1 milion de euro de la Primăria Piatra-Neamț pentru firma unuia dintre apropiații lui Pinalti

3
1144

Primăria Piatra-Neamț a atribuit, recent, două contracte firmei Mondoterm SRL, o mai veche cunoștință a cititorilor atacul.ro, în valoare totală de aproximativ 1 milion de euro (TVA inclusă).

Mondoterm SRL, care, în plină stare de urgență, vindea primăriei pietrene dispensere și dezinfectanți în schimbul unei sume astronomice (aproximativ 100.000 de euro), este una dintre societățile de construcții abonate la contractele finanțate de la bugetul local al orașului.

Controlată de Nicu Mazilu (deține 90% din părțile sociale, iar fiul său 10%), fost director al societății Locato SRL, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Piatra-Neamț, și om de încredere al lui Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, Mondoterm SRL a încheiat numeroase contracte în perioada în care primăria fost condusă de echipa Chitic – Gavrilescu. Sursele noastre din primărie ne-au declarat că societatea lui Mazilu beneficiază de protecție și are lipici la anumite persoane din cadrul Serviciului Achiziții. Nicu Mazilu a fost membru PDL mulți ani, iar fiul său, care este administratorul firmei, a fost membru PMP până de curând.

La începutul acestei luni, asocierea de firme Mondoterm SRL (lider), Rard Construct SRL și Energoice SRL a fost declarată câștigătoare a două licitații organizate de Primăria Piatra-Neamț.

Anunțurile pentru organizarea celor două licitații au fost publicate în luna august, când primar era Dragoș Chitic, iar vice, Bogdan Gavrilescu. Procedura s-a încheiat recent, atribuirea contractelor fiind făcută în timpul mandatului lui Carabelea, autoritatea contractantă anunțând câștigătorii – asociearea formată din cele trei firme, cu Mondoterm în frunte.

Este vorba despre contractul „Amenajare grădină publică în zona marginală Văleni”, în valoare de 1.815.010 lei (fără TVA), și „Îmbunătățirea mediului urban din Municipiul Piatra Neamț prin amenajarea unui scuar în cartierul Pietricica”, în valoare de 2.275.795 lei (fără TVA).

Ambele sunt proiecte europene cu finanțare nerambursabilă.

„Proiectul „Îmbunătățirea mediului urban din Municipiul Piatra Neamț prin amenajarea unui scuar în cartierul Pietricica” vizează transformarea radicală a unui teren viran (5.390 mp), proprietatea municipalității, aflat în paragină, din apropierea Cimitirului „Pietricica”. Proiectul prevede amenajarea unei zone verzi constând în parc și grădina pentru accesul nelimitat al publicului. În acest sens, vor fi amenajate spații verzi, realizarea de alei pietonale, crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate (locuri de joaca pentru copii si zona de fitness pentru adulti); – dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, panouri de afișaj urban, fântâni de băut apa); – Instalare WiFi in spatiile publice, instalare sisteme de supraveghere video a spatiilor amenajate prin proiect; – Realizarea unui sistem de irigații și a unui sistem de iluminat exterior pentru spațiile amenajate prin proiect”.

Cel de-al doilea proiect: „Amenajare grădină publică în zona urbană marginalizată Văleni” va fi implementat pe un teren degradat al municipalității  (3.967 mp), situat str. Gheorghe Asachi (cartierul Văleni). Proiectul prevede amenajarea unei zone verzi constând în parc și grădina pentru accesul nelimitat al publicului. Vor fi construite alei pietonale, locuri de joacă pentru copii, amplasate bănci, coșuri de gunoi, instalat wi-fi, sisteme de supraveghere video etc.”.

Mazilu nu este singurul agreat de Primăria Piatra-Neamț când vine vorba de lucrări, lui alăturându-i-se Cristi Popa, fost pedelist, fost pemepist, care, mai nou, gravitează în jurul PNL.

În primăvară, Poliția Neamț a demarat o anchetă penală cu privire la achiziția de dispensere și dezinfectant de la Mondoterm, însă nu se știe în ce stadiu se află. Nu este exclus ca soluția să fi fost de clasare, așa cum s-a întâmplat și în cazul dosarelor în care Nicu Mazilu a fost cercetat pentru presupuse fapte penale comise în perioada cât a fost director la Locato. Au fost vremuri în care la Poliția Neamț au fost îngropate/măsluite numeroase anchete care i-au vizat pe Pinalti și membrii găștii sale. (Vezi AICI scrisoarea adresată primarului Pinalti de Chirițescu, liderul de sindicat de Locato).

Daniel MURARU

Citește și:

Afacerea „Dozatorul Covid-19” la Primăria Piatra-Neamț. Suma colosală cheltuită pentru dispenserele cu dezinfectant

Culisele afacerii „Dozatorul”

Publiserv „gâfâie”, firmele private prosperă. Milioane de lei din bugetul Primăriei Piatra Neamț pentru firma unui fost pedelist

 

3 comments

 1. ADY 9 decembrie, 2020 at 13:39 Răspunde

  carabelea pnl este un accident grav care a propulsat o nulitate de talia lui!!! asa ca sloganul fara sinecuri, transparenta, inlocuirea fostilor directori sunt povesti de adormit copchii!!! carabelea este lihnit de foame si insetat de ciordeala

 2. FLORIN 9 decembrie, 2020 at 16:32 Răspunde

  Stadiul in care se afla ”ancheta”celor de la ”politie” privind HOTIA COLOSALA cu dispenserele+dezinfectant este pe loc repaus pana la noi ”ordine” de la coruptii mai mari din institutia toxica si inutila condusa de interlopi,IPJ.
  Hotii din politica si coruptii din institutiile de ”siguranta” LOCALE ESUATE ale statului GOGOMAN Romanica platiti degeaba cu salarii colosale si pensii speciale/serviciu absolut aberante sunt mana in mana deci ancheta va fi tergiversata,bagatelizata si musamalizata pana se va alege praful in vreo 10 ani de”procese”.
  Suntem ”siguri” ca”PROFESIONISTII” de la DGA platiti DEGEABA, care nu au ”rezolvat”un singur caz de ”coruptie”in Neamt isi vor face ”treaba”privind CORUPTIA ENDEMICA DIN MAI ca si pana acum.
  STATI LINISTITI,cetatenii sunt pe ”maini bune”.Ramane la fel.

  • Liviu 9 decembrie, 2020 at 19:14 Răspunde

   Nu-i mai satura Dumnezeu de hotii! Auzi la ei, scuar cu spatiu verde si parc in Valeni. Nu pot sa cred ca se arunca 1 milion € pe asemenea proiecte complet inutile. Faci parcuri si zone verzi acolo unde nu ai paduri si verdeata, dar Piatra Neamt are padure cat vezi cu ochii. Este un tun de joasa speta. Cum sa faci parc in Valeni unde infractionalitatea depaseste capacitatea institutiilor statului de a o combate. Probabil comisioanele s-au luat. Carabelea e ca un meteorit venit de pe alta lume, nu are nicio ideea despre administratie iar la Piatra este de rasul qngajatilor. Nu se pricepe dar nici nu accepta sprijinul nimanui.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.