„Piscina” din beciul casei. „Cu apa care se pierde aici, Apa Serv ar alimenta un cartier întreg!”

0
1142

Calvar cu repetiție pentru o familie din Piatra-Neamț, care locuiește într-o casă situată la intersecția străzilor Petru Movilă și Arcului. După ce, în urmă cu doi ani, a fost nevoită să stea cu beciul inundat aproape 3 luni, până când reprezentanții companiei Apa Serv și-au dat seama că apa provine din magistrala care alimentează orașul, familia Podaru a luat-o de la capăt. Ieri dimineață, în momentul în care a mers în beci, Doinița Podaru s-a trezit în fața unei adevărate piscine, ca și acum 2 ani.

„Aceeași situație ca și acum 2 ani, când am stat aproape 3 luni cu apă în beci, până când s-au lămurit cei de la Apa Serv că pierderile sunt din magistrala care alimentează orașul cu apă. Și acum curge la fel de mult și este clar că apa provine tot de la magistrală. Când a plouat recent, nu am avut picătură de apă în beci, iar marți dimineață ne-am trezit  din nou cu inundații. Am sunat la pompieri care au venit și ne-au ajutat să scoatem apa. De la Apa Serv au venit trei muncitori care au constatat problema și atât. L-am auzit pe unul dintre ei vorbind cu șeful lor în timp ce-i spunea că problema este de la magistrală. Pierderea de apă este atât de mare că ar alimenta un cartier întreg. Azi dimineață, ne-am trezit la ora 6.00 ca să scoatem apa cu pompa. Efectiv, nu știm ce să facem, pentru că cei de la Apa Serv doar promit că vor veni și vor rezolva…, că sesizarea este înregistrată și altele. Acum doi ani am așteptat 3 luni până au intervenit și reparat avaria de la magistrală. Atunci,  tot au încercat să scape de responsabilitate, spunând că apa nu provine din rețeaua lor, că sunt infiltrații… Casa ne-a fost serios avariată și atunci, dar și acum, așa că ne gândim să-i acționăm în instanță pentru pagubele pe care ni le-au produs”, ne-a declarat Doinița Podaru.

Situația pare a fi trasă la indigo ca în septembrie 2018, mai ales că și subsolurile blocurilor vecine sunt inundate cu apă, exact ca în urmă cu 2 ani.

„Nici nu intră în discuție că problema nu ar fi de la magistrală, așa că nu are rost să mai facă analize la apă de pomană. Au cârpit-o atunci cum au cârpit-o și s-a spart din nou. Mă doare inima când văd ce pagube sufăr din nou”, a conchis proprietara casei.

Lejeritatea cu care se mișcă cei de la Apa Serv în astfel de situații nu ar trebui să mire, pentru că pierderile nu sunt suportate de către companie, ci de către consumatori. Nu cu mult timp în urmă, compania județeană făcea apel la populație să folosească rațional apa, ca să ajungă tuturor consumatorilor. Acum, dacă tot a poluat, nu mai este interesul atât de mare, așa că reparația conductei poate să mai aștepte. În urmă cu 2 ani, Apa Serv SA a avut nevoie de 3 luni ca să remedieze avaria care a afectat gospodăria familiei Podaru. Anul acesta, cât va dura?

Am solicitat un punct de vedere și celor de la Apa Serv, însă, până la publicarea articolului, nu am primit niciun răspuns.

Magistrala afectată este cea care transportă apa de la sursa subterană de la Vaduri în orașul Piatra-Neamț. Conducta este foarte veche și în acest context apar problemele. Pierderile de apă sunt foarte mari, contabilizate însemnând sume cu multe zerouri.

Daniel MURARU

Citește și:

„Piscina” din beciul casei, „profesioniștii” de la Apaserv și cum a fost inundată investiția cumătrului

Apa Serv SA, țeapă în fiecare casă, locul unde se fură pe rupte. Stații de epurare devastate, bunuri furate, pagube nerecuperate

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.