Dosar penal pentru furt de balast din albia pârâului Pângărăcior. Sunt vizați și angajați ai primăriei

4
464

Articolul „La furat balast cu utilajele primăriei. Autoritățile, ca de obicei, dorm duse”, publicat de atacul.ro săptămâna trecută, a atras atenția polițiștilor, care au demarat o serie de verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Astfel, ieri, o echipă mixtă polițiști și angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț s-a deplasat la fața locului pentru cercetări. În urma verificărilor de pe teren a fost întocmit un dosar penal pentru exploatare ilegală de agregate minerale. Reamintim că, săptămâna trecută, un locuitor al comunei a filmat cum utilajele Primăriei Pângărați, un buldoexcavator și un camion, încărcau balast din albia pârâului Pângărăcior pe care îl transportau în curtea casei unui om de afaceri din comună. Primarul Petronel Mancaș a declarat pentru atacul.ro că nu există nicio autorizație emisă pentru decolmatarea albiei și că cele două utilaje au fost închiriate unei societăți comerciale din comună. Dacă ar fi existat un aviz de gospodărire a apelor, emis de ABA Siret, cu siguranță că acest lucru ar fi fost cunoscut și la nivelul Primăriei Pângărați. Ancheta va fi una deosebit de interesantă, mai ales că la mijloc sunt implicate și utilajele primăriei. Cu siguranță, cei doi angajați, de pe buldoexcavator și basculantă, ar fi trebuit să știe că nu pot să exploateze agregate minerale fără să aibă toate avizele necesare. Dacă nu au știut, cu certitudine că vor afla acum.

D.MURARU

Citește și:

VIDEO. La furat balast cu utilajele primăriei. Autoritățile, ca de obicei, dorm duse

4 comments

  1. constantin 3 noiembrie, 2020 at 14:35 Răspunde

    Utilajele primariei tot timpul au de carat.Poate verifica cineva ce venituri a incasat primaria din inchirierea utilajelor.Chiar nu poate opri nimeni jaful si soferul protejat face ce vrea el si refuza sa depuna banii incasatiu la primarie.

  2. ina.@ 3 noiembrie, 2020 at 15:28 Răspunde

    O fi mers si ” specialistul” Nichita pus de PNL Neamt la SGA Neamt in echipa de control sau directorii nu pot face controale de gospodarire a apelor , ei dau directive de interventii de a se face controale!!!!!???????????????

  3. Liviu 3 noiembrie, 2020 at 18:08 Răspunde

    SGA Neamt e condus prin interpusi. Cel care hotaraste tot ce se face in aceasta institutie este un smecher din Targu Neamt, (***), posesor de pensiune si balastiere, prieten intim cu Harpa si Arsene. Asta este pnl-ul lui Mugurel. (***) hotaraste cine este controlat si cine nu, cine poate obtine balastiere si cine nu, oricine are o problema la ape trebuie sa ajunga obligatoriu la el. Nu stiai Mugurel?

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.