Arsene a cheltuit o avere pentru promovare. Reclamele sub genericul „Fapte, nu vorbe!” i-au consumat peste 50% din salariu

3
2028

Ionel Arsene, inculpatul pentru fapte de corupție din fruntea Consiliului Județean Neamț și președinte al PSD Neamț, a cheltuit o avere pentru publicitate pe rețeaua de socializare Facebook. Datele oficiale arată că liderul PSD Neamț și-a cheltuit mai mult de o jumătate din veniturile salariale pentru a-și face imagine pe rețeaua de socializare. Banii au fost cheltuiți pentru distribuirea masivă în grupurile de Facebook a mesajelor lui Arsene. Astfel, din luna martie 2019 și până în data de 13 ianuarie, Ionel Arsene a avut cheltuieli în valoare de  60.691 de lei pentru reclame pe teme sociale, alegeri sau politică.

Cum ultima reclamă plătită a fost la jumătatea lunii decembrie, rezultă că Arsene a cheltuit în perioada martie – decembrie 2019, adică în 10 luni, suma de 60.691 de lei, ceea ce înseamnă, în medie, 6.069 de lei pe lună. Mai mult decât jumătate din indemnizația pe care o primește de la Consiliul Județean Neamț. În 2018, Arsene a câștigat de la CJ Neamț 136.932 lei, adică un câștig de 11.411 lei pe lună.

Raportându-ne la venitul din 2018, Arsene a câștigat, în perioada martie – decembrie 2019, 11.461 de lei, din care 6.069 de lei i-a dat pe reclame la Facebook. Astfel, inculpatului social democrat i-au mai rămas 5.341 de lei lunar ca să trăiască. Ce-i drept, politicianul este de admirat numai dacă ne gândim câți români ar fi în stare să-și rupă de la gură mai mult de jumătate din venituri pentru a-și face reclamă pe Facebook. Să câștigi 11.411 de lei pe lună și să dai 6.069 de lei pe reclame, asta înseamnă să fii politician dedicat cetății. În ceea ce privește reclamele plătite de Arsene, acestea conțin de la mesaje electorale pro candidat PSD la prezidențiale, la mesaje privind activitatea de președinte PSD, atacuri la adresa adversarilor politici, puncte de vedere față de anumite subiecte etc. Pentru a nu exista discuții, trebuie spus că Facebook precizează clar că reclamele au fost plătite de Ionel Arsene, nu de partid sau de vreun ONG. Ultima reclamă plătită, postată de Arsene pe Facebook, datează din 19 decembrie, atunci când a investit între 900 și 999 de lei pentru a anunța/lăuda că a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Axial (DJ 155F).

Liderului PSD trebuie să-i fie dificil să renunțe la mai mult de jumătate din leafa sa, mai ales că din banii care-i mai rămân, aproximativ 5.500 de lei lunar, are de achitat și datorii, plus că trebuie să trăiască și el.

În ultima declarație de avere, publicată în vara anului trecut, Arsene a menționat că are de rambursat mai multe împrumuturi: 204.000 euro și 135.000 de lei. Nu știm dacă plătește rate și care este valoarea acestora, însă știm că legea îl obligă pe Arsene să menționeze persoanele juridice/fizice de la care a împrumutat bani. De asemenea, legea îl obligă să declare și persoana juridică/persoana fizică cărei i-a împrumutat bani.

Arsene, în declarația de avere, a scris că a oferit cu împrumut suma de 135.000 de lei, fără a spune și numele acesteia.

Analiza realizată de atacul.ro indică faptul că Ionel Arsene este politicianul care a cheltuit cei mai mulți bani pentru a se promova pe rețelele de socializare. Astfel, în intervalul martie 2019 – 13 ianuarie 2020, Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, a cheltuit cu promovarea pe Facebook suma de doar 300 de lei; senatorul Eugen Nazare Țapu – 1.507 lei, Ion Asaftei, președintele ALDE, mai puțin de 100 de lei.

La capitolul partide, cei mai mulți bani au fost cheltuiți de PNL Neamț – 7.465 lei; Pro România – sub 100 de lei.

În aceeași perioadă, Consiliul Județean Neamț a cheltuit cu reclamele pe Facebook sub 300 de lei; Daniela Soroceanu, fost prefect de Neamț – 828 lei; senatorul PSD Dan Manoliu – 403 lei; deputatul PSD Ciprian Șerban – 649 lei; deputatul USR Iulian Bulai – sub 100 de lei.

Daniel MURARU

3 comments

  1. Doina State 19 ianuarie, 2020 at 09:35 Răspunde

    Un marlan de marlan, cu diploma de inginer si economist obtinuta la distanta ,in care s-a prezentat de 2 ori la facultate. O data ca sa afle cui sa dea si o data ca sa ridice patalamaua. Cine a invatat carte pe bune a obtinut diploma de inginer in 5 ani iar cea de economist in 4 ani. Marlanul de marlan a obtinut fara sa mearga la scoala o diploma de inginer si economist in doua zile. Pe ea scrie insa ca a fost la scoala 3 ani. Marlan.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.