PSD Neamț n-a găsit pensionari fericiți în țară pentru o reclamă. I-a folosit pe cei străini

1
436

Firma cu care PSD Neamț colaborează, în această campanie electorală, pe zona online folosește într-unul dintre materialele care circulă, în prezent, pe rețelele de socializare o fotografie în care apar doi bătrâni care nu au nicio legătură cu România. Poza, căreia i-au fost atașate sloganul PSD – Siguranța unui trai mai bun – și mesajul „Am fost, suntem și vom fi alături de pensionari”, a fost preluată de pe un site străin, fără a fi citată sursa. Site-ul se numește freepik.com, iar fotografia se află la categoria „free”, ceea ce înseamnă că poate fi folosită fără plată. Chiar și așa, de bun simț este ca cei care folosesc aceste materiale să citeze și sursa. Mai ales că, în cazul de față, firma care a realizat afișul este plătită. Adică încasează bani utilizând o fotografie care nu îi aparține.

Materialul de propagandă este înșelător, pentru că te duce cu gândul că frumosul și liniștitul cuplu din fotografie este din România. Nimic mai fals, pentru că cei doi seniori nu sunt români și, cel mai probabil, nici nu au habar că PSD le folosește imaginea în scop electoral. Probabil, autorilor afișului le-a fost greu să identifice și să fotografieze un cuplu de pensionari fericiți din România, altfel nu se explică de ce au recurs la această variantă.

Pe site-ul sursă, cei doi pensionari apar în mai multe ipostaze, inclusiv purtând măști de protecție:

Materialul electoral a fost comandat de PSD Neamț și executat de societatea Post Media SRL Ploiești, controlată de Sergiu Sorin Alexandru, fost consilier la Ministerul Comunicațiilor în perioada Guvernului Dăncilă.

Partidelor politice din România, care depășesc pragul de 3% la alegeri, li se decontează toate costurile cu campania electorală.

Daniel MURARU

1 comment

  1. Un pensionar nefericit, deloc credul 2 decembrie, 2020 at 12:56 Răspunde

    Cand nu faci nimic constructiv pentru tara ta, ci doar te gandesti cum sa o jefuiesti prin interpusi, este cat se poate de firesc sa ai mintea odihnita. Si sa cauti poze cu pensionari fericiti. Cu exceptia pensionarilor “speciali”(inca), unde sa caute si sa si gaseasca PSD-ul, batrani fericiti? Aceia au identitate si venituri protejate, informatii nepublice. Efectul sloganului mincinos si pervers, “Fapte, nu vorbe”, s-a vazut la Spitalul Judetean Neamt unde, un cumul de neglijente, a curmat vietile unor pensionari, nefericiti. Cu siguranta, macar unul dintre cei decedati, putea fi imaginea trista a vietii majoritatii pensinarilor din Romania. Plagiatul, in Romania, a ajuns ocupatie ce ar merita inclusa in nomenclatorul de meserii. Pentru astfel de fapta, nimeni nu este pedepsit si obligat sa restituie veniturile incasate, prin mijloace frauduloase. Ba chiar, multi plagiatori isi fac veacul prin Parlamentul stufos al Romaniei, promovand sloganul “Fapte, nu vorbe”. Cand sant incoltiti, se acopera unii pe altii, sfidand si batjocorindu-i, tocmai pe cei care au crezut balivernele lor. “FAPTE, NU VORBE”. Vorbe care amagesc periodic, mare parte dintre pensionarii, nefericiti si cu sperante spulberate. Fapte, care au trimis la moarte, pensionari nefericiti, dar naivi. Luati aminte.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.