Își pierde Micu mandatul de primar?

4
1510

Lucian Micu, primarul orașului Roman, a pierdut procesul în care s-a judecat mai bine de 4 ani cu Agenția Națională de Integritare (ANI) care îl declarase incompatibil. Astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul primarului la decizia Curții de Apel Bacău ce i-a fost nefavorabilă. Așadar, primarul Micu este acum incompatibil cu „acte”, exact cum au stabilit inspectorii Agenției Naționale de Integritate.

În acest moment, trebuie văzut dacă primarul Micu își va pierde sau nu mandatul. În postarea în care îi anunță pe romașcani că a pierdut procesul cu ANI, Lucian Micu dă de înțeles că nu.

„Nu e deloc momentul acum să dezbat legislația care îmi permite să rămân primar – pentru că nimeni nu poate să treacă peste voința romașcanilor care m-au legitimat în funcție – și nici faptul că nu există vreo lege care să-mi interzică dreptul de a candida”, spune edilul romașcan.

Situația mandatului va fi, însă, clarificată de Prefectura Neamț, acolo unde juriștii vor trebui să solicite de la ÎCCJ, dacă nu cumva vor aștepta motivarea instanței, un certificat de grefă privind decizia de astăzi. Ulterior, aceeași juriști vor analiza ce au hotărât judecătorii, iar în funcție de ceea ce prevede legea se va acționa în consecință. Surse din Prefectura Neamț au declarat că este prematur pentru un verdict, adică dacă Micu își va pierde sau nu mandatul, pentru că situația va fi clarificată doar în momentul în care vor primi informații de la ÎCCJ.

Tot astăzi, când au respins recursul, magistrații au respins și cererea făcută de Lucian Micu privind sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a mai multor dispoziții din legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi din Codul administrativ.

Soluție: Respingere recurs – Nefondat

Detalii soluţie: Constată nulitatea recursului formulat de reclamantul Micu Lucian Ovidiu împotriva Încheierii din 13 ianuarie 2017 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Respinge recursul, formulat de reclamantul Micu Lucian Ovidiu împotriva Sentinţei nr.148 din 20 octombrie 2017 ale Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 2 aprilie 2020. Prin încheierea din 02.04.2020, pronunţată în dosarul nr. 533/32/2016/a2, s-a dispus: ” Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulată de reclamantul Micu Lucian Ovidiu privind sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor 21 alin.(1), (2), (3) şi (4), a dispoziţiilor articolului 10 alin.(1) lit. a, b, c, d, e, f, g şi h) şi a dispoziţiilor articolului 25 alin.(1), (2), (3) şi (4) din Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, precum şi a dispoziţiilor articolului 160 alin.(1) lit.b) din din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrative. Cu recurs în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 2 aprilie 2020.”, se arată în decizia ÎCCJ.

În 2016, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Micu pentru că acesta a deținut simultan funcția de viceprimar și cea de membru remunerat în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Pe fond, Lucian Micu a pierdut procesul de la Curtea de Apel Bacău, unde magistrații i-au respins acțiunea împotriva Agenției Naționale de Integritate care l-a declarat incompatibil în iulie 2016. A urmat recursul, formulat în decembrie 2017, la Înalta Curte de Casație și Justiție și primul termen al procesului a fost stabilit în noiembrie 2019, iar următorul termen, pe 5 martie 2020, la o distanță de 3 luni și jumătate. Lucian Micu afirmă că raportul ANI în ceea ce-l privește este incorect și că, după ce a văzut dosarul, a constatat că i s-a tras de la o reclamație făcută în 2014 de o persoană care era decedată la acea dată.

D.MURARU

 

4 comments

  • Beciul Domnesc 2 aprilie, 2020 at 21:58 Răspunde

   Urmareste dosarele 2660/188/2019 (Judecatoria Bicaz), 14357/279/2019, 14358/279/2019 (Judecatoria PNeamt). Vei afla ce preocupari au avut (si probabil inca au) alte elite ALDE Neamt. Au studiat cu totii de pe manualele editurii ALDE. Materiile de studiu, abuzul in serviciu contra intereselor publice, abuzul in serviciu exercitat asupra angajatilor, complicitate la abuz in serviciu, trafic de influenta, fals in inscrisuri publice, fraudarea banului public, constituire de grup infractional. Ce elevi studiosi are Tariceanu! Pandemia de moment, nu-i va scapa pe nici unul de pedepse. Nici macar interventiile mizerabile pe la judecatori si procurori (asa dupa cum cum se lauda), nu le vor asigura confortul pe termen lung, lor si complicilor.

 1. Varga Szandor Andrasz 7 aprilie, 2020 at 21:48 Răspunde

  Asta nu e ala care a tinut Romanul fara apa potabila ani de zile ?
  Rezolvată in câteva ore după aceea de către un comando de la Piatra Neamț intr-o zi ?
  Ce nesimțire .Avea soluție, dar pentru atmosfera a privat mii de romașcani de elementarul lichid vital
  Duca -se învartindu -se !

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.