Omul lui Ginel de la „Apele Române”, condamnat definitiv la închisoare pentru delapidare

3
2143

Daniel Vasile Cojocaru, angajat „Apelor Române”, ultima dată inspector la compartimentul „Hidrologie”, din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, a fost condamnat definivit pentru delapidare, fals intelectual și uz de fals. Decizia aparține magistraților Curții de Apel Bacău, care au respins apelul lui Cojocaru formulat împotriva sentinței Judecătoriei Piatra-Neamț prin care, în noiembrie 2019, îl condamnase, în primă instanță, la 2 ani și 5 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Cojocaru a fost condamnat pentru fapte comise în perioada cât a fost pădurar în cadrul Ocolului Silvic Tazlău.

„ În baza art.421 pct.1 lit.b C.p.p., respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul COJOCARU DANIEL VASILE împotriva sentinţei penale nr. 1014/25.11.2019, pronunţată de Judecătoria Piatra-Neamţ în dosarul nr. 4694/279/2018. În baza art. 275 alin.2 C.p.p., obligă pe inculpat la plata sumei de 600 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în decizia Curții de Apel Bacău.

Daniel Cojocaru s-a angajat la ABA Siret prin detașare de la firma Aqua Parc, unde se angajase după ce demarase ancheta penală împotriva lui la Ocolul Silvic Tazlău.  Traseul profesional al lui Daniel Cojocaru este unul foarte interesant și, cu siguranță, un tânăr cu problemele lui nu ar fi ajuns să lucreze la o instituție de stat dacă nu ar fi avut proptele. În acest sens, există voci care afirmă că Daniel Cojocaru ar fi foarte apropiat de Gheorghe Vlase, zis „Ginel”, cumătrul inculpatului pentru fapte de corupție Ionel Arsene și cel care controlează societatea Aqua Parc Roznov, abonată la lucrările finanțate cu bani de la Consiliul Județean Neamț. În momentul în care a fost trimis în judecată de procurori, Daniel Cojocaru a fost suspendat automat din funcția de pădurar pe perioada procesului. S-a angajat la Aqua Parc SRL Roznov, iar de aici a fost detașat la ABA Siret Bacău pe funcția de inspector. Ulterior, Cojocaru s-a transferat la SGA Neamț, fiind înacadrat la compartimentul „Hidrologie”. Am întrebat-o pe Georgiana Cernat, purtătoarea de cuvânt a ABA Siret, dacă Cojocaru mai este angajatul „Apelor Române”, însă, până la ora publicării articolului, nu am primit niciun răspuns.

La un moment dat, au existat informații că lui Daniel Cojocaru i se pregătise o funcție care i-ar fi permis să verifice balastierele din Neamț, domeniu în care Ginel are interese majore. Cojocaru nu a fost singurul care a intrat pe ușa din dos la ABA Siret Bacău, respectiv prin detașare de la o firmă privată. Un control efectuat de cei de la Administrația Națională „Apele Române” a indicat că mai multe persoane, majoritatea din județul Neamț, au ajuns pe statul de plată de la ABA Siret după ce au fost transferate din mediul privat.

Daniel MURARU

Citește și:

Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, are om angajat la ABA Siret Bacău. Alții ar face afaceri cu combustibilul asigurat pentru Duster-ul BC 07 ZCF

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Dana 11 februarie, 2021 at 14:02 Răspunde

    Acest domn Cojocaru, intelege oare ce i s-a intamplat? Si mai cu seama, in ce context, imprejurari si anturaj? Nu el este veriga importanta. Nu a facut nimic din proprie initiativa. Doar plateste pentru supunere excesiva la ordinele tatucilor supremi. Poate se hotaraste sa vorbeasca.

  2. FLORIN 11 februarie, 2021 at 16:52 Răspunde

    Sentinte de 2 bani.
    Justitia ”miloasa”din Romanica.
    Liber la smenuri si hotii.
    Asta e semnalul.
    In aceste conditii trebuie taiate la jumatate salariile aberant de mari din Justitia corupta din aceasta tara pentru a compensa macar intr-o mica masura aceste hotii”nepedepsite”.
    Alta cale nu exista.
    Tara asta este furata din toate directiile cu salarii colosale,pensii speciale si de serviciu,furaciuni nepedepsite sau daune care nu se recupereaza niciodata,etc….

  3. flora.@ 12 februarie, 2021 at 08:44 Răspunde

    Oare se pot descurca salariatii cinstiti care isi fac treaba corect la Sistemul de Gospodarire a Apelor NEAMT, fara „aportul” lui COJOCARU VASILE DANIEL, omul lui GINEL? fara increngatura de relatii care i-a persis sa castige postul la biroul Inspectia apelor din cadrul ABASIRET BACAU? fara partinirea si ilegalitatile comisiei dirijata de ing. VAMANU EMIL si ing LUCAVESCHI IRINA????? dar „combinatorul” MICHI POPESCU si VLAD MARCOCI acum plecati cine stie unde ???? Poate DNA care cerceteaza acum A.N.APELE ROMANE vor investiga activitatea altui „combinator central ” si anume ec. RELU ADAM care se vrea la Vaslui, Bacau, Copou nu in Parc ci la bulau!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.