Condiții spartane pentru personalul medical din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț

6
1347

Medicii din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, în afara programului de gărzi, muncesc în ture de câte 6 ore pe zi, prin rotație, pentru a reduce contactul dintre cadrele medicale și expunerea lor la pacienții suspecți și infectați cu Covid-19, precizează conducerea unității sanitare. Aceasta este una dintre măsurile suplimentare ce au fost luate, la mijlocul lunii aprilie, pentru prevenirea îmbolnăvirii personalului medical.

„Personalul sanitar mediu și auxiliar sanitar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț desfășoară activitate în ture de câte 6 ore în timpul zilei. Programul astfel stabilit permite efectuarea unei ture de 6 ore cu purtarea echipamentului de protecție corespunzător, cu recomandarea de a nu consuma alimente în timpul programului de lucru, în vestiare sau în alte spații comune din cadrul secțiilor/compartimentelor. Persoanele care au indicații medicale (de ex. diabet zaharat) vor avea un pachet ambalat de alimente care poate fi consumat la nevoie, individual. De asemenea, nu este recomandată asocierea mai multor salariați pentru servirea mesei la comun și se vor respecta regulile de distanțare socială, purtarea măștilor de protecție fiind obligatorie. Echipamentul de protecție distribuit salariaților la nivelul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț este alcătuit din diferite componente care asigură o protecție suplimentară față de recomandările metodologiilor în vigoare. Echipamentul este configurat în conformitate cu specificul fiecărei activități (echipament PPE folosit în sectorul Covid cu expunere maximă – ATI, UPU, B.I, echipament PPE folosit în sectorul COVID fără proceduri generatoare de aerosoli, echipament PPE folosit cu pacienții suspecți de Covid etc) și se supune unor reguli stricte în ceea ce privește echiparea și dezechiparea acestuia. Toate măsurile suplimentare de siguranță au fost luate pentru protejarea cadrelor medicale și a pacienților și pentru limitarea răspândirii Covid-19”, precizează conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

În plus, medicii reamintesc cetățenilor că măsurile de prevenire și de limitare sunt esențiale atât în domeniul asistenței medicale, cât și la nivelul comunității.

Cele mai eficiente măsuri preventive sunt: efectuarea frecventă a igienii mâinilor cu un antiseptic pe bază de alcool prin frecare în cazul în care mâinile nu sunt vizibil murdare, evitarea atingerii ochilor, nasului și gurii, practicarea igienei respiratorii prin tuse sau strănut în plica cotului sau într-o batistă, cu aruncarea imediată a acesteia într-un recipient special destinat, purtarea unei măști în cazul prezenței simptomelor respiratorii și efectuarea igienei mâinilor după îndepărtarea măștii, menținerea distanței sociale (minimum 1 metru) față de persoanele cu simptome respiratorii.

(Sursa foto: captură Youtube)

N.R.

Citește și:

Spitalul Județean Neamț, mărturisire din infern: „Suntem în culmea fericirii când se însănătoșesc pacienții!”!”

6 comments

 1. Stefan 29 aprilie, 2020 at 11:51 Răspunde

  Munca de 6 ore pe zi, 5 zile pe saptamna inseamna conditii spartane?!As zice ca , mai degraba, pacientii au parte de conditii spartane!Nu uitati ca doar unele specialitati sunt mai solicitate: ATI, UPU, infectioase, pediatrie, pneumologie.Restul au program normal , sau chiar mult mai lejer decat in mod normal…

  Admin.: Ne referim la cei care sunt nevoiti sa stea cateva ore bune in costumele alea, fara sa manance, fara sa mearga la toaleta si care traiesc cu teama ca se pot infecta. Nu stiu cati altii ar munci in locul lor in aceste conditii!

  • Codul Penal 29 aprilie, 2020 at 14:10 Răspunde

   Așa este,știu numai sa se victimizeze și să ia șpăgi,omenie și profesionalism ZERO!!!
   Mergem noi in locul lor,facem schimb!

 2. Codul Penal 29 aprilie, 2020 at 14:08 Răspunde

  Și noi muncim in privat ,10,12 h/zi cu mănuși ,măști și clienți presupuși contaminați,nu mâncăm nimic toată ziua ,nu bem apa,nu avem echipamente de protecție ,nici salarii /bonusuri ca ei!
  Nu luam plicuri cu șpăgi,nu ne batem joc de pacienți/clienți și nu ne credem Dumnezeu/eroi , așa cum se considera ei! Avem și noi 2,3 facultăți,doctorate ,suntem profesioniști în domeniul nostru și nu ne mai victimizam atât.
  Au depus un jurământ ,să își facă treaba cu profesionalism ,daca nu ,demisia ,cu anularea dreptului de liberă practică!

 3. Virgil 29 aprilie, 2020 at 16:46 Răspunde

  Eu v-as intelege pina la un punct. Pe voi, comentatorii. Cum stati fara sa mergeti la buda daca va trece? Pentru mine, ca pentru oricare, ar fi o piatra de incercare. In cazul in care nu va dati drumul in pantaloni. Sa va crape vezica si c***l si mai vorbim dupa. Sa va aud, vitejilor!

 4. Varga Szandor Andrasz 1 mai, 2020 at 14:47 Răspunde

  Vai saracii . De aia cărau jandarmii cu dubele acum câteva lunii eroii la procurori de muncă multă ce prestează.
  Măcar de ar tine gura ferecată, ca stim cu toții ce lupte dau prin abatorul ala.
  Se vede după ce vile si mașini au .
  Cel puțin la Ortopedie au spagar condamnat de două ori .

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.