Nereguli la Primăria Podoleni

0
1443

Angajații Primăriei Podoleni au fost prinși pe picior greșit la controlul pe care inspectorii Camerei de Conturi Neamț l-au efectuat anul trecut la această unitate administrativ teritorială.

Auditorul a constatat că evidența contabilă nu a fost condusă și organizată în conformitate cu prevederile legale, iar stabilirea, evidențierea și urmărirea încasărilor taxelor și impozitelor nu au fost făcute în cuantumul și la termenele stabilite de lege.

”Referitor la disfuncționalitățile observate în cadrul programului informatic de administrare a impozitelor și taxelor locale – Existenţa în baza de date administrată de organele fiscale a unor informaţii eronate privind datele de la care unele creanţe fiscale devin exigibile. Neefectuarea de inspecţii fiscale asupra legalităţii şi conformităţii declaraţiilor depuse de contribuabili, persoane fizice/juridice. Alte abateri referitoare la modul de stabilire, evidențiere și urmărire a încasării veniturilor bugetului general consolidat, în cuantumul și la termenele prevăzute de lege, de către organele fiscale din cadrul primăriilor – încasarea a jumătate din minimul amenzilor aplicate în baza dispozițiilor Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, au mai constatat inspectorii Camerei de Conturi la Primăria Podoleni.

Verificările au fost efectuate în anul 2020 și au vizat anul 2019. Rezultatele controlului au fost publicate, de curând, de Curtea de Conturi a României.

Mai multe despre neregulile descoperite la Primăria Podoleni, AICI

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.