Trăim în țara în care hoții se declară patrioți după ce au jefuit-o

3
1414

Absurdistanul

Domnule Vasile Nanea, mi-am permis să folosesc numele dumneavoastră pentru această paradoxală, interesantă, frumoasă și absurdă țară. Absurdă prin ceea ce se întâmplă aici, unde aproape totul este cu fundul în sus. Hoții și analfabeții sunt în parlament și decid pentru un popor, care nu se poate desprinde de mitul mioriței și acceptă cu fatalism toate tâmpeniile și măgăriile unor ființe, care nu a putut trece prin antropogeneză și n-a evoluat până la stadiul de om.
Trăim în țara în care hoții se declară patrioți după ce au jefuit-o, președintele țării este amendat pentru că și-a apărat patria, culmea, de către un maghiar, legi de mare importanță sunt trecute pe sub masă, unele partide au îndemnat populația să nu respecte interdicțiile puse în acestă perioadă extrem de grea, pentru ca apoi să acuze autoritățile pentru morții pandemiei, care, tot după ei, nu prea există.
Nu am iubit niciodată PSD-ul, pentru că nu mi-a oferit prilejul, dar poziția acestei grupări în această perioadă gravă este scandaloasă și cinică. După ce a câștigat alegerile cu acele promisiuni fantasmagorice cu spitale regionale, cu autostrăzi, cu raiul pe pământ, după ce au păpat banii și au lăsat bugetul gol, au plecat de la guvernare, deși au și acum o majoritate lejeră în parlament. Naivi, dar și flămânzi de putere, liberalii au preluat o guvernare fără să aibă o bază sigură și cred că știau că nu pot schimba mare lucru, fapt care s-a și văzut. Au făcut împrumuturi pentru funcționarea organelor statului, dar a venit pandemia. PSD a stat deoparte și a pus constant piedici, parcă supărat că nu sunt prea mulți morți și că liberalii controlează situația, chiar dacă cu bâlbe și ezitări. Cum situația pare acum mai relaxată și virusul este în scădere, pesediștii consideră că a venit momentul să doboare guvernul și acest fapt se poate realiza ușor. Scandalos este de ce până acum au stat deoparte și acum vor puterea ? Răspunsul este simplu, vor veni câteva miliarde de la U.E. pentru susținerea economiei și pentru anularea efectelor pandemiei, deci este loc de furat.
Sunt convins că și sub liberali s-au făcut afaceri oneroase, pentru că tupeiștii fac afaceri în timpuri tulburi, ca în prezent. Dacă acești îmbogățiți recent nu vor fi pedepsiți, s-au schimbat doar unii cu alții și vom trăi tot în Absurdistan!

(Sursa foto: pinterest.at)

Prof. Vălu Năstăselu

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Bicajanu Constantin Catalin 27 mai, 2020 at 10:58 Răspunde

    Stimate domn Nastaselu, din ceea ce spui dumneata eu înțeleg că pe unii ii acuzi de hoție, PSD, iar pe alții, PNL, de naivitate și cautionezi dorința lor de a intra la guvernare cu faptul că erau „flamanzi de putere” dar uiți stimate domn cum crăpau cămășile pe unii liberali de la ce mușchi încordați aveau de la hotărârea de a prelua guvernarea pingarita de „hidra” PSD-ista și de a înfăptui „minunea liberală” cu Orban, Câtu pe post de vârfuri de lance, Klaus Mouse Iohanis pe post de garant a seriozității și integrității intențiilor liberale iar Rareș Bogdan pe post de trompetă care se făcea auzit când suna adunarea tocmai din Parlamentul European unde fusese trimis să apere interesele tarisoarei sale dragi pentru care se îmbracă așa frumos, asortand zilnic batista de mătase cu culoarea sireturilor de la pantofi și a rujului de buze.
    Dacă stau și mă gândesc bine dumneata încerci să spui că dintre aliații falnicei USL doar unii erau de soi iar ceilalți nu prea uitând vechea vorbă românească :”cine se aseamănă se adună” sau vorba care pliază extraordinar pe starea de sărăcie lucie de la noi :” cum îi sacul așa-i și peticul”!
    Cu alte cuvinte și că să nu te mai rețin din munca de creație a epistolelor pline de har și intelepciune care ne sondeaza puterea noastră de înțelegere din când în când, ai mare grijă când mai faci categorisiri de genul celei care face obiectul epistolei, când încerci să separi grâul de neghina pentru că ori nu te pricepi la agricultură și confunzi grâul cu neghina ori te pricepi foarte bine dar încerci să ne vinzi neghina drept grâu.
    Știam că urmașii lui Nică de la Humulesti sunt destoinici la vorbe și la negoturi vânzând chiar și pupeze pe post de găini de oua dar cred că de data asta cel căruia ai vrut să-i vinzi pupăza drept găină și-a dat seama de solticarie pentru că a știut să dramaluiasca pasărea.
    In rest, numai de bine și nu mai fi supărat, salută-l pe Bădița Ionel care-i megies de-a matale și care până una alta cu mânecile suflecate s-a apucat de treabă, bună, rea vom vedea dar măcar s-a apucat.

  2. constantin 27 mai, 2020 at 12:56 Răspunde

    Eu cred ca liberalii au fost mai mult flamanzi decat naivi.Iata un exemplu: dupa preluarea guvernarii premierul anunta ca inainte de toate se va face o inventariere la fiecare minister si se vor face public cele gasite.Rezultatul: au trecut sase luni, s-a facut mascarada cu reducerea ministerelor si totul s-a uitat.Au mai fost cateva carcoteli la finante apoi a inceput harababura imprumuturilor.Din incapatanarea liberalilor si lipsa interesului la nivelul filialei Neamt locuitorii de pe valea muntelui si turistii din tara nu vor putea circula in ordine de la Bicaz la Poiana Largului.Lucrarea trebuia terminata in nov. 2019 si cu ajutorul liberalilor nici acum nu e terminata.Nu ma intereseaza argumentele propagandistice tip pnl ci faptul ca Arsenie a adus resurse financiare pe care pnl le-a blocat.Daca seful filialei nu ar fi un parvenit de la Iasi si umbla prin judet nu am fi in aceasta situatie.Dar ce sa ceri de la un presedinte care nici nu observa ca sediul filialei pnl de pe Republicii e acoperit cu azbest de zeci de ani.Vedeti in jur cate constructii mai sunt acoperiti cu azbest?Atentie azbestul este radioactiv!!!!!

    • Spre Dorna, cu opinci 29 mai, 2020 at 16:50 Răspunde

      Credeti ca PNL a blocat banii pt finalizarea lucrarilor pe tronsonul Bicaz-Poiana Largului, asa ca i-a venit peste noapte? Si cel mai naiv om nu ar crede o asa ineptie. PNL a avut sprijin din interiorul CJ Neamt, informatii concrete si cifre exacte. Adica a gasit veriga slaba, flamanda si corigenta la alegerile anterioare. Astfel de oameni calca pe cadavre si vor trada la cel mai mic conflict. Nu merita cooptati de nici o echipa. Unul dintre cei care sint la butoanele CJ Neamt are mintea odihnita dupa perioada de pandemie si spera sa schimbe caciula in toamna. Respectivul nu mai face de mult echipa cu Arsene. Cit despre acoperisul sediului PNL, Filiala Judeteana de pe Republicii, trebuie acoperit cu lovele. Ce sa faca locatarii de acolo cu tigla sau tabla?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.