Prefectul Lazăr îl compară pe Ionel Arsene cu împăratul Nero: „Sperăm să nu dea foc județului!”

7
1340

Depistarea noului coronavirus cu noul aparat de tip Real Time PCR, cumpărat de Consiliul Județean Neamț, cu peste 500.000 de lei, face doar 16 teste în 6 ore, spune prefectul județului, George Lazăr. Asta în timp ce aparatul cumpărat de oameni de afaceri, cu peste 200.000 de lei, și donat Spitalului Municipal Roman, face 32 de teste în 6 ore.

Mai mult, prefectul Lazăr s-a arărat nemulțumit și de reacția lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, în ceea ce o privește pe Ana Birchall, fost ministru al Justiției, comparându-l cu Nero, împărat al Romei Antice.

Totodată, prefectul i-a atras atenția lui Ionel Arsene că drumurile județene nu au fost dezinfectate, ci mai degrabă stropite cu apă și săpun, ceea ce induce în eroare opinia publică.

„Nero era, în anii 54 – 68 e.n., împăratul roman care înnebunise și a dat foc Romei. Astăzi, avem un domn, Ionel Arsene – președinte al CJ Neamt, care și-a pierdut controlul, busola, și care aruncă cu trivialități și cuvinte vulgare la adresa institutiilor statului, a Guvernului și a Președinției României. Un citat al marelui filozof antic Platon este de mare actualitate și îl definește perfect pe dl. Ionel Arsene, care sperăm să nu dea foc județului Neamț: <<Marea nedreptate nu pornește de la oameni obișnuiți, ci dintr-un suflet nobil corupt printr-o educație greșită>>. Am avut, astăzi, un briefing de presă prin care aduc la cunoștința opiniei publice câteva aspecte de interes județean: Aparat de tip Real Time PCR, destinat analizelor în depistarea noului coronavirus, achiziționat de CJ Neamț – Spitalul Județean cu suma de 556.558 lei și care face aproximativ 16 teste/ 6h. În paralel, aparatul de tip Real Time PCR, primit de Spitalul Roman prin donație de la oameni de afaceri a costat 224.843 lei și face aproximativ 32 teste /6 h. În mod clar, se poate observa că CJ Neamț a achiziționat un aparat Real Timer PCR la un preț dublu decât aparatul de la Roman și face jumătate din testele pe care le face aparatul de la Roman. Așa înțelege să gestioneze dl. Arsene banul public, să facă achiziții la de 2 ori prețul pentru un aparat care, din punct de vedere tehnic, e la jumate din capacitatea celui achiziționat din bani privați.

Mai departe, vă supun atenției modalitatea găsită de dl. Arsene în dezinfectarea drumurilor județene din Neamț. Mai exact, dl. Arsene a înțeles ca prin SC Drupo, firma controlată  de CJ Neamț si prin doamna Ana Monda în calitate de director, să contracteze o firmă de vidanjare care să dezinfecteze drumurile. Doar că această firmă nu avea autorizație de funcționare de la DSP și nici de la APM, dar mult mai grav este faptul că această firmă, conform raportului de analiză, a <<dezinfectat>> cu lichid care spumează sau, mai pe românește, cu apă și săpun. Nu se poate, dl. Arsene, să vă bateți joc de sănătatea nemțenilor, să păcăliți opinia publică că dezinfectați străzile/drumurile și, în fond, să dați pe străzi cu lichid care spumează (apă cu săpun). Și în legătură cu Spitalul Județean pe care l-ați manageriat prin interpuși ani de zile, vedeți că aveți probleme grave și cred că a venit timpul să lăsați mizeriile și denigrările deoparte, să fiți un om echilibrat și să construiți pentru județul nostru”, a spus prefectul George Lazăr.

Președintele Consiliului Județean Neamț încă nu a răspuns acuzațiilor aduse de prefectul George Lazăr.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. Codul Penal 29 aprilie, 2020 at 06:25 Răspunde

    Așteptăm să îi vedem în arest pe toți cei care își bat joc de sănătatea și banii noștri,așa sa-i ajute Dumnezeu!

  2. constantin 29 aprilie, 2020 at 08:37 Răspunde

    Nu cred ca trebuie sa-i mai cerem echilibru lui Arsene.Singura solutie este ca cei in drept sa-si faca treaba si sa ne ia acest impostor needucat de la CJ NT.Nu inteleg cum acei oameni apropiati lui Arsene si care semneaza aiurea documente nu-i atrag atentia.Nu poti sa fii ghiocel cand este vorba de incalcarea legii.Privind limbajul curent infect atat il duce mintea.

    • Daniela 29 aprilie, 2020 at 09:29 Răspunde

      Bine punctata treaba cu „acei oameni apropiati lui Arsene”. Cine sint oare acei oameni apropiati, excluzandu-i pe afaceristii care ne capuseaza? Primul care ar fi putut, in nenumarate ocazii, sa-i atraga atentia lui Arsene Ionel, asupra greselilor pe care le face, este nimeni altul decit hangiul Asaftei, in calitate de vicepresedinte al CJ Neamt. Dar nu a luat niciodata atitudine pe fata, impotriva oricarui derapaj provocat de Arsene. De ce, inutil sa ne intrebam. Pentru ca, intotdeauna cel care tace, este rasplatit ulterior si rasfatat. Si isi poate vedea nestingherit de propriile firme de casa si de afacerile personale. Raspunsul este simplu si la indemana oricarui muritor de rand. Atunci cind vor incepe „duelurile” din semifinale (aici ma refer la perioada campaniei dinaintea alegerilor locale), vom asista la un macel politic fara precedent. Orice greseala a adversarului politic, trecuta cu vederea la un moment dat, va deveni un as. Cind hangiul Asaftei va incepe sa scoata asii din joben, va intelege si Arsene Ionel cum sta treaba de fapt. Va fi tardiv, insa. S-a dovedit riscant sa bei o cafea in compania cuiva care-ti vrea raul. Trecutul nu prea indepartat, nu poate fi uitat niciodata de familia cuiva. Atentie la joben si la… cafea.

  3. Stefan 29 aprilie, 2020 at 12:00 Răspunde

    Un apropiat al lui Arsene este si dl. Cozmanciuc, seful de partid al d-lui Lazar!Dl. Lazar se va convinge repede.Pe de alta parte , nu prea inteleg comparatia cu Nero.Chestiunea cu incendierea Romei este doar o legenda, neconfirmata istoric.Nero, de altfel complet dus cu capul, era , totusi, idolul multimilor pe care le pacalea cu „paine si circ”!
    Arsene este orice, numai idolul multimilor nu!In mod dubios (sau nu), se pare ca a scapat de problemele cu justitia, ceea ce confirma prietenia cu lideri PNL…

  4. Ion 29 aprilie, 2020 at 16:50 Răspunde

    Tot e bine. Bravo, Lazare! Care o fost interesat s-o dus pe net sa vada cine-i Nero. O lectie foarte scurta de istorie. Sa speram ca a cautat pe google si Arsene. Nu, nu-i de rau, domn presedinte! Da nici de bine.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.