Se întâmplă la Târgu-Neamț: „Șoferii nu mai văd unde se termină șoseaua și unde este șantul”

0
596
 

Locuitorii de pe strada Ion Creangă din cartierul Humulești al orașului Târgu-Neamț sunt nemulțumiți de lucrarea făcută pe drumul județean Târgu-Neamț – Humulești – Petricani (DJ 155I), care, spun ei, este o veritabilă capcană pentru șoferi în momentul în care plouă. Drumul crează mari neplăceri și unor localnici, deoarece apa de pe șosea le intră în gospodării. Lucrarea a fost executată cu bani de la Consiliul Județean de firma Stef Edil CDP SRL, controlată prin interpuși de Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene. Deși problemele au fost reclamate la Primăria Târgu-Neamț, până în acest moment lucrurile nu s-au schimbat. Mărturie stă evenimentul de ieri dimineață, când un autoturism a rămas blocat în șanțul plin cu apă. 
„Ieri dimineață, un autoturism a căzut în șant pentru că, în urma ploii, apa a cuprins toată strada și nu se mai vedea șoseaua. A fost o lucrare făcută de CJ Neamț, prin firma S.C. STEF EDIL CDP SRL, pe acest drum.  S-a asfaltat, făcut șanțuri, trotuare. Aici sunt două probleme. Am înteles că Primăria Târgu-Neamț trebuia să continue lucrarea, să facă scurgerea în Ozana.  Primarul Vasilică Harpa a motivat că nu are bani.  La fiecare ploaie, câteva case sunt inundate și drumul este acoperit de apă.  Șoferii nu mai văd unde se termină șoseaua și unde este șanțul. Pe de altă parte, a avut bani de paranghelii, de pomeni și artificii. Drumul tot trebuia să aibă rigole de beton. Din nefericire, nu au mai fost bani și au pus rigolele preferențial.  Din păcate, tocmai în curba nu au fost puse, dar este și locul cel mai jos.  Deci, este locul cel mai periculos.  E de neconceput, o lucrare de proastă calitate, făcută de ageamii.
Ieri dimineață, un autoturism a intrat în șant.  Șoferul a afirmat că drumul nu s-a mai văzut li a ajuns cu autoturismul în șant. În plus, din cauza acestei lucrări, noi nu am mai putut intra cu autoturismele în curți.  A trebuit să cumpărăm de la ei rigole (ceea ce trebuia deja), ca să putem intra în curte. Mai mult, a trebuit să cumpărăm și beton, pentru că asfaltul nu a fost decapat și drumul a fost înalțat. Rigole de beton ar fi trebuit să fie pe toată lungimea lucrării, pe amândouă părți ale drumului”, a declarat Iulius Beldiman.
 
N.R.
 
 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.