Recondiționarea pardoselilor în funcție de stadiul de deteriorare

0
196

Cu totii stim ca orice lucru pe care il folosim timp indelungat, se deterioreaza. Indiferent ca vorbim despre lucruri personale sau suprafete, la toate exista riscul de deteriorare. Prin intermediul reprezentantului Group OB, aflam mai multe despre stadiile de deteriorare a pardoselilor si tratamentele specifice. Vorbim despre stadiul de deteriorare scazut in cazul in care detim o pardoseala perfect lustruita si ne dorim ca aceasta sa isi pastreze acelasi aspect in timp. In acest caz pentru a mentine gradul de stralucire este nevoie de un tratament de protectie: ceruire sau impermeabilizare. Aceste tratamente sporesc gradul de lustru si protejeaza materialul fata de actiunea agentilor de coroziune cum ar fi: praful, detergentii agresivi, murdaria, apa, traficul pietonal.

Intretinerea zilnica se realizeaza cu detergent delicati care sa nu agreseze pelicula de ceara protectoare.

In mod periodic stratul de ceara vechi si erodat se indeparteaza partial sau total folosind detergenti cu o concentratie ridicata dupa care se aplica un nou strat de ceara de intretinere. In cazul in care aceste operatii sunt executate corect si cu produse adecvate deterioararea pardoselii va fi mult intarziata.

Daca vorbim despre stadiul de deteriorare mediu in care si-a pierdut din stralucire, sunt necesare operatii de reconditionare pardoseli: recristalizare sau relustruire.

Pentru a readuce stralucirea pardoselilor folosim substante de lustruit sub forma de praf cristalizant lichid. Aceste operatii executate corect si de catre personal specializat al unei firme de curatenie si intretinere pardoseli, readuc stralucirea pardoselii.

Daca pardoseala se incadreaza in stadiul de deteriorare ridicat, inseamna ca ne confruntam cu o padoseala care si-a pierdut aproape in totalitate stralucirea, pana la aparitia zonelor opace. In aceasta situatie suntem nevoiti sa folosim masina de slefuit, astfel incat corpurile abrazive medii si fine sa execute treceri cu 2 pana a 5 granulatii in functie de situatie.

Se incadreaza in stadiul de degradare ridicat pardoseala care si-a pierdut complet stralucirea, situatie in care se foloseste masina de slefuit si corpurile abrazive grosiere, medii si fine, executand treceri de la 5 pana la 10 granulatii in functie de materialul din care este executata pardoseala. Prin aceasta operatie se readuce aspectul lucios iar gradul de deteriorare se reduce substantial.

Ce este important de retinut este faptul ca orice operatie de reconditionare este costisitoare si necesita timp si efort pe masura. Pentru a evita aceste interventiii este necesar sa oferim pardoselii o intretinere periodica si corecta iar in cazul in care suprafetele au ajuns la un grad de deteriorare mai mic sau mai mare sa alegem servicii de calitate realizate de profesionisti pentru a reda aspectul initial.

Articol sponsorizat

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.