Groapă ilegală de gunoi lângă captarea de apă de la Vaduri

4
1151

 

La Alexandru cel Bun, zona captării de adâncime de la Vaduri pare a fi, pentru cei certați cu legea și cu regulile de bun simț, locul ideal pentru aruncat deșeuri provenite din construcții, de la biserici, gunoaie de tot felul, în general. După un scandal care a dus, în cele din urmă, la curățarea unui teren ticsit cu gunoaie, situat aproape de captare, în zona Aqua Park, un altul este pe care să izbucnească, din aceeași cauză: a nesimțirii semenilor noștri și a lipsei de reacție a autorităților. O groapă ilegală de gunoi se cască pe malul drept al râului Bistrița, în zona de protecție sanitară cu regim de restricție. Locul în care au fost aruncate zeci de tone de deșeuri se află între albia Bistriței și canalul de fugă, în imediata apropiere a captării de apă. Pentru cei care nu știu, captarea de adâncime de la Vaduri alimentează cu apă potabilă Piatra-Neamț și localitățile învecinate, alături de captarea de suprafață de la Bâtca Doamnei.

Un mal prăbușit în urmă cu ceva vreme a lăsat un gol imens la câțiva metri de râul Bistrița, în apropierea captării de adâncime de la Vaduri, iar cei certați cu bunul simț și cu legea au transformat locul într-o adevărată groapă de gunoi. Este ascunsă de privirile trecătorilor, tocmai de aceea locul este numai bun pentru depozitat deșeurile, deși scrie cu litere de-o șchioapă ”Zonă de protecție sanitară cu regim de restricție”.

Cu toate că accesul în zonă a fost restricționat cu grămezi de balast și un cub din beton, mașinile mici pot să ajungă, în continuare, în apropierea gropii ilegale de gunoi.

Persoana care a descoperit grozăvia a anunțat, la finele lunii trecute, Primăria Alexandru cel Bun, pentru a lua măsuri, iar reprezentanții instituției și-au luat angajamentul că vor curăța zona imediat ce le vor permite condițiile meteo.

„Am sesizat Primăria Alexandru cel Bun despre cea de a doua groapă de gunoi și mi-au răspuns că vor salubriza zona <<când condițiile meteo vor fi prielnice>>. Acum așteptăm primăvara, să iasă ghioceii și primăria să ridice deșeurile depozitate ilegal”, a declarat Laura David, cea care a descoperit groapa ilegală de gunoi.

La finele lunii noiembrie, Laura David a anunțat autoritățile cu privire la tonele de deșeuri aruncate pe terenul din zona Aqua Park, din comuna Alexandru cel Bun. Cu greu, Garda de Mediu a trimis un control în zonă, în urma căruia primăria a curățat terenul de mizerii. Chiar și așa, în zonă încă se mai văd urme ale nesimțirii. 

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Maricica de la Malici 11 februarie, 2021 at 13:34 Răspunde

    Din nou Ion Rotaru. Hotelul lui Ion Rotaru demolari , mizerie furt. Ion Rotaru.Si bineinteles specialistii pusi de Soseta la Apa Serv.Ii doare la palarie

  2. stana.@ 11 februarie, 2021 at 19:16 Răspunde

    De ce sa se implice S.G.A.NEAMT prin „El salvador NECHITA” sa aplice Legea Apelor nr. 107/1996 si O.U.G. 930/2005 privind zonele de protectie a surselor de apa! ???? poate nu are in fisa postului asa ceva! vorba ” ospataritei’ de la A.B.A PRUT BARLAD poate nu ii da voie „masterul”????!!! Nechita oare stie de faptul ca C.J. NEAMT nu are nici acum in proprietate zonele de protectie de la VADURI I si VADURI II si de la Frontul de Capatre SIMIONESTI – PILDESTI??? Hei ” soseta” trezirea ca vin mascatii!!!

  3. Moglan Paul 14 februarie, 2021 at 21:00 Răspunde

    Da oare harțogarul Pavaleanu care a dat aviz de praduire pe toate albiile raurilor si paraurilor, pentru politicienii care s-au randuit la putere ce face? Roade ca viermele in hrean de 40 de ani la SGA. Ca doar gunoaiele nu au venit odata cu Nichita.

  4. Doina State 18 februarie, 2021 at 15:50 Răspunde

    Eu ma intreb la ce dracu foloseste acest SGA (Apele Romane) cand toate apele din judet nu sunt decat haznale curgatoare? Ce face acest palavragiu de Pavaleanu care incaseaza sute de milioane de 40 de ani? Daca ii spun sictir se supara cineva? Nu cred

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.