Marcoci, caracter de politician: traseismul politic i-a adus funcții cu nemiluita

5
876

Vlad Marcoci, unul dintre cei mai mari traseiști pe care i-a dat Neamțul, a decis să-l susțină pe Ionel Arsene în cursa pentru președinția Consiliului Județean Neamț. Decizia vine la nici 3 luni de când Marcoci a fost ținta unor atacuri grosolane lansate din interiorul partidului în momentul în care a anunțat că dorește să candideze împotriva lui Arsene la funcția de președinte al PSD Neamț. Se pare că pe politician nu l-au afectat atât de tare atacurile și jignirile la adresa sa, din moment ce a decis să-l susțină pe cel a cărui funcție și-a dorit-o. Dar interesul personal este mai presus de orice, chiar dacă asta înseamnă să lingi acolo unde ai scuipat.

Probabil, PSD-ul i-a promis lui Marcoci o nouă funcție importantă, actualul loc de muncă, cel de simplu inginer la „Apele Române”, nemaifiind pe placul său, chiar dacă trece pe la muncă destul de rar. În ultima guvernare PSD, Vlad Marcoci a deținut funcții importante, fiind, pe rând, director la Administrația Bazinală de Apă Bacău și director de investiții în cadrul Administrației Naționale „Apele Române”. În perioada în care a fost șef la ABA Siret, alături de nemțeanul Mihai Popescu, acolo au fost făcute câteva angajări ce sunt cercetate de către DNA. Este vorba de așa zisele angajări ale piloșilor despre care atacul.ro a relatat în nenumărate rânduri.

În ianuarie 2019, Corneliu Agăleanu, consilierul județean PNL care votează proiectele pesedistului Arsene, fără ca șefii liberali să ia vreo măsură împotriva lui, a fost angajat ca șofer la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț. SGA Neamț este subordonată Administrației Bazinale de Apă Siret, iar Agăleanu a fost angajat exact în perioada în care la Bacău director era Vlad Marcoci, bunul și vechiul său prieten. Acum, „liberalul” Agăleanu pozează senin lângă pesediști, urmând cel mai probabil să candideze pe lista PSD la alegerile locale, în timp Cozmanciuc se plânge că îl trădează ba Micu, ba Chitic.

În ceea ce-l privește pe Marcoci și politica pe care o face, este mai mult decât evident că urmărește doar propriile interese. Bine, mai toți politicienii au aceeași țintă, însă Marcoci pare a fi un politician special.

De exemplu, sunt puțin cei care îl pot depăși pe Marcoci la capitolul traseism. La începutul anilor 2000 era liberal, ca în 2008 să treacă în PLD, devenit ulterior la PDL. În 2008, a pierdut bătălia electorală pentru Colegiul 3, la deputați, în fața lui Culiță Tărâță. În 2011, după o scurtă perioadă la UNPR, „liberalul” a trecut la PSD. În 2012, a fost ales deputat pe listele USL, din partea PSD. În 2016, s-a supărat și a trecut la PNL, ca în 2018 să revină în PSD alături de Ionel Arsene.

Marcoci este unul dintre puținii politicieni care se poate lăuda că a deținut o groază de funcții publice, iar traseismul politic, care ar trebui sancționat, nu l-a împiedicat deloc, ba chiar l-a ajutat. A fost prefect de Neamț, președinte de consiliu județean, deputat, președinte al Administrației Fondului de Mediu, director ABA Siret, director investiții „Apele Române”.

Daniel MURARU

Citește și:

Cum a ajuns consilierul PNL Agăleanu șofer la SGA Neamț. Condițiile de participare la concurs, modificate în mod suspect

Marcoci s-a întors la munca de jos. Ce funcție ocupă acum la ABA Siret

DNA anchetează cum s-au angajat „piloșii” la ABA Siret

 

 

 

 

5 comments

 1. Vasile 18 august, 2020 at 12:27 Răspunde

  Asta , OB ,Soseta si primarul traseist fara scoala ,sunt cele mai (***) figuri ale judetului.Pe locul 2, DWC, activistul (***) alcolist Puscasu si (***) V care de la inaltimea catedrei a ajuns sa linga ciorapii lui Soseta.

 2. constantin 18 august, 2020 at 14:03 Răspunde

  Sa nu va mire daca maine-poimane marcoci il va sustine pe ciumac Tolea fiindca au servitat aceeasi persoana, care se prapadea dupa ei.Din pacate marcoci juniori a spalacit aureola lui marcoco senior.Acesti traseisti nu sunt oameni politici ci samsari de functii politice.Ce semnificatie are daca il sustine pe Arsenie- frectie la picior de lemn.Concuzionand marcoci este o caricatura politica.

 3. FLORIN 19 august, 2020 at 08:43 Răspunde

  Nu exista un personaj mai (***) si mai (***) in judetul Neamt decat acest Marcoci.
  Ti se face sila numai cand auzi de el.
  Nu a facut NIMIC in acest judet/oras in toata cariera lui de traseist abonat la lucrarile cu statul pentru prietenii lui si firmele lor.
  Va dati seama cati bani au fost platiti de noi cei care platim taxe si impozite pentru intretinerea acestui specimen incompetent,fara caracter si fara coloana?
  Insa el, exista, datorita unei clase politice mizerabile pusi numai pe furat, apropo,nota 2 Arsene/PSD,o rusine pentru imaginea PSD sustinerea si promovarea acestui personaj sinistru si a firmelor prietenilor lui ,nota 2 si la votul din toamna,totul se plateste.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.