Consilierii județeni PNL vor să ajute măicuțele de la Petru Vodă

2
189

Consilierii județeni PNL și-au arătat disponibilitatea de a acorda ajutor măicuțelor de la Mănăstirea Paltin din Petru Vodă, care suferă în urma pierderilor materiale provocate de incendiul ce a avut loc pe 4 ianuarie. În acest sens, spune liderul consilierilor județeni, Florin Hopșa, aleșii PNL vor iniția un proiect de hotărâre prin care să acorde o sumă de bani pentru reparațiile ce sunt necesare lăcașului de cult, afectat de incendiu.

”Am aflat de încercarea prin care trec cei de la Mănăstirea de maici Petru Vodă, comuna Poiana Teiului. Incendiul a afectat o parte din clădire și acoperișul. Suntem recunoscători că nu a fost vorba de vreo tragedie, care să ducă la pierderea de vieți omenești. Cât despre pagubele materiale care s-au produs atât eu, cât și colegii mei liberali din Consiliul Județean transmitem că suntem dispuși să acordăm ajutor, din perspectiva atribuțiilor de consilieri județeni. Vom convoca o ședință extraordinară și vom iniția un proiect de hotărâre pentru a putea acorda o sumă de bani, care va fi necesară pentru realizarea reparațiilor. Vom face asta de îndată ce vom primi solicitarea oficială, pentru a iniția aceste demersuri, potrivit legislației în vigoare. Regretăm acest incident și transmitem încă o dată că vom oferi tot suportul necesar. Fie ca Dumnezeu să fie alături de cei de la Stăreția Mănăstirii Petru – Vodă pentru a trece de această grea încercare”, a declarat liderul consilierilor județeni Florin Hopșa.

Incendiul de sâmbătă seara a distrus mansarda pe o suprafață de aproximativ 400 mp, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 500 mp, obiecte de mobilier aflate în chilii, cărți aflate în biblioteca mănăstirii, obiecte de cult și aproximativ 3 tone plante medicinale depozitate în saci.

 

2 comments

  1. Aiurica 6 ianuarie, 2020 at 13:00 Răspunde

    Asta cu ajutoarele la biserici si manastiri era treaba pesedeilor…Pesedeii dorm, i-a intrecut Partidul Social Democrat Liberal.

  2. David 6 ianuarie, 2020 at 20:53 Răspunde

    PSD – PNL, aceeasi mizerie. Am vazut o fotografie postata de prefectul feisbuc dupa incendiul de la Petru Voda. El, maica stareta, un pompier si alti bagatori de seama. Acum am o dilema, pompierul dadea ordine si cei din fotografie carau galeti cu apa? Ca sa nu spun ca nu am vazut de multi ani o fotografie mai idioata. Sa aliniezi cativa bagatori de seama, un pompier, stareta si sa faci fotografie pentru feisbuc avand cladirea distrusa in spate…ce mesaj a vrut sa transmita. Poate nu ma pricep eu, dar mi se pare o idiotenie maxima. Aia cu beleaua cat casa iar aerianul asta merge pana acolo sa faca o fotografie. Baaaa, feisbucistilor, puneti mana si faceti dracului ceva concret, lasati fotografiile si munciti. Poza asta mi-a amintit de cea cu pompierii din Anglia, care a devenit virala, cand casa ardea in spate si ei isi faceau fotografii. Doamne, o sa ajungem sa-l regretam pe Andrusca cu astfel de specimene.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.