bogdan Mușat nu ar fi durat mai mult de două minute, șeful companiei având de transmis un singur mesaj: „Dacă nu vă convine, plecați acasă!”. Sindicaliștii nu au plecat acasă, ci la sediul Primăriei Piatra-Neamț unde au solicitat și obținut o autorizație pentru acțiunea de protest pe care o vor declanșa miercuri, 7 aprilie.

Protestul se va desfășura între orele 10-12. Angajații se vor aduna în fața sediului companiei județene unde vor protesta până la ora 10.45, după care vor pleca spre sediul Consiliului Județean Neamț, unde vor protesta în intervalul 11-12.

Sindicaliștii au invocat ca principal motiv faptul că angajatorul nu a acceptat revendicările pe care le-au propus, multe dintre acestea nefiind nici măcar discutate.

Sindicaliștii „EPCAN” afirmă că au avut mai multe negocieri cu șefii societății în cadrul cărora au solicitat respectarea legii în domeniul salarizării, eliminarea inechităților salariale și condiții de muncă mai bune pentru muncitori. Sindicaliștii au cerut o mărire salarială pentru cei cu lefuri mici, de 10%, aplicată la salariul brut, însă conducerea a propus o creștere de doar 160 lei/net pentru muncitori și 40 lei/net pentru personalul TESA. A fost principala revendicare salarială. 

Una dintre cele mai mari nemulțumiri este aceea că instalatorii, electricienii și mecanicii, fără de care compania nu ar putea să funcționeze, au unele dintre cele mai mici lefuri, între 1.600-1.700 lei net/lunar. La această sumă se mai adaugă bonurile de masă, voucherele de vacanță și trei premii oferite cu ocazia sărbătorilor pascale, de iarnă și Ziua Instalatorului.

„În plină criză la CJ Apaserv Neamț, se pare că soluția găsită de conducători este de a-i trimite acasă pe cei care au început să își ceară drepturile. Am fost rugați să plecăm acasă și să lăsăm ,,dracului’’ actuala conducere să își exercite misiunea și să ne strigăm păsurile în altă parte. Liniștea care planează asupra companiei din partea celor care reprezintă acționarul principal este stranie. Se pare că nimeni nu este interesat de viitorul acestei unități. Am decis să continuăm protestele, până când șefii sau conducerea CJ-ului vor reuși să ne convingă să putem trăi cu salarii de mizerie, iar cei „unși” să primească în continuare lefuri mari pentru ei si cei aduși de ei. Pe 7 aprilie, vom ieși la marșul disperării. Nu este protestul unui sindicat, ci al tuturor angajaților nemulțumiți de salarii și ccondițiile de muncă”, arată sindicaliștii.

Situația de la compania județeană Apa Serv este mult mai complicată decât pare, problemele cu sindicaliștii nefiind singurele. Sursele noastre arată că între conducerea Consiliului Județean Neamț și directorul Bogdan Mușat ar fi apărut mai multe neînțelegeri. Pe fondul acestor discuții au apărut și zvonuri că s-ar pregăti inclusiv debarcarea lui Mușat și înlocuirea lui cu Ion Asaftei, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț și un apropiat al lui Arsene.

Consiliul Județean Neamț este acționar majoritar la Apa Serv SA, firmă care deține, în Neamț, monopolul în serviciile de alimentare cu apă și canalizare.

Daniel MURARU

10 comments

 1. Dragos 3 aprilie, 2021 at 12:30 Răspunde

  Citeam zilele trecute la fituica psd-ista cu continut de hartie igienica despre protestul initial de la Apaserv ca ar fi indreptat impotriva pnl-istilor. Oricum, toata lumea stie ca realitatea este exact invers fata de mizeriile pe care le improsca peste orice subiect. Pe fond, aceasta victima (Musat) ajunsa pe functia de director a mai citit cate ceva ca jurist si acum isi da seama ca a fost numit pentru a rezolva niste probleme pentru gruparea organizata Arsene – Ginel, nicidecum sa fie manager. Iar Asaftei a ramas pe dinafara dupa ce a fost o sluga obedienta lui Arsene, asa ca i se cauta culcus. Compania este lasata intentionat in pragul falimentului financiar si moral, pentru a fi vanduta. Ca de altfel toate companiile consiliului judetean.

  • Dana 4 aprilie, 2021 at 18:00 Răspunde

   Hangiul Asaftei nu are de ce sa se planga. Se poate angaja oricand la Primaria Dobreni in functia de consilier superior achizitii publice. Mai ales ca este prieten cu Popa Valer, cel din curtea caruia a plecat echipa ALDE in august 2018, catre Bucuresti pentru a sustine PSD. Acelasi Popa Valer, care a orchestrat jaful de la Primaria Dobreni in anul 2017, cand impreuna cu primarita Cretu Vasilica si cu sefa contabila Brahariu Gianina, au dat o lovitura financiara bugetul local.

 2. Cătălin 3 aprilie, 2021 at 12:46 Răspunde

  Hopa! Suntem pe persoană fizică, ne-am tras companie județeană, ai????? Domnu’ Mușat, ce zisăși? Plecați bă acasă că nu avem nevoie de voi! “Duamnele” de prin birouri să se bage pe dedesupt, pe la țevi și să le sudeze că clar se pricep. Marș acasă bă că cu personalu’ TESA schimbăm toată rețeaua! Fetili e mai pricepute decât oricine la dat cu șufa și cu vidanja! E cu experiență!
  Mai dați un bănuț in plus la alea de zac prin birouri de li s-au înnegrit dinții de la atâta cafea! Alea e baza la companie. Erea să uit! Și alea de la Adi Aqua, cu ăla de nu știe decât unde-i soliteru pe calculator! Putorilor, plătiți muncitorii că pe spatele lor trăiți. Și al nostru

 3. Liviu 3 aprilie, 2021 at 15:33 Răspunde

  Auzi tupeu de valutist daca nu ne convine sa plecam acasa. Tai o tu valutistule acasa ca nu te recomanda nimic sa fii director la așa companie.Pe tine te recomanda sa fii la schimb valutar in fata hotelului impreuna cu Soseta care te a pus director aici.I ati lipitorii de afișe și amantele cu care ati umplut birourile si valea.Ori la Ginel ori la schimb valutar. (***) dracului ati distrus compania cu slugile incompetente ale (***) Soseta. Tu mai lipseai aici.

 4. Misha 3 aprilie, 2021 at 16:26 Răspunde

  Nu o să mă refer la protestul salariaților, ci la faptul că orașul este precum o tarla de cartofi, săpat peste tot în urma avariilor conductelor de apă! Ultima în zona Dărmăneștiului, avaria anunțată pentru ziua de 30 martie, probabil rezolvată, dar astăzi 3 aprilie la robinete curge apă tulbure! De situația asta ce spun, conducerea APA Serv, Consiliul Județean, sau chiar salariații acestei companii ???

  • Sahara desert citizens 3 aprilie, 2021 at 19:39 Răspunde

   Acest ageamiu valutist de la Hagi gold așa vorbește cu toată lumea .
   A venit de la Teleorman din Dragnea land și Veoricastan da să își bată joc de niște oameni care muncesc aici de când asta se încalța cu fesul .
   Un nesimțit fără educație și bun simț, ca și ceilalți doi piloși pusi în funcții prea nemeritate .
   In 89 două divizii plus un batalion de cercetare diversiune fugeau rupând pământul în Piața Operei din Timișoara, în fața oamenilor care erau clasați de un cizmar a fi huligani .
   Ion Coman însăși raporta pe 20 decembrie lui Ceaușescu că ” tov secretar general, NU MAI E NIMIC DE FĂCUT” !
   Ești un vremelnic mușate, nu lași nici macar o zoaie pe geam in urma ta in întreprinderea asta când pleci .
   Ai fi putut pleca demn, dar de unde caracter la pesedisti. Bleah Demisia, ia și pe ăilalți doi ageamiu și la stână cu voi ..

 5. V.Vasile 4 aprilie, 2021 at 12:22 Răspunde

  A , pai daca vine Asaftei ,treaba este rezolvata , aruncator de ciocane avem , insotitoare de bord avem ca parca nu este pavilionul plin de pupeze, mai lipsea unul care este specializat in invelitul sarmalelor…..Nu sunt bani pt. cei care inoata prin nororoaie sa carpeasca ciurul numita retea, proprietarul fiind CJ, vedeti ce sume sunt alocate pt. inlocuirea conductelor vechi si de ce nu, organigrama companiei cu salariile aferente

 6. Salariat 4 aprilie, 2021 at 12:33 Răspunde

  Cine l-a pus pe acest (***) in compania asta care pana prin 2000 era profitabila. L-a pus tot un (***) Un valutist care si-a (***) de la Facultatea de Agricultura o diploma 2 in 1. Adica dupa 3 ani la fara frecventa si mare distanta acest (***) a reusit sa puna mana pe o diploma de inginer economist. ASa traducem . Ca sa fii inginer trebuie sa-ti rupi coatele pe bancile facultatii 5 ani. Ca sa fii economist, 4. Soseta a driblat totul si cu bani din schimb valutar ilegal e si inginer si economist cu 2 ani din care a fost la scoala de 2 ori. cand s-a inscris si cand a ridicat diploma. Ei acest (***) cu mana unor (***) comunisti ca Puscasu si DWC au randuit 5 necalificati in conducerea companiei pe care au distrus-o complet. Au angajat toate fufele si prostanacii de la pesede pe salari colosale. Noi muncitori suntem la sapa de lemn cu 1600 lei salariu. Toate tevile curg si noi suntem cei pusi sa le carpim. va mirati de pierderi? Bani se duc pe salariu l boierilor psd si spagi nu pe inlocuiri de conducte. Populatia sa fie alaturi de noi muncitorii

 7. Sahara desert citizens 4 aprilie, 2021 at 15:00 Răspunde

  Se pregătește un tun cu tablete in companie, nu știe nimeni daca sunt cu licitație, daca servesc vreun amic care vinde așa ceva, dar zvonul e că stă să izbucnească și acest scandal în curând .
  Cu o rețea care curge mult în pământ decât la robinetele oamenilor acest fiu de pesedisti dinozauri, PAVALEANU, nu cumpără o vana, un teu, o mufa de mare diametru, un km de conductă nouă, se cumpără tablete, că tușește daca scrie angajatul pe hârtie .
  Dl Muraru, sunteți singura apărare a muncitorilor, întrebați cat mai e timp despre asta, sa nu își mai bată joc de puținii bani care mai intră în casierie .
  Acești trei inși trebuie să plece de la companie, au distrus tot ce mai era cat de cat funcțional .
  Sunt 4 luni de zile de când apă la Bistrița nu sunt in stare sa livreze zilnic și non stop, asta e mai important .

 8. Leana 4 aprilie, 2021 at 17:25 Răspunde

  Bine ca sunt zeci de mii de lei pentru fi ca si femeia lui Tudorel zis motoncarcator tăieturi de frunze la câini în consiliu județean și adi.Bla bla bla acest comunist periculos si-a angajat familia la companie si a făcut dintr-o secretară specialistă în cafele si răspuns la telefon mare șefa aroganda peste noi toti

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.