Te-ai gândit să faci un transplant de păr? Iată ce trebuie să știi despre această intervenţie

0
186

Ai părul rar, subţire sau primele semne de alopecie încep să îşi facă simţită prezenţa?

 

 

 

 

Apelează la transplant de păr profesional şi cu siguranţă vei elimina rapid această problemă. Transplantul de păr reprezintă o procedură potrivită practic pentru toate etapele în care părul cade, însă este recomandat ca fiecare candidat la transplant de păr să fie conştient de faptul că părul de transplantat nu este în cantităţi nelimitate. Pentru început este recomandat ca pacientul să aibă păr de foarte bună calitate în zona donatoare. Părul foarte rezistent reprezintă o condiţie perfectă pentru o bună viabilitate a foliculilor de păr care sunt transplantaţi după ce au fost introduşi în zona ţintă. 

Tipuri de transplant de păr

Există două tipuri de transplant de păr pentru care poţi opta. Primul este FUT – folicular unit transplantation şi al doilea este FUE – folicular unit extraction.

Transplantul de păr FUT este special conceput pentru a îngroşa părul în zona frunţii. De asemenea, poate fi aplicată şi în orice altă zonă a scalpului acolo unde părul este subţire sau acolo unde nu creşte. Dezavantajul aceste metode este faptul că lăsa în urmă o cicatrice de dimensiuni mari, care poate fi mascată cu păr sau poate fi îndepărtată cu ajutorul chirurgiei plastice.

Transplantul de păr FUE este o metodă prin care unităţile foliculare sunt extrase individual. În cazul în care foliculul nu poate fi extras uşor, chirurgul îl va separa mai profund din piele. În acest scop se foloseşte un ac fin.

În această situaţie, noul păr va începe să crească de la 4 şi până la 6 luni după transplant, însă sunt şi situaţii în care părul poate începe să crească mai greu. Avantajul este că producţia de păr va fi restabilită în 95% din transplant.

Sfaturi utile înainte de transplantul de păr

Înainte de a alege una dintre cele două metode de transplant, este necesar să te asiguri că ai un păr puternic şi sănătos în zonele din care va fi prelevat. Prin urmare ai nevoie de soluţii pentru creşterea părului eficientă astfel încât să poţi obţine cele mai bune rezultate.

Există numeroase tratamente şi soluţii pentru ca părul să crească sănătos şi puternic. O parte din aceste tratamente se bazează pe soluţii naturale, în variante DIY, dar sunt şi produse cosmetice special concepute în acest scop, aşa cum sunt balsamurile şi loţiunile, serurile şi chiar produse farmaceutice sub formă de capsule, care au rolul de a face părul mai puternic, astfel încât să poată fi transplantat.

Sursa de imagine:
New Africa / Shutterstock.com

Articol sponsorizat

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.