Ce pandemie, reclamă să fie! Arsene, bani grei pentru imagine în on-line. Primăria lui Chitic plătește boierește pentru contul de Facebook

10
1355

În plină pandemie de Covid-19, unii oameni politici din Neamț, care fac administrație, nu politică, sunt foarte grijulii cu propria imagine. Unii investesc din propriul buzunar, iar alții din banii instituției publice, însă și într-un caz, și în celălalt scopul este clar: atragerea unui număr cât mai mare de alegători. Unul dintre cei care au investit și încă investesc masiv în publicitate este Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și președinte al PSD Neamț. Arsene, care are calitatea de inculpat într-un dosar în care este cercetat pentru câteva fapte de corupție (trafic de influență), a atins „performanța” de a plăti celor de la Facebook și 7.000 de lei în două săptămâni, adică mare parte din indemnizația sa (netă) de președinte de CJ. În săptămâna 17 – 23 martie, agenția de publicitate Media PR Grup a plătit celor de la Facebook  4.092 lei pentru postările sponsorizate ale lui Ionel Arsene.

În săptămâna 24 – 30 martie, agenția a mai plătit încă 3.128 de lei pentru articolele despre  Arsene, sponsorizate pe Facebook. Vorbim de o sumă totală de 7.220 lei (mai bine de cinci salarii minime pe economie) cheltuită pe reclamele lui Arsene în intervalul 17 – 30 martie, adică în două săptămâni. Dacă ar ține-o în ritmul ăsta, presupunând că plătește serviciile prestate de agenția de publicitate, inculpatul din fruntea CJ-ului ar rămâne fără bani, leafa sa neavând cum să acopere costurile cu publicitatea pe Facebook, fără să mai punem la socoteală celelalte cheltuieli cu publicitatea.

Arsene este un cotizant constant al celor de la Facebook, în ultimul an plătind reclamă în valoarea de 70.033 lei (martie 2019 – martie 2020). În medie, Arsene a plătit lunar 5.836 lei, adică aproape jumătate din indemnizația sa. În 2018, Arsene a încasat ca președinte de CJ 136.962 lei, adică 11.411 lei/lună.

Începând cu data de 13 martie, toate reclamele de pe Facebook ale lui Arsene au fost plătite de Media PR Grup, efortul financiar fiind de 7.717 lei, bani pe care, în mod normal ar trebui să-i achite Arsene. La suma de mai sus ar trebui să se adauge și un comision pentru munca celor de la agenția de publicitate.

Până pe 13 martie, reclamele lui Arsene de pe Facebook au fost gestionate de romașcanul Bogdan Dumea, un apropiat al Oanei Bulai. După această dată, sarcina a fost preluată de Media PR Grup, agenție de publicitate deținută de Robert Iosub, proprietarul publicației on-line ziarpiatraneamt.ro.

Banii, folosiți pentru promovarea imaginii

Ionel Arsene își promovează pe Facebook, pe sume consistente, tot felul de acțiuni pe care le desfășoară, administrativă sau politică. De exemplu, în acest moment pe Facebook rulează trei articole sponsorizate. Într-unul, Arsene ne spune că a revenit la spital ca să vadă cum decurg pregătirile pentru amenajarea spațiului în care vor fi testați nemțenii pentru Sars-Cov-2. În alt articol sponsorizat, îl vedem pe Arsene într-o vizită pe un șantier, inspectând o lucrare de infrastructură rutieră. În cea de-a treia postare care rulează acum pe Facebook cu mențiunea „sponsorizat”, Arsene le spune nemțenilor că începe acțiunea de dezinfecție a trotuarelor și drumurilor județene din Neamț.

 

Primăria Piatra-Neamț are cea mai scumpă pagină de Facebook

Nu numai președintele Arsene este atent cu imaginea sa, pentru a cărei promovare cheltuie sume impresionante, ci și Primăria Piatra Neamț. Recent, instituția a încheiat un contract în valoare de 9.000 de lei, fără TVA, pentru 3 luni, pentru „întreținere, optimizare, dezvoltare cont oficial de Facebook al instituției”.

De aici înțelegem că în Primăria Piatra Neamț nu există un IT-ist care să fie în stare să pună la punct un cont de Facebook? Cei 9.000 de lei, fără TVA, vor fi încasați de firma Ghici Computers SRL, adică firma persoanei care deține și agenția de publicitate care-i gestionează lui Arsene reclama pe Facebook. Totuși, 9.000 de lei ca să dezvolți un cont de Facebook pare cam mult.

Și dacă tot a apelat la Ghici Computers SRL să-i administreze pagina de Facebook, Primăria Piatra-Neamț ar trebui să vadă ce face cu salariatul/salariații care ar fi trebuit să se ocupe cu această activitate. Contractul a fost încheiat în data de 23 martie, adică în plină pandemie de Covid-19. De aici înțelegem că, în plină pandemie, primăria nu avea altă prioritate decât să arunce peste 10.000 de lei pentru a-și optimiza pagina de Facebook. 

Daniel MURARU

10 comments

 1. FLORIN 2 aprilie, 2020 at 18:34 Răspunde

  Sa explicam pentru (***) care vor sa voteze cu Chitic:
  Chitic este platit cu 200 milioane pe luna din banii nostri nefacand absolut nimic…
  Voi (***) nici nu visati la asemenea salariu….
  In ciuda acestui salariu colosal a hotarat sa faca un drum pe Pietricica,din banii nostri,ai vostri (***), pentru interesele lui personale si NU ale noastre insa noi l-am platit..si drumul si salariul..in ciuda faptului ca avem parcari pe pamant in centrul orasului….
  In ciuda acestui salariu colosal platit de noi,adica voi (***) a hotarat sa desfiinteze un spatiu verde pentru a face un service auto,in centrul orasului de care noi cetatenii care ii platim salariul colosal nu aveam nevoie…
  Publiserv este platit din banii nostri si nu ai lui Chitic.
  Solutiile cu care se dezinfecteaza sunt platite din banii nostri si nu ai lui Chitic.
  Si pot continua pana maine…
  Votati cu Chitic (***) ca sigur va reprezinta interesele…

 2. Dan 2 aprilie, 2020 at 18:50 Răspunde

  Ce golani nesimtiti! Arunca banii nostri pe idiotenii. Posteaza tot felul de idiotenii pe FB pe care nu le citeste nimeni dar primesc intre 60-80 like-uri pe postare de la slugile de partid fara macar sa citeasca ce contin. Problema majora este ca platile se fac din banii nostri nu din salariul lor. Ca in toate vremurile grele, nenorocitii din politica au capul doar la furat. PSD, PNL aceeasi mizerie. Acest Chitic e un fel de Arsene la scara mai mica.

 3. Ion 2 aprilie, 2020 at 22:57 Răspunde

  Dle Chitic, n-ai vrea matale sa faci curatenie la propriu in orasul asta? CURATENIE!!!!! E UN ORAS JEGOS!!!! Acu cat nu e multa lume pe strazi! Apoi, n-ai vrea sa speli strazile cu clor????? Asa cum fac aia in tarile civilizate si nu sunt platiti in halul mizerabil in care esti dumitale. Poate asa scapam mai repede de virus si poate ne civilizam si noi! Poate mai lasi Iosubii si pe restul ziaristilor pe care ii hranesti din banii nostri sa se descurce in economia reala. La cati cititori spun ca au cu siguranta ca se vor descurca de minune. Iar informatiile le putem gasi pe siteul primariei, ca de asta l-ati facut, nu? Ce-ar fi sa cheltuiti banii fara vreun interes personal sau de grup? La fel si pt. Dl Arsene, care poate nu stie ca spitalul nu are medicamente pentru Covid19, nu mai vorbim de altele. Nici de sfarsitul lumii nu va linistiti????

 4. Ioan 3 aprilie, 2020 at 08:09 Răspunde

  Banii se dau la ziaristii care ling in cur politicienii. Ziaristii incomozi, care mai critica inca, sunt impartiali si nu vor sa linga, nici pe bani, politicianul.

 5. Vladimir 3 aprilie, 2020 at 10:54 Răspunde

  D-le Muraru, nu am văzut până acum vreun coleg din breaslă care să vi se alăture în lupta d.voastră cu furtul, cu nesimțirea, cu corupția din județul acesta. Vorbesc de colegi de breaslă, nu de deținători de site-uri. Nu am văzut nici o autoritate să ducă până la capăt verificările! Le-ați pus în brațe anchetele gata făcute iar ei ce-au făcut???? NIMIC! Pentru mine, atacul.ro este singurul ziar profesionist, care s-a implicat pentru ca idioții să ia atitudine. Ce-ați făcut voi? Probabil, unii au râs,alții…ignorat. De acum culegeți toate mizeriile scoase la iveală de acest ziarist. Fără a-l glorifica, l-am admirat de la începuturi pentru un simplu fapt că și-a făcut meseria și a fost așa cum trebuie să fim toți DEMN, CURAJOS, CORECT.
  Presa este părtașă la ceea ce se întâmplă astăzi! Voi sunteți părtași la ceea ce se întâmplă astăzi!
  Tare mi-e teamă că nu veți învăța nimic din ceea ce se petrece azi!

  • Iluminatul 3 aprilie, 2020 at 12:34 Răspunde

   Pe surse: un pic de răbdare. Ziua de luni ar fi un orizont de timp. Am aflat ca s-a enervat foarte tare cineva din presă, un cunoscut, în urma discuției cu prefectul Lazăr din această dimineață. Nu pe Lazăr s-a inflamat, pe hoarda de la spital județean. Întrebați prefectul de la cine a aflat, confidențial, adică neoficial, identitatea celor de la ORL cărora le-a dat cu + la coronavirus.

 6. Miclovan 3 aprilie, 2020 at 11:49 Răspunde

  E pandemie, lumea sta închisă în casă iar CHITIC decopertează tot asfaltul care era bun și toarna asfalt proaspat spre casa viceprimarului Gavrilescu. Și nu doar acolo. Știți drumul asfaltat de CHITIC in camp? Acum se asfaltează tot acolo, in zona cimitirului Pietricica. Pe drumuri care duc la 3 case. Că lumea sta in casa și nu vede cum se risipesc banii aiurea.
  Spuneați de 9000 lei bani pt Facebook?
  Ia vedeti că CHITIC da peste un miliard lei vechi pentru publicitate în promovarea marilor proiecte europene. Găsiți pe site-ul primăriei la achiziții. De ce sa dea la Spital banii aia? Nu mai bine își cumpără liniștea că urmează alegeri?

 7. Virgil 5 aprilie, 2020 at 10:27 Răspunde

  Care presa??? Cu singura exceptie toti papa pe timp de pandemie de la toate bugetele. Nu vedeti cum au schimbat cururile?????? Nu vedeti cit de penibili sunt? Isi mai spun si ziaristi?Daca-ar exista autoritati de ancheta multi ar fi la pirnaie, da multi. Cum nu avem, astia si restul hotilor ne duc la sapa de lemn. Admirati-i, ca din cauza lor suntem in dezastru. Ai dreptate Vladimire!

 8. Vasile 5 aprilie, 2020 at 18:33 Răspunde

  Să vomiții cu boltă si alta nu! Paharnicu lui Sosetă, care-și zice singur ziarist, ii face reclamă prin lingere in zona rectală stăpânului său ,cum “se implică” chipurile acesta in hrana bolnavilor de la spital. Bă Sosetă nespălată , da nu tu cu activistul DVC v-ati ocupat de administrarea spitalului pana acum 2 ore? A venit mandolină si a schimbat meniul azi la prânz? Cum ti-a luat ministeru țîța de la bot ai inceput sa orăcăi? Draci te mai alege vreodata pe tine!
  Sictir!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.