La Bicaz, poștașii îngheață în oficiu

10
2415

Salariații Oficiului poștal Bicaz îngheață efectiv la locul de muncă, spațiul în care funționează unitatea poștală neavând asigurată căldura, deși suntem în plină iarnă. Opt angajați ai Poștei Române fac frigul de-a binelea, pentru că Telekom, compania de la care Oficiul Județean de Poștă (OJP) Neamț a închiriat spațiul în care funcționează unitatea din Bicaz, nu a fost interesat să furnizeze căldură chiriașului, până în prezent. Cristian Tapalagă, directorul OJP Neamț, a declarat că E.ON a sistat furnizarea gazelor naturale, pentru că cei de la Telekom nu au făcut verificarea instalației. După ce au fost trași de mânecă de către conducerea OJP și sindicat, cei de la Telekom au făcut toate demersurile, astfel încât mâine (6 decembrie), cand merg la serviciu, cei opt lucrători poștali să beneficieze de un spațiu de lucru încălzit.

”La Bicaz, stăm în chirie la Telekom. Am vorbit inclusiv la companie, am informat Telekomul prima dată, motivarea lor este următoarea: nu au avut proiect pentru instalația de gaz, nu au făcut verificarea instalației de gaz, iar cei de la E.ON le-au sistat furnizarea. Au făcut proiectul, au făcut documentația pentru verificare, iar din analiza lor și din discuția pe care am avut-o, marți, cu ei, mâine ar trebui să avem căldură în oficiul din Bicaz. Nu este rea-voință. I-am înțeles pe proprietari, dar trebuia ca toate acestea să fie făcute vara, nu acum când sunt înregistrate temperaturi negative. O să vedem ce măsuri o să luăm împotriva lor pentru că nu și-au respectat condițiile contractuale. Mâine, așa mi s-a promis, va fi dat drumul la căldură”, a spus Cristian Tapalagă.

Oficiul poștal Bicaz este singurul fără căldură

Patru dintre lucrători sunt nevoiți să stea în acel spațiu, în care temperatura este poate chiar mai mică decât afară, opt ore pe zi. Nu pot să folosească nici  măcar un radiator pentru că instalația electrica poate lua foc în orice moment.

”Am încălzit acea încăpere cu aparate pe curent electric, dar instalația a luat foc, nu duce, este foarte îmbâtrânită”, a adăugat directorul OJP Neamț.

”La Bicaz, avem opt salariați, 4 factori poștali care stau o oră și ceva la sediu, însă doi oficianți, casierul și dirigintele stau în permanență în frig. Adică, 8 ore pe zi, cu program de la 9 la 17. Condițiile de lucru sunt și ele așa cum sunt. Proprietarul trebuie să respecte clauzele contractuale, însă nu o face. Oficiul de la Bicaz este singura subunitate din județ în care sunt probleme de acest fel. Anul trecut, cei de la Telekom au fost ceva mai responsabili, au dat drumul căldurii la jumătatea lunii octombrie. Acum suntem la jumătatea lunii decembrie și este și foarte frig”, a declarat Vasile Trifescu, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, sucursala Neamț.

OJP caută alt spațiu

Cristian Tapalagă a adăugat faptul că are undă verde pentru ca, în cel mai scurt timp, să găsească în Bicaz un nou spațiu pentru Oficiul poștal din oraș, care să ofere condiții bune de muncă celor opt angajați.

”După discuția cu cei de la Telekom, reprezentanții Companiei Poșta Română ne-au spus ca, în perioada imediat următoare, să identificăm o nouă locație pentru a ne muta, spațiu care să ofere toate condițiile necesare bunei desfășurări a activității, pentru că în fiecare an am avut probleme cu cei de la Telekom. Și spațiul este cam micuț, însă chiria este modică, în jur de 2 euro și ceva pe metru pătrat. Noi am identificat două – trei spații, dar vom vedea. Nu se poate ca salariații să se îmbolnăvească la muncă, din cauză că nu au căldură. Ei au fost foarte îngăduitori, dar, până la urmă, este vorba despre sănătatea lor, iar noi suntem obligați să luăm toate măsurile. Noi le-am spus realitatea oamenilor. Sperăm ca totul să se rezolve și, mâine, această problemă să nu mai existe”, a conchis Cristian Tapalagă.

 

10 comments

 1. Daniela 5 decembrie, 2019 at 22:22 Răspunde

  Necazurile si neajunsurile celor de la Oficiul Postal Bicaz sint oglinda fidela a “vredniciei” de care au dat si inca dau dovada gospodarii urbei montane. Posta, daca nu gresesc, este institutie publica de stat si ma gindesc ca ar fi meritat sa fie sprijinita de catre echipa manageriala a edilului bicajean, in scopul gasirii unui spatiu corespunzator activitatii si importantei in zona. Cei care muncesc acolo sint localnici din zona si intr-un fel sau altul, contribuie si ei la bugetul Primariei Bicaz. Lipsa de interes si implicare in problemele cetatenilor din Bicaz este meteahna veche printre cei care reprezinta puterea in zona. Cind intri in Bicaz si treci podul pe linga Peco, te intampina o imagine dezolanta daca privesti in partea dreapta peste apa. Ce se vede acolo este rezultatul nedorit al nepasarii, al promisiunilor fara jena, servite de cei care, periodic cer votul localnicilor in schimbul amagelilor. Nu este frig numai la Oficiul Postal Bicaz, ci tot orasul Bicaz, cu exceptia birourilor din Primaria Bicaz, este cuprins de un frig bolnavicios si de nepasarea autoritatilor. O mana de om cu adevarat gospodar si interesat, ar fi putut transforma micuta asezare de munte intr-o gazda primitoare pentru turisti si intr-un loc caruia sa-i poti spune cu adevarat “acasa”. Poate “mana” aceea este undeva acolo, dar nu am ajuns noi la ea.

 2. Vasile 5 decembrie, 2019 at 23:17 Răspunde

  Daniela, ai perfecta dreptate!
  Postasii nu lucreaza la primarie, plimband trei hartii pe salarii nesimtite. Lucreaza iata in ce conditii si pe ce salarii. Si muncesc asa…

  • Daniela 6 decembrie, 2019 at 12:05 Răspunde

   Mare parte din vina apartine votantilor care, ani la rand au pus stampila pe cozonaci, sacose cu alimente, chiolhanuri organizate cu pensionarii (doar o parte dintre ei, cei agreati de consiliera Budaca Florica) in diverse locatii din Bicaz. Sa nu uit excursiile “organizate” spre locuri sfinte, tot cu pensionari si simpatizanti PSD, alesi pe sprinceana. Plocoanele oferite ani la rand localnicilor, au ca rezultat imaginea dezolanta a multor locuri din micutul orasel de munte Bicaz. Pentru cei care cunosc situatia de acolo si au la indemana mijloace legal-administrative, ar fi bine sa se implice si sa schimbe chipul urbei Bicaz. Din 2012 incoace, Bicazul a intrat intr-o perioada “glaciara” marcata de unele investitii fara rost, doar pentru a alimenta buzunarul clientelei politice. Exemple la indemana sint destule. Masina de pompieri despre care se stie de la cine si cum a fost “achizitionata”, amenajarea peisagistica din zona Garii Bicaz, amplasamentul din fata Bibliotecii Orasenesti Bicaz compun doar o mica parte din “activitatea administrativa” derulata de catre Primaria Bicaz, zisese in folosul localnicilor. Cine imparte, parte isi face. Este cu repetitie. Cunoscatorii stiu de ce.

 3. budaca florica 6 decembrie, 2019 at 15:48 Răspunde

  Pentru doamna Daniela care face afirmatii nefondate la adresa unor activitati organizate cu pensionarii din Bicaz. Vin cu precizari: toate activitatile ,excursiile si petrecerile organizate cu pensionarii au fost din banii proprii a fiecarui participant.Organizatia Pensionarilor este APOLITICA si a fost infiintata in anul2004 iar eu fac parte din organizatie din anul 2004.Stimata doamna Daniela de ce nu aveti curaj sa va dati numele ,sa ne intalnim si sa discutam despre toate aspectele pe care eronat le-ti prezentat?Este usor sa scrii sub anonimat si sa dezinformezi.

  • Daniela 6 decembrie, 2019 at 19:29 Răspunde

   Stimata doamna, dvs va place cum arata, cum a fost si cum este inca gospodarita micuta urbe Bicaz? Mai lasati organizatiile “apolitice” si apucati-va serios de treaba. Sau nu aveti timp? De pe balcon din centru se vad multe…. O seara buna, bucurati-va de Mos Nicolae, daca a venit.

 4. Surdu 7 decembrie, 2019 at 01:56 Răspunde

  Stiati ca…primarul are o casa facuta in Bucuresti de catre firma unui alt cunoscut personaj, om de afaceri din Neamt, iubitor de sport (nu fotbal ci handbal), aflat in cadere libera acum?? Bine, casa este a copiilor dar cel care a facut-o este tatal. Sa nu fie cu suparare, dar asa vorbeste lumea-n targ.

  • Daniela 7 decembrie, 2019 at 11:07 Răspunde

   Lumea din targ, cum spuneti dvs s-a desteptat si in 26 mai, dar mai abitir in noiembrie 2019. Nu ca ar fi dormit pana atunci, doar ca acum au fost impinsi de curaj sa-si doreasca o schimbare. Nici o perioada de tranzitie nu este usoara, dar cu intelepciune si maturitate se vor rezolva toate. Pe fostul primar din mandatul 2008-2012 il vedeam des la pas, prin diverse zone ale orasului, impreuna cu fostul vice. Nu aveau nevoie de masina de serviciu sa-i treaca podul in Marceni sau sa-i duca acasa. Acum s-a instalat boieria, modestia si respectul pentru oameni sint legate de gard. Poate se vor dezlega la anul…. Nadejdea este la Dumnezeu.

  • Daniela 7 decembrie, 2019 at 17:10 Răspunde

   Cei care figureaza in acte ca si proprietari, pot face dovada veniturilor materiale pentru perioada in care s-a construit imobilul, astfel incit sa justifice toate cheltuielile pentru constructia propriu-zisa, pentru amenajarile interioare si dotari? Daca da, nu este nici o problema. Daca acel cineva, “handbalistul” care a avut lucrari de mentenanta in Fabrica Tasca si in “mandatul de director” incheiat deloc onorant de catre stim noi cine, a construit gratuit imobilul cu pricina, facandu-l ulterior cadou, as vrea sa cred a fost optiunea personala a domniei sale. Probabil s-a gandit ca faptele bune, “pomenile lumesti” pe care(daca)le-a facut unuia sau altuia, au tinut de cald la Bacau. Vai, cita minte-i mai trebuie omului “hanbalist”. Intr-o discutie privata, dl handbalist afirma ca ar fi oferit si excursii intr-o tara unde traiesc camile, unui factor de raspundere care nu mai este in zona Moldovei. Putin inainte de a intrerupe definitiv colaborarile cu Tasca. Asa se scrie istoria noastra, cu VL-uri trimise la reparat, pline cu ciment vrac. Cit despre handbalist, nu pare sa fi saracit prea mult in urma “donatiilor” si nu m-as mira sa revina in politica noastra. Dupa cum citesc prin presa si vad, in politica nu ai ce sa cauti fara “zestre” si daca mai ai si niste “cozi penale”, compatibilitatea se apropie de 100%. Este ca transplantul.

  • Daniela 7 decembrie, 2019 at 10:44 Răspunde

   Stimate domn sau doamna. Sint in tema cu activitatile doamnei consilier, mai ales cele in folosul organizatiilor “apolitice”. Ar fi mai bine sa se ocupe de interesele colective ale localnicilor, ale celor care-i platesc indemnizatia de consilier. Nu are nimeni, in nici un caz ceva cu activitatile “extracuriculare” al domniei sale. Daca a fost desemnata presedinte al organizatiei de femei, inseamna ca are virtuti alese de lider. Cind ma gandesc ca dna Dancila va deveni sefa suprema a femeilor PSD-iste, ma trec fiorii. Cind voi tranzita Bicazul spre Vatra Dornei, ma gandesc sa ajung la Potoci si sa vizitez o anumita locatie turistica. Mi-a trimis cineva niste imagini aseara cu locatia respectiva, din perioada cind se contruia obiectivul. Si ce sa vezi, nu mica mi-a fost mirarea sa zaresc in imaginile cu pricina niste personaje “apolitice”.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.