Salariații din Neamț, cel mai prost plătiți din Moldova

3
349

 

Județul Neamț ocupă primul loc în Regiunea Nord-Est în clasamentul celor mai prost plătiți salariați și locul 6 în țară.

Anul trecut, angajatorii din Neamț au continuat să-i țină pe salariați în sărăcie, cu retribuții dintre cele mai mici din țară, câștigul mediu net fiind la nivel scăzut chiar și în contextul creșterii substanțiale a salariilor din sistemul de stat.

În celelalte județe ale Regiunii Nord-Est, angajații au fost mai bine decât cei din Neamț, diferențele fiind destul de mari. Vaslui, județul considerat a fi cel mai sărac din Uniunea Europeană, a întrecut Neamțul la câștigurile salariale nete, cu aproape 90 de lei.

În 2019, potrivit informațiilor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică, în Neamț, câștigul salarial mediu net a fost de 2.395 de lei, iar cel brut, de 3.886 de lei. Femeile au câștigat un pic mai bine decât bărbații, acestea fiind plătite, în medie, cu 2.419 lei, iar bărbații, cu 2.372 de lei, un minus de 47 de lei.

Din Regiunea Nord-Est, după Neamț vine Suceava cu un salariu mediu net de 2.445 de lei  (+ 50 de lei față de salariul mediu net plătit la noi), Vaslui – cu 2.482 de lei (+ 87 de lei), Botoșani – cu 2.501 lei (+ 106 lei), Bacău – cu 2.603 lei (+ 208 lei) și Iași – cu 3.125 de lei (+ 730 de lei).

La nivel național, cel mai prost plătiți angajați au fost cei din Harghita (salariul mediu net de 2.349 de lei), Teleorman (2.360 de lei), Covasna (2.379 de lei), Bihor (2.385 de lei), Vrancea (2.389 de lei) și Neamț (2.395 de lei).

(Sursa foto: hiclipart.com)

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Aiurica 26 septembrie, 2020 at 06:08 Răspunde

    Sa ne varsam ura pe patroni ca nu si-au platit salariatii.Pe cand statul, ce generos este! Lasati patronii, fugiti la stat, sa nu faceti nimic si sa fiti platiti din bani imprumutati, sa aveti ce cheltui la mall si in concedii.

  2. Virgil 26 septembrie, 2020 at 11:36 Răspunde

    N-am văzut unul nemulțumit! Saracii tac, bugetarii se lăfăie pe bani nemunciți. Niște idioți. Merită să crape de foame. Trăiască PSD! Votați trandafirii!

  3. Dana 2 octombrie, 2020 at 11:33 Răspunde

    Presupusii “saraci” primesc lunar ajutoare si tot felul de pomeni, care depasesc usor salariul minim net, in plata la ora actuala. Cei carora le-a placut munca “pe sarite” si au ajuns la varsta limita prevazuta de lege pentru pensionare, renunta la drepturile banesti rezultate din contributivitate si accepta acele indemnizatii sociale in valoare de peste 800 ron. Stiu ca, oricum primesc in sezonul rece, subventii generoase la incalzire, deci alte pomeni. O parte dintre bugetari lenevesc si nu mai pot de bine, protejati fiind de sefi carora le ridica osanale. In mediul rural, cei care n-au vazut in viata lor cum arata un ecran de cinema, “au ocazional” sansa sa-si faca rezervare online la cinematografe ambulante, pentru a vedea macar un film de animatie. Fara sa se gandeasca nici o clipa ca personajele din filme ar putea fi chiar ei. Se bucura de firmituri aruncate, dupa ospaturi de taina ale celor care-i fraieresc o data la 4 ani. Pentru deciziile unor astfel de oameni, vom suferi toti. Dar ne este bine “asa”.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.