Un drum, motiv de gâlceavă între câțiva săteni și primarul din Borlești

0
582

Intenția Primăriei Borlești de a construi un drum pe lângă capătul unui pod situat pe DJ 156, în satul Ruseni, a stârnit nemulțumirea unor săteni care afirmă că lucrările ar fi neautorizate și că vor afecta albia pârâului. Mai exact, cetățenii nemulțumiți spun că lucrarea pregătită de primărie ar urma să îngusteze porțiunea de sub pod ceea ce, în cazul unor inundații, ar putea să creeze probleme. De asemenea, localnicii spun, fără să dea informații exacte, că această cale de acces ar fi cu dedicație pentru o persoană care ar avea casă în zonă, dar și relații în Primăria Borlești și Consiliul Județean Neamț.

„Lucrarea neautorizată este făcută de Primaria Borlești și Consiliul Județean Neamț. Vor să facă un drum de acces pentru o cunoștință a domniilor de la conducere. Drumul în sine nu este o problemă, ci faptul că vor să-l facă între aripile podului Măstăcănoasa, de la DJ156, micșorând astfel secțiunea podului. În anul 1991 au fost inundații, iar din această cauză au lărgit podul, pe care acum vor să-l îngusteze în amonte”, au spus sătenii.  

Aceștia au adăugat că, după umplutura de lângă aripa de beton, firma care construiește va pune gabioane sau un zid de beton, lucru total neautorizat, pentru că orice lucrare hidrotehnică trebuie să se închidă în aripile podului.

Vasile Puică, primarul comunei Borlești, respinge acuzațiile și afirmă că, de fapt, nu este vorba decât de nemulțumirea unei singure persoane. Drumul ce urmează a fi construit ar trece prin spatele casei localnicului arătat cu degetul de primar.

Primarul Puică spune că lucrarea este în regulă și că drumul ce urmează să fie construit pe patul de gabioane va asigura accesul la peste 20 de familii care acum sunt nevoite, pentru a ajunge acasă, să treacă prin pârâu.

„Sunt oameni care au cerut și așteaptă de mult timp să facem acest drum, pentru că au nevoie de el. Nici vorbă de vreo lucrare cu dedicație pentru cineva, ci de una necesară, care va deservi mai multe familii din zona respectivă. Oamenii trec prin apă cu mașinile de ani de zile, iar problema trebuia rezolvată. Acolo sunt probleme, pentru că nu erau gabioane, iar apa mușca din mal. Acum am regularizat albia, punem gabioane și facem și o cale de acces pentru cei care au case în zonă și sunt nevoiți de ani să treacă cu mașinile prin apă”, a declarat Puică, dând garanții că totul este legal.

Dacă este sau nu așa, numai cei de la „Apele Române” vor putea  constata în urma unor verificări în teren, bineînțeles.

Daniel MURARU

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.