Nu se mai dezlipesc de banul public! Firmă agreată politic, implicată în amenajarea spațiului pentru aparatul Covid-19

4
2265

În contextul situației de urgență generată de pandemia de Covid-19, spitalele pot achiziționa  materiale și alte cele necesare în lupta combaterii infecției , fără a mai trece prin licitații sau filtrul selecțiilor de oferte. Prevederile incluse în Decretul nr. 195, din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, au permis Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț să contracteze, prin achiziție directă, serviciile unei firme de construcții care să amenajeze spațiul (foto) din incinta Secției Laborator Analize Medicale în care a fost amplasat aparatul de testare pentru Covid-19. Reprezentanții spitalului au apelat la serviciile firmei GPH Construct Invest SRL Piatra-Neamț, o mai veche cunoștință a cititorilor atacul.ro, societatea fiind agreată de un anumit personaj politic cu influență în cadrul Consiliul Județean Neamț. Trebuie spus că această firmă, ca și altele, a cunoscut succesul în afaceri datorită contractelor pe care le-a câștigat cu statul, în special cu Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Societatea este cea care a câștigat în decembrie 2018 și licitația organizată de Consiliul Județean Neamț pentru demolarea pavilionului vechi al Centrului de Recuperare Războieni și construirea unui spațiu pentru centrala termică și spălătorie. Oferta, de 719.825 lei, fără TVA, a celor de la GPH, firmă al cărui administrator și asociat unic este Petronela Hârțan, soția lui Gabriel Hârțan, consilier local liberal în comuna Războieni, a fost mai bună decât cea a asocierii Drupo – Stef Edil CDP SRL. Deși nu avea voie să subcontracteze, GPH Construct Invest SRL a subcontractat lucrările de demolare unei firmei din Podoleni care a împrăștiat deșeurile din construcții prin toată comuna.

Acum, firma familiei Hârțan a fost aleasă de reprezentanții Spitalului Județean de  Urgență Piatra-Neamț să amenajeze spațiul în care va funcționa aparatul de testare pentru Covid-19. Pentru asta, spitalul a plătit 101.645 de lei, fără TVA, adică 120.957 de lei, cu TVA inclus. În urmă cu 6 zile, am solicitat Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț  mai multe informații despre acest contract, inclusiv despre suprafața amenajată pentru suma de peste 100.000 de lei, însă nu am primit niciun răspuns.

(Foto: Aparatul de testare pentru Covid-19 a fost amplasat acum câteva zile în spațiul amenajat cu 120.000 de lei de firma GPH Construct Invest SRL)

În 2018, GPH Construct SRL a avut o cifră de afaceri de 357.938 lei, o pierdere de 94.412 lei și 5 angajați. Un an mai târziu, în 2019, firma a avut 9 contracte încheiate cu Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, în cadrul cărora a executat diverse lucrări: amenajarea unor spații, montajul tâmplăriei, instalații electrice, reparații. Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 1,4 milioane de lei, fără TVA. În plus, societatea a câștigat și contractul, în valoare de 67.779 de lei, pentru lucrări de renovare a sediului Camerei de Conturi Neamț.

În vara anului trecut, aceeași firmă a câștigat „Contractul de lucrări elaborare proiect tehnic și execuție lucrări stație de pompieri Poiana Teiului”, organizată de Consiliul Județean Neamț. Interesant este că oferta acestei societăți, în valoare de 1.657.409 de lei, a fost singura, iar valoarea estimată a contractului a fost de 1.676.749 de lei. În nici doi ani, firma GPH Construct Invest SRL a reușit să încheie contracte în valoare totală de peste 2 milioane de lei, toate cu finanțare de la bugetul public.

Sursa foto: Facebook

Daniel MURARU

Citește și:

Firma care a abandonat deșeurile la Războieni, identificată și amendată. Lucrarea a fost subcontractată ilegal

(FOTO) Pavilionul Centrului de Recuperare Războieni a ajuns într-un pârâu, iar Garda de Mediu așteaptă o sesizare scrisă

4 comments

 1. FLORIN 8 aprilie, 2020 at 09:12 Răspunde

  Sunt sigur ca autoritatile competente ,profesioniste si vigilente cum ar fi SRI/PARCHET/INSTITUTIILE STATULUI/DNA/JUDECATORI,etc nu se vor gandi la spaga,musamalizarea anchetei,compromiterea probelor,NUP-uri,slugarnicii politice si vor actiona conform mandatului pe care il au de la cetateni pentru care sunt platiti cu salarii astronomice,pensionari la 40 de ani cu ”pensii speciale” astronomice.

  Dupa cum vedeti aceste institutii corupte si incompetente sunt imune la aceasta criza,au ramas cu aceleasi salarii colosale,aceleasi pensii speciale,aceleasi spagi,aceleasi slugarnicii,aceeasi incompetenta crasa,nimic nu s-a schimbat pentru ei.

  Au fugit in munti la casele de sute de mii de euro cu masinile de sute de mii de euro,bineinteles din salariu,pentru a scapa de virus pentru ca au tone de bani de cheltuit si trebuie sa fie sanatosi.

  Prostii au ramas sa se imbolnaveasca si sa munceasca pentru a le plati salariile si pensiile speciale.

  Asta se intampla la un popor de prosti si sclavi.Ne meritam soarta.

  • Daniela 8 aprilie, 2020 at 10:50 Răspunde

   Asa este Florin. In acesta dimineata, au aparut in spatiul public noile masuri de austeritate pe care ni le serveste Presedintele si Guvernul domniei sale. Nici o vorba despre reducerea pensiilor speciale si a veniturilor pentru angajatii din institutiile “competente si profesioniste”, despre reducerea indemnizatiilor lunare ale parlamentarilor. Acestia incaseaza sume greu de visat pentru oamenii de rand. Atat Guvernul cit si Presedintele, s-au gandit sa-i jupoaie tot pe cei amagiti in noiembrie anul trecut cu minciuni si multe tembelisme. Oamenii de rand al acestei natii, nu se vor destepta niciodata. Asta este soarta noastra, sa credem in lozinca “munca te elibereza”.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.