Boierie la Poliția locală Piatra-Neamț

4
1973

 

Șefii Poliției locale a municipiului Piatra-Neamț au câștiguri de bază similare cu ale multor medici care lucrează în spitalele suport Covid-19, potrivit listei funcțiilor și a salariilor, ce a fost publicată recent.

Documentul arată că directorul executiv al Poliției locale Piatra-Neamț are un salariu de bază de 11.056 de lei. Directorul executiv adjunct vine din urmă cu un salariu de bază lunar de 9.848 de lei, în timp ce un șef de birou câștigă 8.792 de lei.

În funcție de vechimea în muncă, alți angajați, precum consilierii, inspectorii, sunt plătiți de municipalitate cu între 3.906 lei (cu o vechime în muncă între 3 și 5 ani) și 7.034 de lei/lună (cu o vechime mai mare de 20 de ani).

Un polițist local este remunerat cu între 2.312 lei (cu o vechime în muncă de maximum 3 ani) și 4.156 de lei (cu o vechime de peste 20 de ani).

Municipalitatea plătește un agent de pază cu între 2.643 de lei și 2.777 de lei, în timp ce un consilier are un salariu de bază de 4.851 de lei.

La salariile de bază se adaugă și sporul de noapte, care este de 25% din salariul de bază. Cei care efectuează controale financiare preventive beneficiază de o majorare a salariului de bază cu 10%. Totodată, salariații care fac parte din comisia de concurs/soluționare a contestanțiilor, membrii și secretarii primesc o indemnizație de 10% din salariul minim pe economie.

De asemenea, polițiștii locali primesc normă de hrană în valoare de 32 de lei/zi/persoană, în timp ce agenții de pază beneficiază de normă de hrană de 25 de lei/zi/persoană. Angajații care lucrează în schimburi încasează în plus 5 lei/zi/persoană.

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, Poliția locală Piatra-Neamț, finanțată de la bugetul local,  a cheltuit cu normele de hrană ale angajaților, luna trecută, 94.600 lei, iar cu salariile de bază, alți 412.000 de lei. În februarie, cheltuielile totale ale Poliției locale Piatra-Neamț s-a cifrat la peste 550.000 de lei.

N.R.

4 comments

 1. FLORIN 3 aprilie, 2021 at 08:25 Răspunde

  Ce vorbim noi de Politia Locala cand avem ”sefi” la Pompieri care nu au facut teren in viata lor si care au iesit la 40 de ani sa ia pensia speciala/serviciu,cum le place acestor paraziti sa te corecteze,de 120 milione/luna?iar apoi isi fac firme,de ”obositi”ce sunt ,ca de aia au iesit la ”pensie”, si pe baza ”relatiilor”pe care le au in sistemul mafiot continua sa fure banii publici cu smenuri si manareli in detrimentul celor care in mod onest isi fac treaba si sunt ”scosi”de pe piata nefiind conectati la acest sistem mafiot care guverneaza aceasta tara imorala si condusa numai de hoti si securisti tradatori.
  La fel in Politie.La fel in Parchet.La fel in MAPN.La fel in SRI.
  Va dati seama in ce tara traim?Ce mega furt al banilor publici?
  Uitati-va la toti acesti paraziti din aceste institutii esuate de coruptie si incompetenta care au distrus aceasta tara, in ce lux traiesc cu masini de zeci de mii de euro si viloaie cat Muzeul de Istorie .
  Cat de nesimtit sa fii si ce mizerie de caracter trebuie sa ai fata de vecinii tai care lucreaza pana la 70 de ani si-ti platesc pensia luna de luna?
  Oamenii astea nu merita nici pensii dupa cum arata tara asta.
  Din pacate fiind condusi de o clasa politica formata numai din hoti ,santajata de acesti securisti tradatori am ajuns in situatia in care suntem:sa ne indatoram tara cu 20 de miliarde de euro/anpentru a plati aceste mizerii umane care beneficieaza de aceste privilegii halucinate nemeritate,nejustificate, care nu exista niciunde in lume.

 2. MAFALDA 7 aprilie, 2021 at 12:27 Răspunde

  Primarul care este Carabulea voda spunea multe in campanie ca el va face audit la Primarie ca toti cei de la Politia Locala care cumuleaza salariul cu pensia gen seful Pancu Apatatei Bejinariu fosti militieni cu pensii de fro 5000 lei bucata mai iau si lefuri cuprinse intre 11000 si 9000 de leusteni vor pleca acasa. Cica dupe alegeri unul Amihaesei ce fuse si el pe la melitie se duse la primarele Carabulea sa-l puna pe el sef la politia locala ca treaba va fi buna dar primarele s-a speriat – pana si el s-a speriat de metodele hapsanului si l-a flituit pa Florinel. Dar dr promisiunile dan campanie primarele Carabulea a uitat si se pregateste de alte trebusoare mai faine ca melitienii locali i-au jurat credinta si totul este ok…..

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.