Grea iarnă! Milioane de lei și mii de tone de antiderapant pentru deszăpezirea drumurilor naționale

1
801

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP), care administrează puțin peste 400 de kilometri de drumuri naționale în județul Neamț, a cheltuit câteva milioane bune cu deszăpezirea în iarna trecută. Chiar dacă a fost una dintre cele mai calde ierni din ultimele decenii, deszăpezirea a scos din contul DRDP-ului 5.435.742 lei, cu tot cu TVA. Pentru combaterea lunecușului, drumarii au folosit 9.027 tone de materiale chimice și antiderapante, care au costat 972.975 de lei. S-a acționat efectiv pe 428 de kilometri de drumuri naționale, activitatea de deszăpezire fiind prestată de două societăți comerciale: Florconstruct SRL Suceava și Rad Trans SRL Bacău. Suma cheltuită este mare, în condițiile în care iarna 2019-2020 a fost una cu puține precipitații și foarte blândă. Nu puține au fost situațiile în care utilajele de deszăpezire au fost văzute în trafic împrăștiind material antiderapant, deși carosabilul era uscat sau plimbându-se efectiv.

Pe lângă cei 400 de kilometri de drum național, județul Neamț mai are peste 700 sute de kilometri de drum județean, rețea rutieră care este administrată de Consiliul Județean Neamț. Deszăpezirea drumurilor județene a fost asigurată de Drupo SA, companie aflată în subordinea consiliului județean, împreună cu mai multe societăți comerciale care au lucrat în subantrepriză.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.