Irimia, dator vândut statului. Carabelea, trai bun la ADR Nord-Est

5
1771

La sesizarea atacul.ro, Agenția Națională de Integritate (ANI) a publicat, în nici 24 de ore, și declarațiile de avere și de interese ale celorlați candidați la Primăria Piatra-Neamț. Este vorba despre Andrei Carabelea și Marius Irimia, primul venind din partea PNL, iar cel de-al doilea, din partea USR.

Pentru aspirantul PNL la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț, anul acesta a fost unul al investițiilor, potrivit declarației de avere. Familia Carabelea s-a îmbogățit cu un teren (fânețe) situat în Vădurele, comuna Alexandru cel Bun, cu o suprafață de 7.615 metri pătrați, cumpărat în acest an, perioadă în care a achiziționat și un autoturism Renault, fabricat în 2020. Andrei Carabelea mai deține un autoturism Peugeot, din 2005, și are economii în bănci de 19.200 de lei. Candidatul PNL are și un credit, contractat în acest an, în valoare de 75.120 de lei, scadent în 2025. Angajat al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Carabelea a încasat, anul trecut, un salariu de 59.579 de lei, adică 4.964 de lei, în medie, pe lună. Alocația copilului a suplimentat veniturile familiei cu 1.536 de lei.

Potrivit declarației de interese, Andrei Carabelea este asociat plin al firmei ASC-RS Grup SRL, care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management, președinte al Asociației „Sens Civic” și prim vicepreședinte al PNL Neamț.

 

Candidatul USR la Primăria Piatra-Neamț este inginer silvic și lucrează la Administrația Parcului Național Vânători-Neamț.

Marius Irimia deține, împreună cu familia, un apartament, cu o suprafață de 106,78 metri pătrați, în Piatra-Neamț și terenul aferent imobilului de 12 metri pătrați.

 

Potrivit declarației de avere, candidatul USR are datorii către statul român în valoare de 246.228 de lei, din anul 2016, pe care ar urma să le achite până în anul 2041. Este vorba de o perioadă de 25 de ani în care, cel mai probabil, are de achitat apartamentul din Piatra-Neamț pe care scrie că l-a cumpărat în rate.

Irimia a câștigat de la Parcul Natural Vânători-Neamț un salariu de 33.569 de lei (2.797 de lei, în medie, pe lună), în timp ce soția sa, angajată pe funcția de consilier superior la Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț, a avut un salariu de 45.873 de lei (3.822 de lei, în medie, pe lună).  Soția, care, potrivit declarației de avere din 2017, era administrator al SC Gis Imagination Piatra-Neamț, a mai adus familiei un venit de 69.107 lei, la care s-a adăugat alocația copilului de 1.602 lei. Firma familiei Irimia, înregistrată în 2016, se ocupă cu activități de inginerie și consultanță tehnică.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

 1. Întrebare 19 septembrie, 2020 at 15:54 Răspunde

  Băiatul ăsta nu știe să complexe o declarație de avere și vrea la primărie? Statul l-a împrumutat să-și cumpere casă? Nu înțeleg! Este un ANL cumpărat de la primărie?

 2. Dana 19 septembrie, 2020 at 22:04 Răspunde

  Vai de capul nostru, al pietrenilor. Cu ce-om fi gresit pe lumea asta, sa ne procopsim cu asa (***)? Unul mai de Doamne-ajuta, nu si-a facut timp sa treaca pe la Primaria P Neamt, pentru vreo 4 ani? O fi stiind sa-si scrie macar numele corect, aceste personaje? Unii ar zice ca a fost greu cu fostul primar Chitic. Dar daca privim catre viitor, as zice ca trecutul a fost parfum. Sa nu regretam.

 3. FLORIN 20 septembrie, 2020 at 08:11 Răspunde

  A lucra la ADR este un fel de a taia frunze la caini.Aceasta ”agentie”este o cloaca de incompetenti, angajati numai pe pile si relatii care nu fac nimic iar asta se vede in gradul de absorbție a fondurilor europene.Calvarul de a accesa aceste fonduri europene prin ADR il stie toata lumea,oamenii de acolo fiind total necalificati si ascund acest lucru in spatele unei birocratii aberante care inevitabil duce la blocarea sau taierea elanului de a mai accesa aceste fonduri.
  Carabelea este o marioneta in PNL,iar daca va castiga, primaria va ajunge pe mana snapanului de Panaite ceea ce va face din acest oras un simbol al furtului banului public si al smenurilor.

 4. Stefan 20 septembrie, 2020 at 10:43 Răspunde

  Vad ca ambii candidati “de dreapta” sunt simbriasi la stat , pe bani frumosi!Oare ce asistenta sociala practica doamna Irimia , de primeste aproape 4000 lei lunar?!Oare ce spun cei din mediul privat vazand salariul lui Carabelea de 5000 lei pe luna, fara sa faca nimic?!!!Dar doamna Irimia si dl. Carabelea, cand au timp sa se mai ocupe si de firma privata, respectiv de ONG?Raspunsul este :evident, in timpul programului de lucru!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.