„Calitatea unui om nu stă în culoarea pielii lui”

1
293

Numai cei ce nu gândesc, pentru că nu pot, sunt fericiți sau mulțumiți. Ei sunt câștigători numai dacă se alătură ticăloșilor, cei care pricep ceva, dar prezintă acel ceva numai în interesul lor.
Azi, dacă vezi un om negru, nu trebuie să-i spui negru, ci de culoare, chiar dacă și galbenul și roșul sunt culori. Dacă vezi un alb, ferește-te să-i spui alb, căci poți fi acuzat de discriminare de către cel negru. Dar mai ales să nu susții că drepturile și libertățile oamenilor depind de munca și contribuția lor la binele comunității în mijlocul căreia trăiesc, indiferent dacă au culoarea neagră sau albă. Când pentru unii există doar privilegii, fie că sunt albi sau negri, iar pentru alții doar obligații, atunci este rasism sau, mai corect spus, discriminare. Când ajungi într-o casă străină, respectă-i regulile, nu încerca să le impui pe ale tale cu forța. Cel care se stabilește într-o așezare nouă trebuie să se adapteze și să se integreze după regulile și legile noii sale locații. Adaptarea noilor veniți este obligatorie, dar cu respectarea regulilor găsite acolo, dar și cu neîncălcarea drepturilor umane ale noilor veniți.
Rasismul nu există în societățile în care fiecare își face treaba, doar în cele înapoiate, semianalfabete și sărace, iar apologeții rasismului sunt doar ticăloși care îi ațâță pe negri împotriva albilor, pe puturoși împotriva celor ce muncesc, pe hoți împotriva oneștilor, pe cei corupți împotriva celor cinstiți.
În anii 70 – 76 am locuit în București și am avut colegi negri, oameni ca și noi, care nu se supărau dacă li te adresai cu „Ce faci, negrule ?”. Cu alte cuvinte, calitatea unui om nu stă în culoarea pielii lui, ci în pregătire și în ceea ce face util pentru comunitate.
Nu mai manevrați oamenii și nu-i învățați că au numai privilegii, toți avem drepturi și îndatoriri, indiferent de culoarea pielii!
Consider că rasismul nu mai are fond în Europa și în lume. Este doar o formă de care unii încearcă să profite pentru a tulbura culorile, nu pentru a crea culori și sentimente noi. 
 
(Sursa foto: www.citizensjournal.us)
 
Prof. Vălu Năstăselu

1 comment

 1. FLORIN 14 decembrie, 2020 at 16:09 Răspunde

  De negrii nu prea avem parte in Romanica.
  Sa ne spuna dl.Nastaselu de tigani.Cum sunt discriminati atat timp cat le sunt oferite: scoala gratuita,case gratuite si ajutoare sociale in valoare de 10-12 milioane/membru iar ei continua sa fie o plaga sociala,sa NU munceasca,sa NU invete,sa FURE,sa CERSEASCA si sa talhareasca distrugand tot ce le-a fost pus la dispozitie.
  Deci,cine sunt discriminati?Romanii sau Tiganii?
  NU EXISTA egalitatea de rase,genetic vorbind.Unele sunt clar superioare,altora, le mai lipsesc cateva mii de ani de evolutie asa cum suntem si noi.
  Apropo,cati savanti,inventatori sau cercetatori premiati cu Nobel,negri sau tigani ati auzit?
  Va spun eu:NICIUNUL
  Concluziile le trage fiecare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.