Grabă mare cu concursul pentru ocuparea noii funcții de director comercial de la Drupo. Candidații vor susține o singură probă

6
813

Societățile comerciale în care Consiliul Județean Neamț este acționar unic sau majoritar, au fost pușculițele indivizilor care au coordonat partidele ajunse la putere în urma votului democratic al populației. Afacerile oneroase făcute cu fondurile acestor companii județene au dus la îmbogățirea membrilor găștilor de partid. Neputincioase, autoritățile au închis ochii, de multe ori oameni din sistem fiind complicii celor care au jecmănit firmele CJ-ului. Iar cel mai bun exemplu este Drupo SA.  Un fost director de-al societății, Leonard Cadăr, a reușit să-și construiască o casă în curtea Palatului Copiilor, folosind utilajele și muncitorii firmei de stat, fără ca nimeni să-l tragă la răspundere. Polițiștii, ofițerii SRI, ofițerii SIPI, toți au văzut, în drumul lor spre serviciu, ce se întâmplă în curtea Palatului Copiilor, însă nimeni nu a reacționat pentru a opri jaful.

Aceleași companii județene au fost folosite pentru angajarea pilelor și relațiilor. Oameni de partid, rude ale acestora, prieteni ai șefilor politici etc, când au avut nevoie de un loc de muncă, au fost angajați rapid la companiile CJ-ului. Practica nu a încetat, ba din contră, s-a intensificat mai ales de când statul își plătește angajații regește.

Mai nou, Drupo SA este folosită pentru recompensarea celor care au votat, la alegerea vicepreședinților CJ Neamț, cu echipa agreată de Arsene&Co.

Consilierul județean Vacariu a fost angajat ca revizor tehnic la Drupo, iar colegul său de partid, Dulamă, a câștigat concursul pentru director adjunct la DGASPC Neamț, din subordinea Consiliului Județean Neamț.

Numai că Arsene mai trebuie să mulțumească un consilier județean care a votat cu Chitic și Ciubotaru, înclinând balanța în favoarea acestora. Pentru acel consilier ar fi fost înființată, pe repede înainte, funcția director comercial la Drupo SA. Vorbim despre o sinecură ce va fi oferită drept mulțumire unuia care i-a făcut jocurile lui Arsene în legislativul județean.

În acest sens, luna trecută a fost înființată funcția de director comercial al Drupo SA, firma care administrează drumurile județene din Neamț.

Săptămâna trecută, Ana Monda declara că o decizie privind organizarea concursului ar urma să fie luată în funcție de bugetul de venituri și cheltuieli, la următoarea ședință a CA-ului. Probabil că această ședință a avut loc, pentru că ieri Drupo a anunțat că organizează concurs pentru ocuparea postului de director comercial.

Vezi anunțul AICI

Probă unică: interviul

Graba cu care este organizat acest concurs trădează nerăbdarea celui care trebuie să ocupe postul ca urmare a promisiunilor ce i-au fost făcute.

Candidații pot depune documentele solicitate până la data de 24 martie 2021. Dosarele vor fi verificate pe 25 martie, iar rezultatele vor fi afișate pe 26 martie. Contestațiile vor putea fi depuse până pe 29 martie, ora 10. Candidații declarați admiși vor fi programați pentru interviul ce va avea loc în ziua de 31 martie, începând cu ora 12. Afișarea rezultatelor va fi pe 1 aprilie, contestațiile se vor putea depune până pe data 2 aprilie, iar rezultatele finale se vor afișa pe 5 aprilie.

Fiind vorba despre o singură probă, interviul, este lesne de înțeles că va câștiga cine trebuie. Mai ales că din comisia de concurs vor face parte membri ai Consiliului de Administrație, toți oameni ai PSD sau apropiați de PSD și de Ionel Arsene.

În ceea ce privește condițiile de participare, și acestea sunt interesante. Astfel, candidații trebuie să fie absolvenți de studii superioare de economie, management, ori de administrație publică, să aibă o experiență de minimum 10 ani în activitatea de conducere/coordonare în cadrul unei întreprinderi/instituții publice sau în cadrul unei societăți private. Datele noastre arată că cel pentru care s-a pregătit această funcție întrunește, cum altfel, toate condițiile de participare.

Daniel MURARU

Citește și:

(FOTO+VIDEO) Cum și-a construit ex-senatorul Cadăr, sub nasul Poliției și serviciilor, vila din curtea Palatului Copiilor, folosind utilaje și muncitori de la Drupo

6 comments

 1. Dana 11 martie, 2021 at 14:58 Răspunde

  Pentru cunoscatori, proba unica pe care trebuie sa o depaseasca candidatul cu pricina, este cea a CONTULUI BANCAR. Mai exact disponibilitatile banesti de care va fi dispus (obligat) sa se descotoroseasca “alesul” castigator, in folosul razesului suprem. La interviul despre care se banuieste a avea loc, o fila de CEC semnata in alb (bineinteles acoperita financiar) si cu mentiunea donatiei catre partid, va inlocui procesul verbal final de selectie. Ce este atat de greu de inteles?? Acum, din cauza pandemiei, s-au suspendat “balul, masa si felicitarile”.

 2. Stefan 12 martie, 2021 at 09:26 Răspunde

  Nu cred ca se pune problema contului bancar!De data asta, “plata” a fost politica, si anume sustinerea PSD-ului in Consiliul Judetean!Probabil, postul de la DRUPO va fi ocupat de dl. Gavrilescu, fostul viceprimar PMP!

  • Dana 12 martie, 2021 at 10:59 Răspunde

   Stimate domn, sustinerea politica este tot pe bani. “Nehotaratii” stau in umbra, adulmeca prada asazis neajutorata (de aceasta data, CJ Neamt, mosia lui Ionel Arsene) si apoi isi cer partea leului, vai de mama lui de leu. Atata timp cat sant recompensati cu functii publice bine platite, pentru a nu face nimic, tot despre bani este vorba.

 3. FLORIN 12 martie, 2021 at 18:52 Răspunde

  Singura ”proba” este ”capacitatea” de a sifona banii societatii si de ai ”imparti” cu cine te pune acolo.
  Daca am fi avut Politie Economica in acest judet care ar fi fost intr-o colaborare profesionala cu DNA Bacau,toti sefii de la DRUPO ar fi infundat puscariile.
  Din pacate nu avem decat pensii de serviciu si speciale la 40 de ani si salarii colosale la IPJ luate pentru incompetenta,trafic de influenta,musamalizari si coruptie.
  E ”munca”grea la IPJ,e riscuri mari nu gluma.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.