Penalul Harabagiu, „investigatorul” lui Cumpănașu, are noi probleme. Fiscul îl consideră responsabil pentru falimentul televiziunii lui Pinalti

5
684

George Norocel Harabagiu, fost sfetnic de taină al lui Pinalti și, mai nou, al lui Ionel Arsene, inculpatul din fruntea Consiliului Județean Neamț, fost șofer/consilier al ex-prefectului Daniela Soroceanu, individ cu un trecut mai mult decât dubios, fiind primul român care a făcut pușcărie pentru șantaj de presă, are noi probleme. Nu, nu cu Alexandru Cumpănașu, fostul candidat la alegerile prezidențiale care spune că l-a angajat pe Harabagiu ca investigator, ci cu Fiscul. Recent, Administrația Finanțelor Publice Neamț a cerut instanței atragerea răspunderii personale pentru intrarea în insolvență a firmei Sonic Media SRL, societatea care a deținut licența televiziunii Giga TV.

Dosarul a fost înregistrat la finele anului trecut, la Tribunalul Neamț, alături de Harabagiu având calitatea de pârât alte două persoane, Alexandru Bania și Daniel Nechita, primul asociat unic al societății și administrator o perioadă, iar cel de-al doilea, administrator al firmei pentru scurt timp. La rândul său, Harabagiu a avut calitatea de administrator al societății, pentru aproximativ un an și jumătate. La o zi după ce instituția statului solicita în instanță atragerea răspunderii personale a celor trei persoane, Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, era condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 9 luni de închisoare cu executare în dosarul „Giga TV”, în care au mai primit pedepse Viorel Hrebenciuc, Laura Georgescu, fost șef al CNA, și Narcisa Iorga, fost membru CNA. Dacă Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț va avea câștig de cauză în acest dosar, cei trei pârâți (Bania, Nechita și Harabagiu) vor fi obligați să acopere total sau parțial pasivul societății.

(Sursa: supervizor.ro)

Giga TV sau „Televizunea lui Pinalti”, cum i se mai spunea, a intrat în insolvență pe 13 octombrie 2015, datoriile fiind de ordinul milioanelor de lei, bani datorați la peste 30 de creditori. Cele mai mari datorii sunt către RA-PPS (1,76 milioane lei), pentru chiria în care a funcționat televiziunea, RCS-RDS (1,34 milioane de lei), Administrația Județeană a Finanțelor Publice, dar și către câteva firme.

Lui Norocel Harabagiu nu-i este deloc străină această ipostază, instanța obligându-l să achite pasivul societății Producție TV, după ce i-a atras răspunderea personală pentru falimentul firmei.

Norocel, obligat să plătească 173.000 de lei

Norocel Harabagiu a fost administrator și al firmei Producție TV SRL, iar datoriile pe care le-a lăsat  în urmă  au fost de 173.593 lei.

„Admite cererea de atragere a răspunderii personale formulată de lichidatorul judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Dispune ca pasivul societăţii debitoare „PRODUCŢIE TV” S.R.L. Piatra-Neamţ, în cuantum de 173.593 lei , să fie suportat de pârâtul Harabagiu George-Norocel . Dispune plata din fondul de lichidare a sumei de 3.000 lei , exclusiv TVA, reprezentând onorariu şi a sumei de 32,15 lei reprezentând cheltuieli aferente procedurii , către Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Dispune închiderea procedurii insolvenţei „PRODUCŢIE TV” S.R.L. Piatra-Neamţ. Dispune radierea debitorului din Registrul Comerţului Neamţ. În temeiul art.136 din Legea privind procedura insolvenţei, descarcă pe lichidator de orice îndatoriri şi responsabilităţi. În temeiul art.135 din Legea privind procedura insolvenţei,dispune notificarea prezentei sentinţe Direcţiei Teritoriale a Finanţelor Publice şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Neamţ pentru efectuarea menţiunilor de închidere a procedurii şi de radiere, precum şi publicarea prin Buletinul procedurilor de insolvenţă”, se arata in decizia Tribunalului Neamț, din 10 decembrie 2013. Sentinta a fost atacată fără succes la Curtea de Apel Bacău.

De-a lungul timpului, Harabagiu a mai fost dat în judecată de diverse societăți comerciale. De exemplu, în 2011, George Harabagiu a fost dat în judecată de societatea Star Met SA pentru o datorie de 2.454 lei. Norocel a ridicat de la societatea amintită oțel beton, plasă sudată, sârmă și cuie, dar a sărit peste plată. Harabagiu a pierdut procesul.

În anul 2012 (dosar nr. 2858/279/2012 – Judecătoria Piatra Neamț), Harabagiu a fost dat în judecată de Compania Națională Aeroporturi București SA. Harabagiu și-a parcat mașina în spațiul administrat de Aeroportul ”Henri Coandă”, iar la plecare nu a achitat contravaloarea serviciilor. Cum nu a prezentat jetonul de parcare, Harabagiu a semnat o factură fiscală, urmând să achite suma de 500 de lei. Nu a făcut-o, iar compania l-a acționat în instanță. Judecătorii au stabilit că Norocel este bun de plată, obligându-l să achite cei 500 de lei. Iar exemplele pot continua.

(Sursa foto: Youtube)

Daniel MURARU

Citeste si:

Pinalti, 3 ani și 9 luni închisoare cu executare în dosarul „Giga TV”

Penibil! Prefectul Soroceanu, la braț cu pușcăriașul Harabagiu

Norocel Harabagiu, omul PSD-ului, amicul lui Arsene și Dragnea, pușcărie pentru șantaj și țeapă la Aeroportul Henri Coandă

5 comments

 1. janel iosub 4 ianuarie, 2020 at 14:02 Răspunde

  daca se judeca la contencios-administrativ harabagiu va castiga pt ca are carlige prin sot de judecatoare! asa ca niste procurori ar trebui sa fie cu ochii cat cepele pt ca unii judecatori judeca la dispozitiile unor limbrici din spectrul politic!nu dau nume insa tot orasul stie ce dubiosi sunt unii judecatori de la contencio admnistrativ si fiscal!!

 2. DREPTATE 4 ianuarie, 2020 at 15:10 Răspunde

  Janeee…te referi la libidinosul OB ului? cel care stergea praful la terase acum vreo 4-5 ani? Si il plangea “lumea buna” ca nu mai are bani si e falit?Clar…pe cine nu lasi sa moara nu te lasa traiesti

 3. Iluminatul 4 ianuarie, 2020 at 22:22 Răspunde

  Aha, tot Norocel de la Newsweek. S-a uitat afacerea din 1991? Intrebati-l pe gazetarul care l-a prins si a scris pana cand era sa sara in aer redactia ziarului Ceahlaul! De ce tace gazetarul in cauza?

 4. Maria 7 ianuarie, 2020 at 19:40 Răspunde

  S-au săturat și scaunele de la terasa Benzinăriei Rompetrol de la Petrodava de cururile reunite ceasuri întregi la bârfe și conspirații la care participau acest (***) și tovarășii săi de nedespărțiti, (***) și (***).
  Saitul și paginile de facebook (***) Piatra Neamț sunt create și gestionate de primii doi care își varsă așa pe internet toate frustrarile si mizeriile lor. Desi se da mare pupator si iubitor de PSD si de Arsene pseudojurnalistul (***) se foloseste de acest site si de aceasta pagina pentru a se razbuna pe pesedisti ca nu i-au mai livrat doar lui comenzi de publicitate asa cum s-a intamplat anterior ani de zile și pentru că acesti au mai refuzat sa se razbune pe presa la comanda asa cum ii prostise pana atunci sa faca.
  (***) e si el suparat pe Arsene pentru ca a zburat de la Prefectura si distinsa si gingasa doamna Soroceanu i-a spus ca ordinul a fost primit direct de la Arsene.
  Iar (***), care este ginerele deputatului Iftimie, recent demisionat din PSD are rolul traditional, de sluga celorlalti doi santajisti de mai sus.
  Toata combinatia asta de noaptea mintii ar fi fost finantata din spate nu doar (***) prin anumiti interpusi ci si de celebrul fost ministru (***), suparat si el ca nu a mai fost sustinut in Guvern.
  Ati observat ca baietii astia de la (***) nu au suflat nicio vorbulita de distinsa doamna Soroceanu? De ce oare?

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.