Vânzările imobiliare merg bine cu credite ipotecare

0
161

Tranzacțiile imobiliare merg ca unse pe pandemie în județul Neamț. Terenurile cu și fără construcții sunt cel mai vândute imobile, alături de locuințe. În același ritm cresc și datoriile pe care cumpărătorii le înregistrează la bănci.

Luna trecută, în Neamț au fost vândute 899 de imobile, în creștere cu 61 de vânzări față de iulie și mai mult cu 5 imobile față de august 2019. Au fost tranzacționate 102 terenuri agricole, 6 neagricole, 287 de terenuri cu construcții, 354 de suprafețe fără construcții și 150 de locuințe/spații comerciale.

În aceeași lună, nemțenii au contractat credite pentru achiziționarea de locuințe în valoare totală de 2,5 milioane de lei și au ajuns, la finele lui august, să datoreze băncilor 600 de milioane de lei în contul împrumuturilor luate pentru a-și cumpăra case. Dacă adunăm și creditele contractate pentru achiziția bunurilor de consum, populația județului datora băncilor, la sfârșitul lunii trecute, 1,39 de miliarde de lei, dintr-un total de 2,31 miliarde de lei, diferența aparținând agenților economici.

(Sursa foto: www.fiverr.com)

N.R.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.