Care soție i-a spus lui Arsene să nu mai candideze la Consiliul Județean?

6
3555

Săptămâna trecută, întreaga suflare a județului a aflat, cu emoție, prin intermediul unei publicații locale, că Ionel Arsene (foto), inculpatul pentru fapte de corupție de la conducerea Consiliului Județean Neamț, mai vrea un mandat în fruntea județului. Arsene ar fi făcut anunțul în cadrul unei ședințe de partid care a avut loc la Târgu Neamț și la care au participat importante personalități ale PSD Neamț: Arcan, Harpa, Angheluță etc, dar și membri simpli.

În acest cadru tovărășesc, Arsene a făcut marele anunț, precizând că nu a ținut cont de dorința soției care l-ar fi vrut aproape de familie, acasă, la București. Cu această ocazie, alegătorii PSD au aflat din sursă sigură că familia lui Arsene locuiește la București de vreo 10 ani, iar el, Arsene, își face bagajul la fiecare sfârșit de săptămână pentru a-și petrece week-end-urile în sânul familiei. Arsene a precizat, cu subiect și predicat, că soția i-a spus să nu mai candideze la Consiliul Județean și să candideze la Parlament, însă liderul PSD Neamț nu a ascultat-o, considerând că mai are lucruri de făcut la Neamț. Ce-i drept, Bacăul, acolo unde se află instanța care îl judecă pentru fapte de corupție, se află mai aproape de Piatra Neamț decât de București, așa că, din acest punct de vedere, într-adevăr, este mai bine ca Arsene să rămână în continuare la Neamț.

Lăsând la o parte aceste aspecte, o întrebare merită atenție maximă. Care este soția care i-a spus lui Arsene să nu mai candideze pentru șefia CJ-ului, ci să meargă la Parlament? Analizând spusele lui, potrivit cărora familia sa locuiește de 10 ani în Capitală, se pare că Arsene s-a referit la soția cunoscută de toată lumea, Gabriela Arsene. Numai că există o problemă, pentru că cea căruia Ionel Arsene i se adresează cu apelativul „soție” nu se mai află în declarația de avere din 2019, aferentă anului 2018.

Da, Gabriela Arsene a dispărut din ultima declarație de avere a inculpatului său soț, ceea ce, logic, înseamnă că fie cei doi au divorțat, fie Arsene a uitat să-și menționeze consoarta în declarația de avere și cea de interese. Bineînțeles, mai există și varianta ca Arsene să fi divorțat, după care să se fi recăsătorit. Însă, nu este deloc exclus ca cei doi să fi divorțat numai la notar, iar în realitate să trăiască împreună. Manevra ar putea avea drept scop ascunderea unor probleme de-ale titularului din declarația de avere. Iar neconcordanțele din declarațiile de avere, prezentate pe larg de către atacul.ro, sunt nenumărate: de la mașini care apar și dispar fără nicio explicație, la sume mari de bani luate cu împrumut și oferite cu împrumut etc. În aceste condiții, nu este deloc exclus ca soții Arsene să fi recurs la această stratagemă, pentru a nu mai fi nevoiți să dea socoteală, de exemplu, pentru sumele mari pe care le-a oferit cu împrumut Gabriela Arsene, sume nejustificate de veniturile sale. De asemenea, firmele controlate de Gabriela Arsene pot desfășura acum lejer afaceri cu bani de la bugetul de stat fără ca Ionel Arsene să mai fie obligat să menționeze contractele în declarația de interese.

În declarația de avere a lui Ionel Arsene se vede clar că Gabriela Arsene nu mai este menționată nici măcar în calitate de co-proprietar al apartamentului din Târgu Neamț. Într-un total dispreț față de lege, Arsene a menționat că 50% din apartament îl deține el, fără a preciza numele celui care deține cealaltă jumătate, deși era obligat să facă această mențiune. La fel a procedat și în cazul casei din Săucești-Bacău, dar și a terenului de aici.

DECLARATIA DE AVERE 2019:

DECLARATIA DE AVERE DIN 2018:

PLASAMENTE SI DATORII (DECLARATIE AVERE 2019):

PLASAMENTE SI DATORII (DECLARATIE AVERE 2018):

VENITURI (DECLARATIE AVERE 2019):

VENITURI (DECLARATIE AVERE 2018):

Daniel MURARU

(Sursa foto: Facebook/Ionel Arsene)

Citeste si:

Soția președintelui Consiliului Județean Neamț a dispărut… din declarația de avere!

 

6 comments

  1. V.Vasile 29 ianuarie, 2020 at 08:10 Răspunde

    Vazand cum este costumat ,,inculpatul pentru fapte de corupție,, cred ca tabloul ar fi interesant , avand langa el un alt personaj, oportunist de profesie care si ala, chinuie costumul popular de zici ca e Pacala trecand pe rosu….Cat priveste ,,dorinta sotiei,, ma duce gandul la vorba turcului, hai s….r !

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.