Drepturi salariale acordate necuvenit și alte plăți ilegale la Primăria Horia

0
1222

 

Inspectorii Camerei de Conturi Neamț nu au ocolit, anul trecut, Primăria Horia la care au descoperit numeroase ilegalități. De altfel, instituția a fost verificată de două ori de auditor, în mai și  iunie – iulie.

Inspectorii au constatat că salariații primăriei au prejudiciat bugetul local cu peste 15.000 de lei, bani ce au reprezentat drepturi salariale necuvenite. De asemenea, au prejudiciat bugetul comunei cu 26.000 de lei, plătind lucrări neexecutate în cantitatea facturată la proiectul de construire a spitalului din satu Cotu-Vameș. Mai mult, angajații primăriei nu au stabilit, înregistrat, urmărit și încasat taxa de salubritate datorată de populație. În schimb, au înregistrat cheltuieli supraevaluate sau majorate nejustificat privind serviciile de salubrizare.

În plus, nu au stabilit și evidențiat impozitul pe mijloacele de transport datorată de cetățeni și firme. Nu au aplicat nici procedurile de executare silită pentru a încasa creanțele cuvenite bugetului local.

În privința evidenței contabile, nu a fost condusă și organizată conform legii.

Verificările au fost efectuate în anul 2020 și au vizat anul 2019. Rezultatele controlului au fost publicate, de curând, de Curtea de Conturi a României.

Mai multe despre neregulile descoperite la Primăria Horia, AICI

N.R.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.