Valerică Frățilă, candidatul cu trei case

2
753

Valerică Frățilă încheie lista candidaților care aspiră la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț. Candidat din partea formațiunii ADER, Frățilă este cunoscut nemțenilor din pozițiile pe care le-a ocupat de-a lungul vremii, de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț și de președinte-director al Casei de Asigurări de Sănătate Neamț. Recent, au fost făcute publice și declarațiile de avere și de interese ale lui Valerică Frățilă, pe care le-a completat indescrifrabil și care nu dețin toate informațiile cerute de lege.

 

Potrivit declarației de avere, aspirantul ADER la fotoliul de primar al municipiului Piatra-Neamț, deține un teren agricol de 5.000 de metri pătrați, cumpărat în perioada 1991 – 1995, fără a menționa și adresa sau zona în care se află respectiva suprafață. De asemenea, Frățilă mai are în proprietate un apartament, pe care l-a cumpărat în 1991, de 70 metri pătrați, o vilă de 300 metri pătrați, achiziționată în 1998, și o garsonieră, cu o suprafață de 25 metri pătrați, cumpărată în acest an. Frățilă nu a specificat unde se află aceste imobile, însă, din declarațiile de avere depuse în anii precedenți, aflăm că terenul este în comuna Alexandru cel Bun, apartamentul și garsoniera sunt în Piatra-Neamț, iar vila este situată în comuna Alexandru cel Bun. Față de anul 2016, Frățilă nu mai deține niciuna dintre cele trei mașini Volkswagen, Renault și Dacia 1300. 

La rubrica „Venituri”,  a completat un salariu de 19.200 de lei, fără a putea fi reținut și numele angajatorului, plus pensia de 32.400 de lei (2.700 de lei, în medie, pe lună).

Din declarația de interese aflăm despre Frățilă că este președinte al ADER Neamț și, cel mai probabil, acționar majoritar al firmei Valrodim Impex, care are activități de restaurante și a terminat anul fiscal 2019 cu un profit net de 1.168 de lei.

Despre averile și interesele celorlalți candidați la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț, atacul.ro a scris AICI și AICI. 

N.R.

2 comments

  1. Dana 24 septembrie, 2020 at 20:04 Răspunde

    Din echipa sa face parte o celebra avocata, despre care nu se stie daca este inca functionar public intr-o institutie publica sau este membra in Baroul Neamt. Este regretabil ca, la nivelul ei de pregatire, si-a asociat imaginea publica cu astfel de personaj. Dar daca nu-ti gasesti locul langa elite, te aliezi cu ce gasesti la taraba. Doar pentru a prinde un ciolanas bugetar pe undeva. De altfel, fac echipa buna cei doi. Au incercat sa inregistreze si un partid la Dobreni, dar ce sa vezi, n-au reusit. Au fost opriti printr-o actiune in instanta. Dosar 6999/279/2020.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.