Romanul continuă demersurile pentru a renunța la serviciile Apa Serv. Tudorel spune că nu e adevărat

4
376

 

Compania județeană Apa Serv urmează să scumpească atât apa, cât și serviciile de canalizare, iar nemțenii vor plăti, în continuare, una dintre cele mai scumpe ape din țară. Este doar o chestiune de săptămâni până când clienții Apa Serv SA vor plăti cu aproape cu un leu mai mult pentru un metru cub de apă și canalizare. Motivele scumpirii sunt diverse, de la pierderile foarte mari din rețea, la căpușarea companiei, schemă de personal încărcată etc. În plus, firmei i se pregătește o lovitură năpraznică, deși problema pare a fi tratată la diverse de către actuala conducere a companiei.

Orașul Roman, care asigură un portofoliu important de clienți și locul de unde Apa Serv încasează, substanțial și la timp, sume frumoase, vrea să renunțe la serviciile companiei. Au spus-o și o spun decidenții Primăriei Roman de aproape un an. Dacă se va întâmpla așa, și este foarte probabil, șansele ca Apa Serv să-și găsească obștescul sfârșit, prin faliment, vor fi foarte mari. Ciudată este lipsa de reacție a directorilor companiei referitoare la această problemă. La ultima conferință de presă susținută de șefii de la Apa Serv, cea din 21 ianuarie, la întrebarea „Ce se întâmplă cu Romanul, mai pleacă?” a răspuns Tudorel Radu, directorul de la ADI Aqua Neamț, nu Mușat, directorul Apa Serv SA. Tudorel Radu, care s-a comportat ca un apărător al operatorului de utilități, nu al consumatorilor, a afirmat că Romanul nu va renunța la serviciile Apa Serv, pentru că nu poate, pentru că nu sunt motive, pentru că nu a fost încălcat contractul de furnizare etc. Mai mult decât atât, consilierul județean PSD a spus că, de fiecare dată când au fost alegeri, „a fost activată ieșirea Romanului din ADI Aqua Neamț”, iar acum, după ce au trecut alegerile, „nu se mai aude nimic despre acest subiect”. Adică Tudorel îi acuză pe cei de la Roman că folosesc subiectul renunțării la serviciile Apa Serv în scop electoral. Numai că Tudorel Radu nu este bine informat sau se preface că nu știe mare lucru despre intențiile romașcanilor. Și asta pentru că, în aceeași zi în care a avut loc conferința de presă a celor de la Apa Serv, pe 21 ianuarie, primarul Romanului, Leonard Achiriloaei, declara, într-o emisiune la Roman TV, că Primăria Roman continuă demersurile pentru renunțarea la serviciile Apa Serv. În acest sens, edilul romașcan a amintit că, în cursul lunii decembrie, a avut loc o întâlnire între reprezentanții primăriei și cei ai Apa Serv, subiectul dezbătut fiind tocmai „plecarea Romanului de la Apa Serv la Apa Vital Iași”. La finalul întâlnirii, afirma primarul, părțile au convenit să numească un expert care să stabilească ce sumă de bani trebuie să plătească Romanul celor de la Apa Serv în urma „divorțului”. Așadar, nici vorbă că Romanul a renunțat la „ideea Apa Vital”, așa cum menționează Tudorel Radu care, prin poziția pe care o are, de director la ADI Aqua Neamț, ar trebui să fie de partea clienților Apa Serv, nu să apere interesele furnizorului de apă și servicii de canalizare, așa cum a făcut la conferința de presă.

Spre știința lui Tudorel (foto), dar și a șefilor companiei județene, primarul Achiriloaei a declarat clar că nimeni și nimic nu-i va împiedica pe romașcani să renunțe la Apa Serv pentru serviciile mult mai bune și mai ieftine ale celor de la Apa Vital Iași.

Probabil, „divorțul” nu va fi unul amiabil, iar instanța va tranșa disputa cu privire la sumele pe care Romanul va trebui să le achite celor de la Apa Serv ca urmare a proiectelor implementate în ultimii ani.

La întâlnirea din decembrie, cele două părți au convenit să numească un specialist care să se pronunțe fix cu privire la această chestiune, cea a sumei pe care Romanul ar trebuie să o plătească companiei Apa Serv, dacă vrea să rupă contractul cu aceasta.

Daniel MURARU

Citește și:

Au trecut alegerile. Apă și canalizare mai scumpe. Cu cât vrea Apa Serv SA să majoreze tarifele

Clica de la Apa Serv. Cum a fost angajată fiica unui consilier județean PSD la compania de apă

4 comments

 1. V.Vasile 4 februarie, 2021 at 09:45 Răspunde

  Tudorei , Puscasi , Andrusci si multi alti sinecuristi notorii , cozi de topor , profesionisti doar ai vorbelor, executanti fara scrupule, scopul lor ,,dragii mei nemteni,, fiind apararea privilegiilor lor doar ale lor, in rest nimic .
  Dle Muraru, sunteti un ziarist bine informat asa ca ati putea publica parcursul profesional al acestor ,,specialisti,, veritabile aspiratoare al banului public.

 2. mihai 4 februarie, 2021 at 15:21 Răspunde

  Dle Tudorel,
  Serviciile Apaserv sunt tot mai scumpe si de tot mai proasta calitate. Sa presupunem (ce bine ar fi sa fie asa!) ca de maine ar putea fiecare cetatean din Roman sa isi aleaga furnizorul de apa si canalizare, ca la gaze, ca la energia electrica (doar se cheama “utilitati”, nu?). Cu cati clienti credeti ca ar mai ramane Apaserv? Sefimea de la aceasta companie, de pe palierele superioare si medii, este platita nemeritat. Ce probleme au? Trag sa-si faca planul ca la privat? Trudesc la investitii proprii? Atrag fonduri? Fac si implementeaza proiecte? Nu. Apa curge, luna trece, am luat 8000 pe fluturas fara bataie de cap. Eu as intelege sa platesc servicii mai scumpe, daca banii mei s-ar regasi in investitii (decolmatare puturi, deschidere de noi fronturi de captari, inlocuire conducte etc). Dar asa, banii nostri ingrasa niste sinecuristi. Si nu e vorba numai de sefii companiei, ci si de agamani, consilieri, administratori si alti profitori. Solutia: privatizarea completa pe bursa a acestor firme furnizoare de apa-canal, interconectarea retelelor, planuri de investitii urmarite la sange. Cati din actualii ar mai ramane pe acolo? Sau macar trecerea in proprietatea oraselor a activelor, caci ar mai raspunde primarii in fata alegatorilor. Si, apropo, de ce eu cetatean cu domiciliul la bloc, la Bacau pot deveni client cu contract direct la CRAB SA, cu apometru la usa, iar la Roman nu se poate? E alta republica? Va spun eu de ce cred. Cand nu ies incasarile, le mai bagam la fraieri niste pierderi si ne scoatem. Am dreptate? Un romascan suparat.

 3. Maria Sfetcu 8 februarie, 2021 at 16:17 Răspunde

  Să fim serioși, lucrul acesta nu se va întâmpla! De ce? Clar, când domn’ profesor Laurențiu era primarele de Republica Roman, a fost preluat activul fostei regii (Termo -cum se chema) de către Apa Serv cu niște datorii foarte mari și o clauză în care se spunea foarte clar ca dacă se vrea separarea, se vor plăti acele datorii. Mai mult, investițiile din fonduri europene se vor putea realiza din 2025, nu acuma fiindcă mai întâi trebuie să plătească ce s-a investit până acum. Partea proastă a problemei este ca politicienii știu acest lucru dar vântură apa prin ciur de dragul și în spiritul balcanic care ne reprezintă. Și o chestie, rețelele și toate investițiile realizate nu sunt ale Apa Serv, ci ale U.A.T.-urilor reunite în A.D.I. Aqua Neamț unde Radu Tudorel e boier mare! Iar U.A.T.-urile nu au investit în ultimii 15 ani niciun leu în reabilitare, de aceea sunt pierderi imense și un preț pe măsură care să le acopere. Sic!
  O zi frumoasa tuturor

 4. Sahara desert citizens 10 februarie, 2021 at 16:13 Răspunde

  Nu știm cât de proaste și scumpe sunt serviciile cu certitudine, însă sută la sută cert că sunt și de a dreptul inexistente deseori par exemple la Bistrița .
  Aici e un record, de circa două luni de zile in zonele înalte, Viforului, Plopusor, Podișului, Poligonului, Armoniei aceasta e mai rara decât ploaia in Atacama, și ăla era desert, nu glumă ca sa din cinstiți .
  S-au făcut și un papirus, dus la registratura dar răspuns companiei e tragicomic, ei au făcut cică ” tot ceea ce a fost omenește posibil pentru rezolvarea problemei ” .
  Suntem incantati pentru asta dar apă nu e deocamdată .
  Vedem adesea excavatorul alb trecând la deal și la vale prin Bistrița .
  Asta ne da noi speranțe sa visam că încă fac tot posibilul oamenii aia de la ocârmuirea companiei.
  Avem inimile cat bocancul vânătorului de munte, iar toaletele pline și ele .
  Poate, poate, mâine, când apare iar buldo alb cu Apa serv, vine și vestea bună pentru nemțenii mei, vorba lui Ionel, și vine și apa, așa sa ne ajute Dumnezeu dragutul.
  Cu drag, după 60 de zile pe uscat locuitorii de pe Viforului, Bistrița Neamț, Uniunea europeană !

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.