Salariații Primăriei Boghicea au lăsat amenzile să se prescrie

0
425

La Boghicea, salariații primăriei au dat dovadă de lipsă de interes la serviciu, care, evident, s-a răsfrânt asupra bugetului local al comunei. Aceasta este concluzia care reiese din rezultatele verificărilor pe care Camera de Conturi Neamț le-au efectuat anul trecut la unitatea administrativ teritorială.

Din cauza indolenței angajaților Primăriei Boghicea, amenzile, de aproape 11.000 de lei, pe care trebuiau să le achite cei care au încălcat diferite prevederi legale, s-au prescris.

Angajații trebuiau să stabilească, să evidențieze și să încaseze aproape 77.000 de lei ca taxă de salubrizare, dar nu au făcut-o. La fel au procedat și în cazul unor contracte de concesiune.

Mai mult, nu au recuperat sumele, de peste 39.000 de lei, achitate pe concediile medicale de la Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Verificările Camerei de Conturi Neamț au fost efectuate în anul 2020 și au vizat anul 2019. Rezultatele controlului au fost publicate, recent, de Curtea de Conturi a României.

Mai multe despre neregulile descoperite la Primăria Boghicea, AICI

N.R.

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.