În țară se fac concedieri, CJ-ul lui Ionel angajează … șefi

3
1375

 

Noii președinți ai consiliilor județene din Bihor și Caraș-Severin, ambii liberali, au făcut vâlvă în ultimele zile, după ce au anunțat că vor face concedieri masive în rândul angajaților. Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, a anunțat că va renunța la jumătate dintre angajații aparatului propriu al CJ-ului, adică la 86 din totalul de 174 de angajați. Bolojan a spus clar că aparatul este supradimensionat și că mai mulți angajați nu-și justifică prezența în schema de personal, pentru că nu fac mai nimic. La fel, la Caraș-Severin, liberalul Romeo Duncă, noul șef al CJ-ului, vrea să concedieze vreo 500 de angajați, cei mai mulți din instituțiile subordonate consiliului județean.

La Consiliul Județean Neamț, unde în aparatul propriu sunt ocupate 175 de posturi – funcționari publici (dintre care 25 de posturi sunt de conducere), din 219 aprobate, la care se mai adaugă 50 de angajați – personal contractual (5 posturi de conducere), nu se vorbește de nicio restructurare. Din contră, Consiliul Județean Neamț, care are în aparatul propriu un număr de angajați aproape egal cu cel al Consiliului Județean Bihor, face angajări. De șefi. Se întâmplă într-un județ care are cu 120.000 de locuitori mai puțin decât Bihorul. Neamț, fiind un județ în care dările plătite de contribuabili nu acoperă nici măcar plata pensiilor. În data de 30 octombrie, Consiliul Județean Neamț a anunțat că organizează concurs pentru ocuparea unui post vacant de personal contractual de conducere, respectiv director adjunct la Direcția de Dezvoltare Turistică, Mediu și Guvernanță Corporativă, condusă în calitate de director executiv de Mona Țigănuș. (vezi anunțul AICI).

Faptul că la Bihor și la Caraș-Severin s-a ajuns la concluzia că se pot face concedieri la consiliile județene, înseamnă că „rețeta” poate fi aplicată cu succes și la Neamț. Este clarPersonalul cu funcții de conducere din CJ Neamț este plătit regește, cea mai mică leafă fiind peste 10.000 de lei/lună brut. De exemplu, Mona Țigănuș, directorul executiv al Direcției de Dezvoltare Turistică, Mediu și Guvernanță Corporativă, a câștigat, anul trecut, în medie 7.600 lei/lună/net. că Ionel Arsene nu are de gând să disponibilizeze salariați din aparatului propriu al CJ, însă poate vor avea o altă viziune cei de la PNL, USR și Pro România. Alianța pe care cele trei partide au făcut-o ar trebui să-l lase pe Arsene fără majoritate în legislativul județean. Dacă nu vor fi trădători printre ei, cei de la PNL, USR și Pro România vor putea să umble la organigramă și s-o mai scuture de cei care taie frunze la câini. Pe bani mulți. Un semnal în acest sens îl vom avea în prima ședință a noului legislativ, când vor fi aleși cei doi vicepreședinți. Dacă nu vor fi surprize, iar unitatea PNL-USR-Pro România nu va fi distrusă, va fi clar că pe Arsene îl vor aștepta 4 ani deloc ușori la Consiliul Județean Neamț.

3 comments

 1. FLORIN 5 noiembrie, 2020 at 06:19 Răspunde

  CJ-ul Neamt este o cloaca de (***) si (***) populat in mare parte cu ”(***)” angajate doar pe criteriul aspectului fizic pentru a tine ”companie”sefilor de acolo.
  Mare parte din timp aceste (***) isi petrec timpul fumand tigari in fata CJ-lui sau carand cadourile la masinile personale,cadouri primite de la ”sefi”pentru serviciile prestate sau de la tot felul de hoti/primari de prin judet.
  Este un jaf si o bataie de joc la adresa cetatenilor din acest judet si a banilor publici.
  Singura solutie este legalizarea (***) si infiintarea de (***) in Neamt pentru a elibera 80% din ”angajatii” de la CJ.

 2. constantin 5 noiembrie, 2020 at 09:47 Răspunde

  De unde maturitate politica si administrativa la acest individ.Calculul lui este cati bani castiga.O angajare moca inseamna multi bani,Este un titlu de glorie pentru o fatuca angajata sa spuna ca e pila lui Ionel.Ma uit si la acei indivizi in toata firea care fac echipa cu el.Unii au ajuns iubitori de licori si trancanesc intruna.Altii au devenit mincinosi notorii sau lacomi la spagi.Fostii primari care nu au mai fost alesi au devenit consilieri personali ai actualului primar.Nimeni nu mai stie ce este munca si castigul cinstit si vor mufarea bugetului cu orice pret.Asa ca nimeni nu va da afara vreun pilos angajat in actuala dictatura.

 3. Maria Sfetcu 6 noiembrie, 2020 at 12:35 Răspunde

  Citeam numele angajaților din C.J. “Una grande familia”!!! Mafioții italieni ar trebui să ia lecții de la noi. Gândiți-vă numai numirile politice făcute de musiu preș (președinte) peste tot în județ până la nivel de birouri, sa zicem 150 “ciupeala i” (vorba lu’ nea Șpăgățel Mircea Badea) care cotizează lună de lună la cutia milei de la partid câte 1.000 lei. Cât ne dă? Vreo 150.000 lei, adică 30.000 euro (don’ preș știe chestiile astea fiindcă a tranzacționat / profesat acum niște ani în urmă!!!). Bani de buzunar. O mai fi făcând donație la Centru de vreo 10.000 €. Cum sa nu țină la Marea lui familie?
  O zi frumoasă tuturor

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.