Peste 12 milioane de lei au fost investiți în rețeaua de distribuție a energiei din Neamț 

0
278

Delgaz Grid, compania de distribuţie de electricitate și gaze naturale a Grupului E.ON România, a investit, anul trecut, peste 12 milioane de lei pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din judeţul Neamț. Creşterea siguranţei în alimentare şi un serviciu de distribuţie de calitate pentru clienţii noştri sunt prioritare pentru companie.

Principalele investiții au vizat: lucrări de modernizare la echipamente din 6 stații de transformare, continuarea automatizării sistemului de distribuție prin montarea de echipamente telecomandate în rețelele aeriene de medie tensiune, înlocuirea a 18 transformatoare și modernizarea altor trei, lucrări de modernizare și integrare în SCADA (achiziție de date și control la distanță) în stația de transformare Roman Oraș, înlocuirea a 7 posturi de transformare subterane (dintre care 6 în municipiu Roman și unul în localitatea Ceahlău) cu echipamente supraterane compacte, modernizări ale rețelei de joasă tensiune în 7 localități și extinderea sistemului de contorizare inteligentă; la sfârșitul anului 2019, circa 43% dintre clienții din județ aveau montate contoare SMART.

“Urmare a investiţiilor derulate am obținut deja rezultatele vizibile, principalii indicatorii de calitate, în special cei referitori la asigurarea continuității serviciului de distribuție, s-au îmbunătăţit de la an la an. Pentru 2020, am alocat un buget total de investiții în distribuția de energie de circa 250 de milioane de lei, în creștere față de anul precedent”, declară Csulak Ferenc, director general Delgaz Grid.

Pentru acest an, compania și-a propus să continue programele de investiții pentru modernizarea și dezvoltarea rețelelor de distribuție a energiei electrice din județ, în principal pe aceleași categorii ca în 2019, cu accent pe continuarea automatizării sistemului de distribuție.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Tagsdelgaz

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.