Liberalul Stoica are impresia că trăiește într-o poveste cu Nastratin Hogea. „Nu este vorba despre niciun blat!”

8
268

Refuzul liberalilor de a vota în Consiliul Județean Neamț, în ședința de acum două zile, raportul Comisiei de disciplină care pecetluise soarta incompatibilei Cristina Păvăluță, șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, a dat frâu liber speculațiilor de tot felul. Gura lumii, dar și o parte a presei, inclusiv atacul.ro, a vorbit despre un blat între peneliștii și social-democrații din legislativul județean nemțean. Blatul ar fi explicat de poziția pe care liberalii au avut-o la proiectul de hotărâre privind destituirea Cristinei Păvăluță. Cum consilierii liberali s-au abținut de la vot, cele 15 voturi exprimate de pesediști, aldiști și un popular fiind insuficiente pentru ca proiectul să treacă, Cristina Păvăluță a rămas în funcție. Asta în condițiile în care a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. Fiind incompatibilă cu acte, ar fi trebuit să zboare din funcție, dar cum nu s-a întâmplat așa, nu ar fi exclus să auzim și de dosare penale pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești. Revenind la acuzațiile de blat la adresa liberalilor, Mihai Stoica (foto), care au militat ca liberalii să nu voteze proiectul, are propriile sale explicații, expuse pe o rețea de socializare. Până să treacă la subiect, liberalul Stoica, de loc din Târgu Neamț,  ne povestește cum simte că trăiește într-una dintre povestirile cu Nastratin Hogea, ca, spre final, să argumenteze, zice el, de ce nu a fost niciun blat la proiectul cu destituirea lui Păvăluță. Spune, printre altele, că PNL-ul nu poate poate „gira eternele învârteli ale celor de la PSD și aplicarea, pe sărite, a legilor și deciziilor oficiale”.

Se mai întreabă, în postarea sa, de ce nu a existat o determinare similară și în cazul lui Baciu Vasile? Cel din urmă fiind consilier județean PSD, incompatibil definitiv din iunie 2018. Față de această situație a luat poziție publicația atacul.ro, o anchetă privind situația lui Baciu fiind în desfășurare la București. Stoica amenință că liberalii vor iniția un proiect de hotărâre prin care consilierul județean Baciu să își piardă calitatea de consilier, iar doamna Păvăluță calitatea de director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, iar la final întreabă public „Hai să vedem cine vine și votează!”. Jocurile politice în Consiliul Județean Neamț sunt, de foarte multe ori, transpartinice, ceea ce a fost demonstrat nu o dată. 

Postarea integrală a consilierului Mihai Stoica de pe o rețea de socializare:

„Câteva lămuriri despre așa numitul ”Blat” de la Consiliul Județean Neamț. Am impresia că trăiesc într-o povestire de a lui Anton Pann – Năzdrăvăniile lui Nastratin Hogea – OMUL NU POATE SĂ FACĂ UN LUCRU LA TOȚI SĂ PLACĂ ”Hogea s-apucă odată ca să-și facă un cuptor, Pe nevasta sa-mprejuru-i având-o de ajutor; După ce-l isprăvi însă, după cum lui i-a plăcut, Veni un vecin și-i zise că nu e bine făcut, Pentru că l-a-ntors cu gura către vântul de apus, Ci era să fie bine spre miazăzi să-l fi pus; Altul viind zise iară: – Hogea, ce bine făceai Cătră răsărit cu gura cuptorul de-l întorceai; Altul iar îi zise: – Hogea, eu în locu-ți de eram, Cuptorul spre miazănoapte cu gura lui îl puneam. Văzând Hogea că la nimeni lucrul lui nu i-a plăcut, Îl strică ș-apucând iarăși, pe rotile l-a făcut; Dup-aceea din prieteni în vreun fel de îi zicea, El se apuca îndată ș-într-acolo-l întorcea. Și așa Nastratin Hogea cu cuptorul învârtit, Al fiecăruia gustul și plăcerea i-a-mplinit Zicând: – Câtă osteneală pentr-un cuptor avui eu, Ca să-l fac pe gustul lumii, iar nu după placul meu” Cam așa și cu ultimele relatări din presă despre așa zisul blat al PNL în cazul votului (sau nevotului) cu privire la Cristina Păvăluță, șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț. NU ESTE VORBA DE NICIUN BLAT! Dar prin votul nostru nu putem gira eternele învârteli ale celor de la PSD și aplicarea, pe sărite, a legilor și deciziilor oficiale. Așa cum am mai spus, chiar dacă la prima vedere poate părea greșit, nu ne vom ralia cu cei de la PSD, dacă fundamentele nu sunt cele corecte. De ce nu a existat o determinare similară și în cazul lui Baciu Vasile? De ce legea nu e la fel și în cazul lui? Uite de asta nu am votat, pentru că trebuie să tragem un semnal de alarmă că LEGEA E LA FEL PENTRU TOATĂ LUMEA. Așa că reiterez, din nou, NU ESTE VORBA DESPRE NIICUN BLAT! Așa că poate, uneori, ar trebui să stăm strâmb, dar să judecăm drept! Voi iniția un proiect de hotărâre prin care consilierul județean Baciu să își piardă calitatea de consilier, iar doamna Păvăluță calitatea de director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț Hai să vedem cine vine și votează! Apropo banii dați ilegal pentru Diaconu cine îi plătește?!? Amedeo poate lași tu banii tăi pentru Diaconu!”

În ceea ce privește ultimul punct, cel cu banii lui Diaconu, el poate fi completat, în sensul că, atât banii încasați de Adrian Diaconu, consilierul județean care i-a luat locul vicepreședintelui Dulamă, demis abuziv de gașca lui Arsene, dar și banii pe care Dulamă trebuie să-i primească ca urmare a execuției din funcție, ar trebui să fie recuperați de la cei care au greșit: persoane din Consiliul Județean și Prefectura Neamț. Aici, consilierii județeni liberali ar putea să ceară autorităților să se implice, iar cei care au gafat când l-au dat afară pe Dulamă să plătească. Salariile acestuia, dar și indemnizația încasată de Adrian Diaconu în perioada cât a fost vicepreședinte.

Liberalii au convocat, pentru azi după amiază, o ședință extraordinară de Consiliu Județean în care va fi discutat un singur punct, respectiv proiectul pentru aprobarea repartizării pe unitățile administrative teritoriale a sumei de 28,4 milioane de lei, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean Neamț pe anul 2019. La ședința de acum două zile, proiectul nu a trecut, Dulamă votând împotrivă, spre disperarea liberalilor. Interesant este că PMP-ul are încheiat un protocol de colaborare cu PNL-ul, protocol care în Neamț nu funcționează.

Comunicat de presă PNL Neamț

Consilierii județeni PNL Neamț au solicitat convocarea unei ședințe extraordinare pentru alocarea banilor pentru primăriile din Neamț!

Consilierii liberali solicită convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, la data de 29 august 2019, ora 15.30, pentru a pune în dezbatere și vota proiectul de hotărâre care prevede repartizarea pe unitățile administrativ – teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492 mii lei.

Solicitarea vine după ce în cursul zilei de marți, 27 august, majoritatea PSD&ALDE au refuzat să includă proiectul pe ordinea de zi.

Solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a putea să alocăm banii necesari tuturor primăriilor din județ. Neamțul este singurul județ din țară unde Consiliul Județean nu a realizat repartizarea sumelor cotei de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2019. Bani necesari pentru continuarea proiectelor de dezvoltare. Îi invităm pe cei de la ALDE și PMP să ni se alăture, să susțină și să voteze acest proiect. Să lase deoparte interesele personale și să arate că sunt alături de nemțeni, de primari”, a declarat liderul consilierilor județeni liberali Florin Hopșa.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de consilierii județeni liberali se aprobă repartizarea pe unitățile administrativ – teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492 mii lei, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean Neamț, pe anul 2019, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ – teritoriale din județ, în mod justificat, nu le poate finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Consiliul Județean Neamț este singurul Consiliu Județean care nu a realizat repartizarea sumelor mai sus menționate, iar nevoia localităților pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare este foarte mare”, se arăta în proiectul de hotărâre.

Daniel MURARU

8 comments

 1. Daniela 29 august, 2019 at 11:52 Răspunde

  Clica PSD-ALDE din CJ Neamt insulta grav rationamentul multor nemteni care au vazut de-a lungul timpului cu ce hoti are de a face. Asa dupa cum incasat-o in 26 mai , vor primi inca o lovitura zdravana la prezidentiale. Trist este ca PNL Neamt s-a aliat cu ei in sprijinirea amantlicurilor de tot felul. Vor culege si ei roadele in noiembrie 2019. Cind ma uit care sint exponentii PNL Neamt si ce mai promit ei marea cu sarea, aproape ca-mi pierd speranta. Dragi nemteni, dragi romani, luati aminte la cei ce ne promit verzi si uscate. Gindurile lor sint orientate spre cum si unde sa-si ascunda banii furati de la noi pina acum si ce sa mai achizitioneze din cei pe care-i vor fura din noiembrie incolo. Poate unii dintre noi sintem resemnati, dar sa ne gindim bine ce lasam copiilor nostrii. In afara de clica asta de hoti si amante.

 2. mihnea1 29 august, 2019 at 19:46 Răspunde

  Eu raman la parerea ca personajul care-i conduce pe liberalii nemteni, Cozmanciuc, este un combinator mai abil decat Fenechiu. Isi minte colegii si obtine bani din afaceri girate de soseta. O sa va convingeti curand ca am dreptate.

  • Daniela 29 august, 2019 at 22:49 Răspunde

   Asa este. Poate-i verifica cineva conturile lui Cozmanciuc si ale familiei sale. Cum se face ca nu s-a gasit la Neamt un sef local pentru Organizatia Judeteana PNL??? Trebuia sa vina Cozmanciuc de la Iasi? In ultimul timp s-au inregimentat in PNL toti rejectatii de peste tot. Unul mai smecher decit celalalt si sa vezi ce lectii ne vor da pina la alegerile prezidentiale. Vor avea o surpriza de proportii la Neamt.

 3. ina. 30 august, 2019 at 06:03 Răspunde

  Din ce in ce mai multi cetateni din diferite domenii si-au dat seama de caracterul duplicitar a lui COZMANCIUC de modul cum a creat aceasta alianta cu soseta pentru a castiga teren si timp pentru a se mentine si a influenta zona liberala din Neamt!Ati vazut clar vreo atitudine directa a lui la jafurile lui soseta???La promovarile cu oameni de slaba calitate tehnica si umana facute de soseta la diferite ministere, administratii, deconcentrate care ulterior in timp foarte scurt au intrat sub incidenta Legii?????Ce atitudine a luat cozmanciuc fata de dezastrul facut de exploatarile irationale de agregate minerale din judetul Neamt? de punerea in pericol grav a podurilor de la Ion Creanga, Tupilati, de poluarea statiei de asfalt de la Tupilati care datorita scandalului imens de la Tulcea a fost mutata la Neamt, a facut vreo analiza pertinenta la ” investitiile ” privind alimentarile cu apa, retele de canalizare ape uzate si statii de epurare in judetul Neamt??”??Ce valori s-au decontat , daca au fost lucrari de calitate, ce si cat s-a decontat ilegal???!!!cine raspunde administrativ si penal pentru aceste lucrari de proasta calitate si intarziate1!???

  • Daniela 30 august, 2019 at 18:01 Răspunde

   Dna Ina, singurele analize pertinente pe care le fac hotii acestia, sint cele atunci cind isi verifica conturile personale de prin tara pe care o fura si conturile din locatii exotice unde au adevarate paradisuri fiscale cu lovele de furat. De la romanii care se stropsesc muncind acasa pe nimic si prin lume, rabdind pentru ei si familiile lor. Niste borfasi nemernici care ne flutura promisiuni chioare o data la 4 sau cinci ani. Astia sint demonii care-si bat joc de Romania. Creduli si naivi se gasesc destui.

 4. valisor 30 august, 2019 at 14:44 Răspunde

  Blat între PSD și PNL este blat între ei și ei înșiși. Că doar nimeni nu e atât de idiot să nu știe că fabulistica bolșevică e ambidextră!

 5. Stefan 31 august, 2019 at 14:08 Răspunde

  In sfarsit,vad ca lumea si-a dat seama ca pupilul lui Fenechiu este un personaj toxic pentru Neamt!Cozmanciuc a reusit sa se inconjoare cu gasca lui Pinalti care il ghideaza in tot felul de combinatii urat mirositoare.Bineinteles, este si pe blat cu PSD , daca “ii iese” ceva…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.