Interimatul la șefia Judecătoriei Bicaz, analizat de CSM

3
931

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii – CSM a propus încetarea delegării în funcția de președinte interimar al Judecătoriei Bicaz a judecătoarei Carmen Elena Chirilă (foto), detașată la Bicaz de la Tribunalul Neamț.  Practic, judecătoarea Chirilă își va putea pierde fotoliul de președinte al Judecătoriei Bicaz, deținut în urma numirii  în luna ianuarie a anului trecut.

Jurnaliștii publicației  G4media.ro afirmă faptul că judecătoarea Chirilă ar beneficia de susținerea Gabrielei Baltag, fost judecător la Tribunalul Neamț, acum în CSM.

Potrivit aceleiași surse, judecătoarea Carmen Elena Chirilă a concurat de două ori pentru funcția de președinte al Judecătoriei Bicaz, însă în ambele cazuri a obținut calificativul „nerecomandabil” la testul psihologic. În vară, a solicitat reevaluarea, însă nu a trecut nici atunci, după care a absentat la celelalte probe. La concursul din toamnă a obținut același calificativ de „nerecomandabil”, însă de această data a participat la celelalte probe pe care le-a picat.

Judecătoarea s-a remarcat pe rețelele de socializare cu postări  despre incendiul de la Colectiv, pașapoartele biometrice, dosarul electronic al pacientului etc.

În toamna anului trecut, afirmă G4Media, judecătoarea Chirilă ar fi participat, alături de colegele ei, Gabriela Baltag, Andreea Ciucă și Florica Roman, la Adunarea generală a judecătorilor, ce a avut loc la Chișinău.

Soțul judecătoarei, Mihai-Silviu Chirilă, a depus, în 2017, o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție împotriva premieriului de atunci, Mihai Tudose, pe care îl acuza de discriminare și incitare la ură la adresa părinților care refuză vaccinarea obligatorie.

D.MURARU

Citeste si:

Plângere penală la DNA împotriva premierului Tudose pentru incitare la ură la adresa părinților care refuză vaccinarea obligatorie

 

3 comments

  1. Daniela 16 ianuarie, 2020 at 15:03 Răspunde

    Complicitatea dintre “sistem” si astfel de exemplare (deloc unice) a generat hotarari judecatoresti controversate, ale caror urmari au trimis in inchisori oameni care au nu au avut destui bani pentru spagi si avocati, au imbogatit nemeritat diversi lideri politici actuali, prin incuviintarea unor retrocedari justificate de documente indoielnice prin continut. A se vedea sentintele in cazul Sturza & Comp.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.