Singurul candidat pentru funcția de director comercial de la Drupo este un fost primar, coleg de partid cu Arsene

3
2564

Doar un singur candidat va participa la concursul pentru ocuparea noii funcții de director comercial la Drupo SA, firmă a Consiliului Județean Neamț. Este vorba despre Anton Covasan, fostul primar PSD al comunei Dămuc, care, la ultimele alegeri, cele din septembrie 2020, a pierdut rușinos bătălia electorală în fața liberalului Ioan Voaideș. Cel din urmă a obținut 915 voturi (63,85%), iar Covasan, 518 voturi (36,15%).

La alegerile din decembrie, fostul primar al comunei Dămuc a candidat pe listele PSD la Camera Deputaților, însă pe un loc neeligibil.

Acum, Covasan este singurul candidat care, până pe data de 24 martie, și-a depus dosarul de înscriere la concursul pentru ocuparea postului de director comercial, proaspăt înființat la Drupo SA. Documentele au fost analizate a doua zi, concluzia membrilor comisiei fiind clară: candidatul Covasan întrunește condițiile de participare la concurs. Are și studii, dar și experiența cerută, respectiv minimum 10 ani în activitatea de conducere/coordonare a unei întreprinderi/instituții publice sau în cadrul unei societăți comerciale private. Cum Covasan a fost, în ultimii 12 ani, primar al comunei Dămuc, se încadrează perfect în cei „10 ani de activitate de conducere în instituții publice” ceruți de organizatori. Dacă aceștia ar fi cerut experiență în privat, fostul primar de Dămuc nu ar fi posibilitatea să se înscrie. A avut noroc și va putea participa la concursul pe care îl va susține fără să aibă contracandidați și care constă într-o singură probă – interviu. În cadrul acestuia, fostul primar va trebui să răspundă întrebărilor care vor fi formulate în baza bibliografiei de concurs. Cum este singurul candidat și o singură probă, care nu este scrisă, cel mai probabil, Covasan nu-și face griji că nu va obține nota care o să-i permită să ocupe funcția de director comercial la Drupo SA.

Anton Covasan este un apropiat al lui Ionel Arsene, președintele inculpat pentru fapte de corupție al Consiliului Județean Neamț. De asemenea, este un apropiat și al lui Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cel care controlează, printre altele, și Aqua Parc SRL și care, de asemenea, este inculpat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Situația de la nivelul conducerii societății Drupo SA este delicată, iar  Covasan, dacă va câștiga concursul de director comercial, are șanse mari să ajungă primul în fruntea companiei județene. Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care Ana Monda, actualul director, va fi condamnată definitiv în dosarul „Finanțării echipei de fotbal Ceahlăul Piatra-Neamț” și va fi nevoită să părăsească funcția. În această situație, deciziile la Drupo SA vor fi luate de directorul comercial. Nu este exclus ca aceasta să fie și explicația pentru înființarea acestei funcții pe repede înainte.

Postul a fost aprobat de Consiliul de Administrație în luna februarie, iar concursul a fost anunțat pe 10 martie. Dosarul lui Covasan, singurul candidat, a fost verificat pe 25 martie, iar rezultatul a fost afișat ieri, 26 martie.

Contestațiile pentru selecția singurului dosar depus vor putea fi înaintate până pe 29 martie, ora 10. Candidatul declarat admis va susține singura aprobă a concursului, interviul, în ziua de 31 martie, începând cu ora 12. Afișarea rezultatului va fi pe 1 aprilie, iar contestații vor putea depuse până pe data 2 aprilie. Rezultatul final va fi afișat în ziua de 5 aprilie.

Din comisia de concurs vor face parte membri ai Consiliului de Administrație, adică toți oameni ai PSD sau apropiați de PSD și de Ionel Arsene.

Daniel MURARU

 

 

3 comments

 1. Dana 27 martie, 2021 at 15:19 Răspunde

  Daca la Drupo va avea acelasi comportament, similar cu cel de la Primaria Damuc, atunci va fi cu siguranta un dezastru, stagiul petrecut de el la conducerea Drupo. Apropo, i-a rezolvat avocata Mancas Danuta treaba cu procesul? Dupa ce i-a dat acesteia o prima transa de bani pentru a-i pregati apararea, in conflictul doi angajati ai Primariei Damuc, o a doua transa de bani nu a mai fost posibila. Acestia s-ar parea ca detin inregistrari audio-video, in legatura cu limbajul folosit de fostul edil atunci cand cineva solicita ceva de la institutia publica. Daca va folosi acelasi mod de adresare, vin vremuri grele la Drupo.

 2. vasile 27 martie, 2021 at 16:05 Răspunde

  Tonti primarii pesedei au acelasi stil semidoct asezonat cu emfază tupeu suficienta de Dumnezei locali care fac ce poftesc muschiu local.
  Exemple sunt nenumarate. Dramatic este ca prostimea votează acesti dulai de secol trecut

 3. Virgil 28 martie, 2021 at 10:06 Răspunde

  După ce a fost bătut măr de contracandidat, din motive pe care dămucenii le știu mai bine decât noi, ăștia de aiurea, Toni s-au reprofilat pe economia drumurilor. Cu siguranță că mișcările sunt altele. Drupo nu e a lui Arsene și gasca pe persoană fizică așa că poliția și procuratura ar face bine sa se trezească. Și așa e cam târziu, dar macar acum, in ceasul din urmă.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.